Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Eco Tabara in Bucegi - Marți, 10 Oct 2006, 12:31, vizitată de 5151 ori


În perioada 15 septembrie – 25 octombrie 2006, în cadrul programului „EDUCAȚIE PRIN TURISM” Asociația de turism „Chindia” organizează acțiunea „ECO TABĂRĂ ÎN BUCEGI”, finanțată de Autoritatea Națională pentru Tineret, realizată în parteneriat cu Primăria orașului Fieni, cu asistență din partea parcului Natural Bucegi și cu sponsorizare din partea firmei „EUROGAS” Fieni.
Prima etapă a acestei acțiuni deja s-a desfășurat în perioada 22-24 septembrie 2006. La ea au participat 20 de tineri cu vârste între 14 și 19 ani, elevi ai școlilor „Diaconu Coresi” și Grup Școlar Industrial „Aurel Rainu” Fieni, Liceul „Nicolae Titulescu” și Grupul Școlar Industrial Pucioasa precum și de la Liceul Pedagogic Ploiești.
Ce-a de-a doua etapă, a avut loc în perioada 6-8 octombrie 2006 și la ea au participat 20 de tineri cu vârste între 14 și 23 de ani, de la Universitatea „Valahia”, Colegiul Economic „Ion Ghica” și Liceul „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște, Școala „Diaconu Coresi” Fieni, Grupul Școlar Industrial și Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Pucioasa. Ei au fost îndrumați de Marius Prundaru (profesor la Liceul „Nicolae Titulescu”) și Ileana Bocanciu (coordonator program), din partea Asociației de Turism „Chindia”.
Vineri seara, după ce au fost cazați în condiții deosebite, la Centrul de Vacanță CERBUL Brătei, care i-a primit cu o față complet nouă, tinerii au luat cina, după care au vizionat o proiecție de diapozitive. Sâmbătă, s-au adunat peste 50 de saci de gunoi și s-a remarcat traseul cruce albastră, între Tabăra Cerbu și cabana Scropoasa. Duminică, a fost organizat un concurs, atât teoretic cât și practic, la care mulți dintre participanți au reușit să-și înfrângă teama și să treacă cu bine peste probe. La final, ei au primit diplome și premii iar organizatorii, certitudinea că au mai întors cu bine o filă, cea de-a XX-a a programului „Educație prin Turism”.
Următoarea etapă, va avea loc în perioada 20-22 octombrie 2006 iar obiectivele ei principale vor fi ecologizarea și remarcarea traseului cruce albastră, între Cabana Scropoasa și Cabana Zănoaga
Vă așteptăm alături de noi!
Ileana Bocanciu – A. T. „Chindia”
Ileana Bocanciu


Legături cu Ghidul Montan:
Munceii INTORSURII - Intorsura Buzaului  
Muntii BUCEGI - Tabara Caprioara  
Muntii BUCEGI - Cabana Cheile Zanoagei  
Muntii BUCEGI - Cabana Scropoasa  
Muntii BUCEGI - Cantonul Bratei  
Muntii BUCEGI - Cabana Zanoaga  
Muntii BUCEGI - Poiana Vaii Cerbului  
Muntii BUCEGI - Valea Cerbului  
Munceii INTORSURII  
Muntii BUCEGI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.