Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

O poveste cu si despre Timpul liber - Joi, 4 Oct 2007, 16:27, vizitată de 3403 ori


Pentru ca nu toti membrii inscrisi pe site sint si pe lista de discutii [alpinet2k] am sa pun si aici continutul unui mesaj transmis putin mai devreme acolo. Cititi (este putin mai lung decit de obicei!) si veti vedea de ce. Asadar:


"Timpul liber" este un supliment saptaminal al ziarului Romania libera. Apar acolo programele TV, anunturi despre filme noi prin cinematografe, spectacole de teatru, sugestii pentru... timpul liber.

Cu citeva zile in urma un cunoscut mi-a pus sub ochi doua exemplare ale acestei reviste, fiecare cu cite un articol despre Piatra Craiului. Ambele aparute sub semnatura lui Florian Frazzei. Din motive despre care voi povesti mai jos, astazi mi-am procurat singur suplimentul amintit. Editia de azi contine a treia parte a scrierilor despre Piatra Craiului semnate Florian Frazzei.

Nu o sa va plictisesc prea mult cu continutul articolelor desi cred ca unii dintre dumneavoastra ar putea deveni curiosi citind despre "creasta militara", "Valea Saua Grindului", actualul "Lac Cascue" si altele la fel. Ceea ce m-a socat au fost fotografiile care insotesc aceste articole. Fotografiile sint luate de pe www.alpinet.org, editate in scopul indepartarii siglei si trintite in pagina.
Se vad ca naiba, normal, rezolutia nu este chiar cea potrivita pentru tipar. Se pare ca acest impediment nu a contat.

I-am intrebat pe cei care administreaza site-ul si, dupa cum banuiam, nu stiau nimic. Am continuat cu intrebarile la redactia acelei reviste. Astazi am primit un raspuns. Pe care o sa vi-l transmit si voua. Daca nu aveti imagini care sa va apartina puse pe www.alpinet.org puteti sa nu mai cititi mai departe.

Doamna Ileana Lucaciu, persoana care coordoneaza aparitia revistei si care astazi s-a intors dupa o absenta mai lunga, mi-a spus ca articolele au fost primite de la "colaboratorul" Florian Frazzei, atit textul cit si pozele. Intrebat fiind (eu bodoganesc la ei de citeva zile) Frazzei le-a raspuns ca imaginile de pe alpinet.org le poate folosi oricine, in orice scop si ca pe acel site nu exista nici o avertizare legata de copyright.

Pentru lamurirea celor care nu stiu inca: a se vedea pagina cu adresa de mai jos si cu link-uri de pe oricare alta pagina:
http://alpinet.org/bin/copyright.php? lng=ro
Se pare ca nimeni nu s-a obosit sa verifice.

Nu m-am multumit cu "il vom sanctiona pe vinovat". Convorbirea a fost mai lunga, in final am obtinut promisiunea ca in urmatoarea aparitie a revistei, in 11.10.2007, in locul unde acum apare o poza "gasita pe Internet" sa fie publicata o explicatie insotita de scuze. Mai mult... ii las pe cei direct interesati sa se implice.


Alte detalii: este vorba de un total de 7 imagini cu autori diferiti (mie nu-mi apartine nici una). Imaginile scanate pot fi vazute in acest moment la
http://frobenius20.blogspot.com/2007/10/consum-de-media-in-timpul-liber.html

Eu astept "Timpul liber" de saptamina viitoare.

--
Grig
Grigore Sârbu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Piatra Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Cascue  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Munceii INTORSURII - Intorsura Buzaului  
Munceii INTORSURII - Poiana Lunga  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Saua Grindului  
Munceii INTORSURII  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.