Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

O alta cabana Pietrele - Marţi, 13 Feb 2007, 10:34, vizitată de 8632 ori


Proprietarul fostei cabane Pietrele care a ars in urma cu trei zile in muntii Retezat promite ca anul acesta va ridica o cabana noua.
Consilierul judetean PSD Constanta Ioan Marcus, administratorul firmei SC. Marcus Uranus SRL, a declarat pentru ziarul HUNEDOREANUL ca in momentul de fata lucreaza la un proiect de constructie pentru viitoarea cabana care isi va pastra numele.

Cabana nerentabila

Fostii proprietari ai legendarei cabane "Pietrele", care face legatura cu principalele trasee turistice din muntii Retezat precum si cu lacurile glaciare din zona, spun ca pentru ei afacerea era paguboasa de mai multi ani incoace.
"Pentru noi era o cheltuiala in plus sa tinem un om blocat tot timpul acolo, sa intretinem cabana si sa pastram serviciile, de aceea ne-am degrevat de obligatii si am vandut-o unui alpinist profesionist, unui impatimit al muntelui" declara Viorel Cernau, directorul Agentiei Unita Turism Deva.
"Alpinistul profesionit" este tocmai consilierul judetean PSD din judetul Constanta Ioan Marcus, care isi face veacul mai mult pe la Hunedoara.

"Am cumparat cabana anul trecut cu vreo opt miliarde si am dat-o unei alte firme care se ocupa de ea in acest moment. Din pacate, incendiul ne-a dat peste cap planurile si acum lucram la un nou proiect pentru o cabana cu schelet metalic si imbracata in lemn. Ne gandim sa o asamblam la poale si sa o trasnportam cumva sus. Daca vom obtine toate autorizatiile, anul acesta cabana "Pietrele" va figura din nou pe harta, totul tine de mobilizarea autoritatilor" declara Ioan Marcus.

Sursa: Hunedoreanul
Carmen Pitulan


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii METALIFERI - Popasul Turistic Brazi  
Muntii RETEZAT - Saua Retezatului  
Muntii RETEZAT - Cabana Pietrele  
Muntii RETEZAT - Varful Retezat  
Muntii METALIFERI  
Muntii RETEZAT  
Comentarii
Collarini Mario Collarini Mario, Sâmbătă, 17 Feb 2007, 12:11

dupa cite am inteles, cabana principala de la Pietrele a ars
nu si celelalte mai mici sau mai este Stinisoara care are camere si dotari destul de bune. Daca stie cineva mai multe,
eventual daca mai functioneaza cazarea la celelalte cabanute?:

Fără foto nicu p, Duminică, 15 Iul 2007, 15:16

abia am ajuns din retezat. A ars doar cabana principala. Inca se cazazea la cele 10 cabanute, deci puteti merge linistiti
15 lei pat la cam cu 2 paturi. curent 2-3 ore pe generator. tractorul va poate lua bagajale din popasul cirnic pana la cabana, oricum e drum forestier, pe jos se fac cam 2-3 ore din popasul cirnic

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.