Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Traseu turistic nou in Arges - Vineri, 14 Mar 2008, 22:35, vizitată de 6701 ori


Salvamontistii argeseni au inceput marcarea in vederea omologarii, a unui nou traseu turistic si pentru schi de tura in sudul Fagarasului: sat Corbeni (765 m) - sat Berindesti - vf. Ghitu (1622 m) - culmea Zoruleasa - sat Bradet (810 m). Marcarea se face cu autocolant reflectorizant, aplicat pe suport tip dibond (aluminiu si plastic) si cu vopsea reflectorizanta. Traseul are o durata totala de 6-7 ore, iar intoarcerea la punctul de plecare se face pe un drum de care, foarte bine conturat si agreabil, in aproximativ 2 ore. Traseul este deschis iarna si ofera puncte de belvedere catre sud, spre satele din zona montana si spre nord, catre creasta Fagarasului, Iezerului, Coziei si  Builei-Vanturarita.


Ion Sanduloiu  

Salvamont Arges

Ion Sanduloiu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Comuna Bradet  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI  
Comentarii
Iulian Cozma Iulian CozmaAdministrator Alpinet , Duminică, 16 Mar 2008, 18:06

No offense, frumos tip de marcaj:)

Fără foto Ion Sanduloiu, Luni, 17 Mar 2008, 9:02

Vor fi in jur de 100 de semne cu autocolant reflectorizant aplicat pe suport tare, amplasate in punctele cu orientare dificila, iar in rest, vopsea reflectorizanta. Se stie ca vopseaua se cojeste relativ repede, din cauza asta am ales sa punem si placute. Din pacate, singura metoda de prindere este baterea lor in cuie pe copaci, dar sincer sa fiu, eu stiu placute aplicate la fel, de cand merg eu pe munte si sunt vreo 25 de ani... Si vreau sa spun ca arata chiar bine, imi place. Vor urma si alte trasee in zona, care merita a fi vazuta.

Fără foto Ion Sanduloiu, Joi, 20 Mar 2008, 18:05

Toate semnele realizate pe suport tare sunt oferite sponsorizare de firma WINGS XPTEAM din Pitesti... inclusiv sagetile. Restul, vopseaua si "manopera" noastra.

Fără foto Ion Sanduloiu, Vineri, 4 Apr 2008, 23:51

Am terminat accesul spre Ghitu, din Corbeni. Chiar la intersectia din centru, exista sageata indicatoare, marcaj cruce albastra. Primii 2 km se pot face cu masina, dupa care traseul intra pe un drumeag si se continua cu un drum de care, apoi poteca pana pe varf. Marcajul este continuu pana pe varf, inexistent pe partea cealalta, deocamdata. Probabil in 2-3 saptamani terminam si partea spre Bradet. Va uram sa aveti drum bun!

Fără foto Ştefan Nicolescu, Duminică, 7 Sep 2008, 0:02

Intr-adevar foarte util marcajul din zona si bine realizat, desi mai greu de intuit spre varf fiind aplicat si pe pietre cu dimensiuni reduse. Ca sugestie pt cei interesati, din vf Ghitu se poate cobori pe un drum forestier pana in Molivis unde se intalneste marcajul cruce rosie spre vf Moldoveanu. Din pacate pe latura nordica a muntelui au loc taieri masive de copaci care risca sa vitregeasca frumusetea locului.
Recomand acest traseu intrucat prin pozitia sa dominanta in zona, muntele Ghitu ofera o perspectiva unica asupra vaii Argesului, dar si a crestei nordice a Fagarasului.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.