Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Gasit dupa 6 luni - Miercuri, 3 Iun 2009, 20:36, vizitată de 7256 ori



Trupul tânărului Andrei Jora, dispărut împreună cu prietena lui, în luna noiembrie 2008, pe traseul Jepii Mici, din Munţii Bucegi, a fost găsit azi după- amiază, fiind scos la suprafaţă de o viitură .
Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, un turist care urca astazi, către Cabana Caraiman, din Munţii Bucegi, a observat, pe zăpadă, ceva ce părea a fi trupul unui om sau haina unui om. Turistul nu s-a apropiat de zona respectivă, însă i-a anunţat pe salvamontişti în legătură cu ceea ce a observat.
O echipă de la Salvamont Buşteni s-a deplasat la locul indicat de turist şi a găsit trupul tânărului Andrei Jora, dispărut la data de 26 noiembrie, în timp ce se afla pe munte împreună cu prietena sa.
Gheorghe Haiduc a declarat că tânărul, care a fost surprins de avalanşă, a rămas sub zăpadă, iar în această perioadă a anului sub stratul de zăpadă dislocat de avalanşă începe să lucreze apa, care a scos la suprafaţă cadavrul.
Salvamontiştii care s-au deplasat pentru recuperarea trupului neînsufleţit al lui Andrei Jora au căutat în aceeaşi zonă şi trupul prietenei acestuia, dispărută şi ea împreună cu Andrei, însă nu l-au găsit, în zona respectivă zăpada atingând, în unele locuri, câţiva metri înălţime.
Andrei Jora şi prietena lui au rămas blocaţi, în data de 26 noiembrie 2008, pe traseul Jepii Mici, din Masivul Bucegi. Când au văzut că nu pot înainta şi nici nu se pot întoarce, cei doi au cerut ajutorul salvatorilor montani prin Dispeceratul Naţional Salvamont. La scurt timp de la apelul primit la Dispecerat, turiştii nu au mai putut fi contactaţi pe telefonul mobil. Ulterior, salvamontiştii au aflat numărul de telefon mobil al bărbatului, au apelat acel număr însă nu a răspuns nimeni.
După dispariţia celor doi zeci de salvamontişti au căutat, zile la rând trupurile lor, salvatorii fiind ajutaţi de către colegi din Austria şi de către SRI, care a deplasat în zonă echipamente speciale pentru detectarea telefoanelor mobile, căutările rămânând însă fără rezultat.


Mediafax

Dan Izvoreanu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii BUCEGI - Cabana Caraiman  
Muntii BUCEGI - Crucea Caraiman  
Muntii BUCEGI - Mt. Jepii Mici  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Moeciu De Sus-Mt. Plesa-Poiana Gutanu-Saua Batrana-Valea Doamnelor-Cabana Pestera

 

Comentarii
Fără foto Ciprian Thomas, Miercuri, 3 Iun 2009, 21:51

Macar ii vor putea in sfarsit ingropa crestineste.:-(

Fără foto cezar jipa, Miercuri, 3 Iun 2009, 22:33

era de asteptat ca vor aparea odata cu topirea zapezilor, Dumnezeu sa-i odihneasca in pace, condoleante parintilor care isi vor gasi linistea odata ce ii vor ingropa crestineste desi in ce ma priveste...consider ca daca ramineau in mormintele de gheata...vezi cazurile alpinistilor morti in expeditiile din himalaya, of! numai parinte sa nu fi in asemenea imprejurari.

Crina Sarbu Crina Sarbu, Vineri, 5 Iun 2009, 12:05

s-a anuntat ca s-a gasit si corpul prietenei baiatului.
Dzeu sa le odihneasca sufletele de inca copii si sa le dea putere familiilor sa depaseasca aceste cumplite momente. Ca parinti nu-si vor mai gasi linistea decat la intalnirea de "dincolo":-(:-(:-(

Gabriel Iliaş Gabriel Iliaş, Sâmbătă, 6 Iun 2009, 1:51

Cand ma gandesc ca acum o luna de 1 mai dupa ce am urcat pe acelasi traseu, la fel doar eu si prietena mea, am coborat in aceasi grota de zapada cu un oarecare gand ca as putea sa da peste trupul unuia dintre cei doi, ma incearca un sentiment ciudat. Stratul de zapada se prezenta putin diferit si se vede ca intre timp apa a sapat o galerie mai adanca si mai lunga in decursul unei luni si ceva, dar locul ramane acelasi. Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.