Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Raniti de urs, langa cabana Caraiman - Marţi, 11 Sep 2007, 14:31, vizitată de 8259 ori



    Un barbat din Bucuresti, venit pe munte cu fiul sau, a fost atacat de un urs, azi dimineata, in timp ce se afla intr-un cort pe care-l amplasase in apropierea cabanei Caraiman din Muntii Bucegi, salvamontistii afirmand ca acelasi animal ar fi ucis o turista americanca, in urma cu peste doua luni. Potrivit lui Claudiu Vasilescu de la Salvamont Busteni, barbatul, in varsta de 38 de ani, a urcat pe munte luni seara, insotit de fiul sau in varsta de 8 ani. Cei doi nu au vrut sa se cazeze in cabana Caraiman, preferand sa ramana in cort, pe care l-au amplasat la cativa metri de cabana.

    Azi dimineata, cu putin inainte de ora 6.00, cei doi au fost atacati de un urs. Sursa citata a spus ca, pentru a-si salva fiul, barbatul s-a luptat cu ursul, care i-a provocat rani pe tot corpul. Auzind zgomote, cabanierul de la Caraiman a iesit din cladire si, cand a vazut ce se intampla, a chemat ajutoare. Oamenii au reusit sa alunge ursul cativa metri, pentru ca turistul sa aiba suficient timp sa-si ia copilul si sa intre in cabana. La scurt timp, ursul s-a intors si s-a repezit asupra cortului, pe care l-a distrus complet.

   "Se pare ca este acelasi urs care a omorat-o pe turista americanca", a mai spus Claudiu Vasilescu. Foarte probabil, barbatul va trebui supus unei interventii chirurgicale, intrucat are un deget dislocat. Copilul, care se afla impreuna cu tatal sau si cu salvamontistii, nu este ranit, dar este in stare de soc. O turista americanca a fost ucisa de un urs, la sfarsitul lunii iunie, pe o poteca turistica dintre Babele si Caraiman, in timp ce femeia se afla pe munte cu sotul sau si cu un grup de prieteni.



Sursa: Antena 3

Emi Cristea


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii BUCEGI - Cabana Caraiman  
Muntii BUCEGI - Crucea Caraiman  
Muntii BUCEGI - Cabana Babele  
Muntii BUCEGI - Busteni  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Busteni-La Gratar-Cascada Urlatoarea-Valea Urlatoarea Mare-D.F.M. Valea Babei

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.