Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Eco Tabără în Bucegi la final - Luni, 30 Oct 2006, 15:57, vizitată de 5378 ori


În perioada 15 septembrie – 30 octombrie 2006, în cadrul programului „EDUCAȚIE PRIN TURISM” Asociația de Turism „Chindia” a organizat acțiunea „ECO TABĂRĂ ÎN BUCEGI”, finanțată de Autoritatea Națională pentru Tineret, realizată în parteneriat cu Primăria orașului Fieni, cu asistență din partea Parcului Natural Bucegi și cu sponsorizare din partea firmelor „EUROGAS” Fieni și OBERON & ASOCIAȚII Pucioasa. Cazarea participanților a fost asigurată la Centrul de Vacanță „Cerbul” Brătei.
Scopul acestui proiect a fost stimularea participării tinerilor la acțiuni de voluntariat pentru protejarea naturii și pentru practicarea turismului montan în condiții civilizate și de siguranță, obiectivele principale fiind remarcarea și ecologizarea traseului montan marcat cu cruce albastră, de la Moroieni până la Cabana Zănoaga.
Acțiunile concrete în munte s-au desfășurat în perioadele: 22-24 septembrie 2006, 06-08 octombrie 2006 și 20-22 octombrie 2006. La ele au participat 60 de tineri cu vârste între 14 și 28 de ani (câte 20 în fiecare etapă) și șase membri ai Asociației de Turism „Chindia”, care i-au îndrumat. Tinerii au provenit din următoarele instituții de învățământ: Școala „Diaconul Coresi” și Grupul Școlar Industrial „Ing. Aurel Rainu” din Fieni, Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” și Grupul Școlar Industrial din Pucioasa, Universitatea „Valahia”, Colegiul Economic „Ion Ghica” și Liceul „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, Grupul Școlar Agricol Nucet, Universitatea București și Universitatea din Pitești.
În cadrul proiectului, tinerii au remarcat circa 20 km și au strâns 120 de saci de gunoi pe traseul Moroieni – Cabana Zănoaga, dar au participat și la alte activități: proiecții de filme și diapozitive, seri distractive cu cântece și jocuri de cabană, concursuri (coborârea în rapel) sau completarea de chestionare și jurnale. În urma acestora a fost realizată o expoziție de fotografii și un film documentar. Acestea vor fi prezentate în școli, cu ocazia altor proiecte educaționale în care Asociația de turism „Chindia” va continua să se implice.
Mulțumim tuturor participanților pentru dăruirea și implicarea lor, dar și partenerilor și colaboratorilor în acest proiect.

Ileana Bocanciu – A. T. „Chindia” – Coordonator proiect
30 octombrie 2006

În continuare, câteva impresii din jurnalul de tabără:

„A fost foarte frumos! Cel mai tare mi-a plăcut când am făcut rapel. Este a III-a oara când vin cu „Chindia”. Condițiile au fost foarte bune”
Ioana Măndoiu – 16 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Este a III-a oara când vin în tabără cu cei de la „Chindia”, dar acum mi-a plăcut cel mai mult. A fost super tare, ne-am distrat la maxim, bine și ceva muncă nu strică niciodată, am adunat gunoaie „fără număr”. Oricum, una peste alta mi-a plăcut și cred că o să vin și data viitoare, doar dacă o să vină și…. (EA)!!!”
Răzvan Bănulescu – 18 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Sunt a II-a oară cu clubul „Chindia” și mie mi s-a părut o experiență foarte plăcută de viață, dacă vii aici nu ai ce regreta. Condițiile sunt bune, mâncarea și ea foarte bună, nouă ni s-a făcut pe plac și totul a fost OK.”
Adriana Savu – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Rapelul îți dă o frică și totodată o senzație de libertate!”
Georgian – 15 ani – Grupul Școlar Industrial Pucioasa

„Deși este prima mea tabără cu Asociația de Turism „Chindia”, pot spune că am cunoscut noi zone, chiar dacă este a 5-a oară când vin aici la Cerbul. Cea mai interesantă și palpitantă experiență fiind coborârea stâncii cu coarda: „rapelul”. Să sperăm că se va cunoaște plimbarea noastră pe aici, locul fiind mult mai curat, iar asta cu siguranță va fi apreciat.
Una peste alta a fost o experiență plăcută și de pe acum pot afirma că voi mai veni.”
Codruț – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„A fost cool mai ales când am strâns gunoaie de pe drum!”
Gogoașă

„Este a doua oară când vin în tabără cu cei de la „Chindia” și vă promit că nu este și ultima. M-am simțit excelent cu cei de aici și mai ales mi-am făcut noi prieteni. Sper, adică nu… cu siguranță o să mai vin! Cu multe mulțumiri, Dan.”
Diaconescu Cristian-Daniel – 15 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă M-am simțit super. Poate va mai fi și o a doua oară, mi-ar plăcea enorm încă o tabără de genul asta”
Mățăoanu Cătălina – 18 ani – Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgoviște

„A fost frumos, mi-ar plăcea să repet, lumea cumsecade, peisaje super, mai vin. Cu cât mai des cu atât mai bine!”
Ioan Duțescu – Universitatea „Valahia” Târgoviște

„Acum scriu pe o stâncă tremurând! Am făcut rapel! Această excursie a fost foarte mișto! Am făcut de toate, de la distracție până la strâns de gunoaie! Domnul profesor și soția acestuia sunt foarte de treabă și ne sunt dragi!
Roșu Daniel – 16 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„ Este prima dată când vin și abia aștept să revin. Cel mai mult mi-a plăcut rapelul, dar m-am distrat de minune în fiecare zi. Strânsul gunoaielor a fost super moșto, de acum încolo nu mai arunc gunoaie în păduri!”
Sorin Mățăoanu – 17 ani – Liceul „Ienăchiță Văcăresu” Târgoviște

„Este prima dată când vin într-o tabără de genul asta și vreau să spun că a meritat, chiar dacă am fost și am „muncit” puțin, distracția și atmosfera care au fost, le-a depășit cu mult iar pe lângă asta am experimentat lucruri noi.”

Barbu Alexandru – 16 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Este prima oară când am mers în tabără cu Clubul „Chindia”. A fost super, chiar dacă am adunat gunoaie și ne-a pierit pofta de mâncare, ne-am distrat bătându-ne pe ele. Pentru prima oară am făcut rapel, cea mai tare senzație. Oricum, o să păstrez o amintire frumoasă.”
Irimia Cătălina – 18 ani – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„Uauu… super tare!! Adrenalină la maxim!! Mi-a plăcut mult de tot rapelul!! Ce e drept,… mi-a fost ceva teamă la început, dar mi-a trecut repede! Mișto tare!”
(Kathy) 18 ani – Mătăoanu Cătălina

„Vineri dimineață când m-am trezit și am văzut că plouă, m-am întristat foarte rău. Mă gândeam că din cauza ploii nu o să putem face nimic, că vom sta doar în cameră… hm… la prima vedere total plictisitor.
Tot ce am putut face a fost să aștept să se oprească ploaia. A mai sta puțin, dar când am ajuns aici începuse iar. În legătură cu camera, am fost mulțumită. Aceasta este prima mea excursie cu acest club, Chindia. Am făcut și curățenie pe drum, spre Cheile Orzei.
Ajunsă acolo… am simțit cum o iau razna la vederea acelui pod. Era foarte lung și alunecos… mi-a fost foarte frică… tre’ să fiu sinceră… am trecut și peste asta cu bine, cu ajutorul lui Marius săracul, m-am ținut de el ca scaiul pe pod… hi-hi!
A fost o experiență plăcută, am făcut și poze a să avem amintiri. Aseară am avut și disco… m-am distrat bine, singura problemă fiind faptul că m-a cam durut stomacul… deh… dacă am mâncat prea mult la cină!
Azi a fost puțin mai rece, dar a fost frumos. Am mers să facem rapel, dar am fost prea fricoasă, ca de obicei. Poate data viitoare o să am mai mult curaj! A fost o experiență de neuitat pe care sper să o mai repet!”
Vasile Cristina – Fieni – 16 ani – zodia rac

„Este prima dată când vin în tabără, dar mai mult ca sigur nu ultima dată. Plimbările au fost frumoase, inclusiv strângerea gunoaielor. E o idee bună sprijinirea acestor excursii!!”
Toader Diana – 18 ani (balanță) – Liceul „Nicolae Titulescu” Pucioasa

„A fost prima mea experiență de acest gen, am răspuns domnului profesor imediat și mi-a plăcut la nebunie, chiar dacă a trebuit să adunăm gunoi. A fost o zi haioasă cu colegul nostru Mihai, dar cel mai mult mi-a plăcut la chei. A fost super!”
Alina – anul III – EFS Pitești

„A umbla și a parcurge un traseu montan este un lucru incredibil de frumos, plăcut și distractiv, simțind adevărata sănătate fizică și psihică. Muntele oferă pentru mine avantaje dar și dezavantaje, de aceea trebuie să evităm părțile negative care pot duce la accidente. Pentru mine, această plecare în scop ecologic și de turism montan a fost o experiență superbă, din toate punctele de vedere. De aceea, mulțumesc din tot sufletul pentru această plăcere, domnului profesor, doamnei Ileana, domnului Marius, întregului colectiv cu care am colaborat.”
Mihai – anul a IV-lea

„Încă de la început am avut parte de surprize; locomotiva s-a defectat lângă Târgoviște, apoi la Pucioasa, de unde am fost preluați de Marius și de Clopoțel. Am ajuns ultimii în Tabăra Cerbu, unde am fost cazați. După aceea am fost la masă unde am urmărit diapozitivele făcute de Ileana.
A doua zi aveam să trăim alte surprize, destul de plăcute, pentru că am mers până la Cabana Zănoaga. Unii au fost foarte surprinși de traseul asta lung, pentru că nu au mai participat vreodată la o astfel de tură. Pentru ine a fost foarte frumos, mai ales momentul în care m-am trezit în tunel și la scările de fier, pe care nu cred că le voi uita curând. Mulțumesc!”
Doina – Grupul Școlar Agricol Nucet

„A fost nemaipomenit! Sunt prima dată aici dar sigur am să revin. Pe curând!”

„Numai cine iubește natura, muntele… frumosul, poate trăi viața la intensitate maximă!
Zilele astea am trăit la „maxim”! Mulțumesc pentru faptul că mi-ați oferit această posibilitate!”

„Întotdeauna cu gecile din spate „CERBUL” 2006.10.22 – 11B – P. V. C. – Popeatză. Valy. Codrutz”
(„Boboceii”)

„Încă de la început mi s-a părut benefică această acțiune, tocmai de aceea m-am decis să mă implic în acest proiect. Mi s-a părut o acțiune bine organizată, mă refer aici la activitatea ecologică, la rapel și la echipamentul folosit. Sunt mulțumită pentru că am plecat acasă cu ceva nou și dornică de a mai participa la asemenea acțiuni.”
Carmen – anul II – EFS Pitești

„Felicitări pentru toată capacitatea organizatorică a Ilenei și a lui Marius și le dorim multă sănătate, fericire și bunăstare ca să reușească să mai organizeze asemenea acțiuni toată viața!”
Grupul studențesc Universitatea din Pitești – Facultatea de Educație Fizică și Sport
Ileana Bocanciu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Tabara Caprioara  
Muntii BUCEGI - Cabana Cheile Zanoagei  
Muntii BUCEGI - Cantonul Bratei  
Muntii BUCEGI - Cabana Zanoaga  
Muntii BUCEGI - Poiana Vaii Cerbului  
Muntii BUCEGI - Valea Cerbului  
Muntii BUCEGI - Valea Doamnelor  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Simon-Valea Lui Lamba-Mt. Plesa
MASIV: BUCEGI
TRASEU: SAUA STRUNGA- POIANA GUTANU- MUNTELE PLESA (PLEASA)- SAT SIMON (parcurs in iunie 2003)
DURATA: 4-5 H
MARCAJ: BANDA ROSIE
Saua Strunga este un nod important pentru potecile din Bucegi. Noi am parcurs traseul venind de la cabana Padina, dar se pot face si alte combinatii.
Din Saua Strunga coboram pe sub abruptul Muntelui Strungile pe poteca marcata cu banda rosie si cruce rosie. Inainte de a cobori din sa, vedem in stanga creasta nordica a Leaotei. De la Saua Bucsa se adanceste Valea Bingaleasa (granita intre Bucegi si Leaota). Dupa mai putin de 30 minute de la plecare marcajul cruce rosie coboara spre stanga. Nu exista indicator, marcajul este aplicat pe pietre, dar este clar. Poteca banda rosie continua pe directie generala nord, coboara de-a coasta, a la longue, traverseaza cateva vai seci si o fasie ingusta de padure (locul este foarte frumos). Dupa fasia de padure intram intr-o poiana cu stana. Din poiana intram iar in padure, coborand mai accentuat. Iesim in Poiana Gutanu (dreapta, fata de sensul de mers) si vedem in dreapta potecii indicatorul care ne spune ca pana in saua Batrana mai sunt 2: 30 h pe marcaj triunghi rosu. Reintram in padure, pentru scurt timp. La iesirea din padure poteca se bifurca. Ramura din dreapta, nemarcata, coboara spre valea care se adanceste in dreapta noastra. Noi mergem inainte, pe poteca mai lata. Trecem pe langa o cabana forestiera; pe un perete sunt aplicate si marcajele. Trecem peste sau ocolim un mic varf, intram pentru cateva minute in padure si ajungem intr-o alta poiana de unde triunghiul rosu pleaca spre stanga (exista indicator) pentru a cobori la Moieciu de Sus. Noi mergem inainte si reintram in padure. Poteca este foarte clara si se mentine pe muchia muntelui Plesa (Pleasa). Dupa 2- 2: 15 h de la despartirea de triunghiul rosu, am pierdut deja mult din altitudine si vedem in dreapta noastra casele din satul Simon. Coboram versantul din dreapta noastra si mergem prin spatele curtilor pana intr-un drum secundar. Cotim dreapta si ajungem imediat in strada principala, insotita de raul Simon, pe care il traversam pe un podet. Vedem un indicator, util pentru cei care parcurg traseul in sens invers; indicatorul spune ca pe triunghi galben se ajunge la Varful Omu in 7h, iar pe banda rosie se ajunge la Cabana Padina in 5h. Pana la soseaua principala mai sunt cca 6 km.
Exista autobuze care circula zi- lumina pe traseul Moieciu de Jos- Brasov.

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.