Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Tura de anduranţă Teleki ediţia a IV-a : Ştiri

Bookmark and Share

Tura de anduranţă Teleki ediţia a IV-a - Sâmbătă, 4 Sep 2010, 21:00, vizitată de 3997 ori


Societatea Carpatină Ardeleană Filiala Târgu Mureş organizează pe data de 18-19 septembrie 2010 a IV-a ediţie a concursului Tura de anduranţă Teleki Samu in Munţii Gurghiului, pe distanţe de 20, 40 şi 60 km.

Punctul de pornire respectiv punctul de sosire este în satul Glăjărie (com. Gurghiu) judeţul Mureş. Concursul constă în parcurgerea la timp a unor trasee montane cu diferite nivele de dificultate în munţii Gurghiului. Pornind din satul Glăjărie participanţii pot opta pentru trei variante: unul de 20 de km cu diferenţă de nivel de 880 metri, unul de 40 de km cu diferenţă de nivel de 1400m şi unul de 60 de km cu diferenţă de nivel de 2100 metri. La pornire fiecare concurent primeşte harta a traseului şi o foaie de concurs în care sunt menţionate punctele de control şi o scurtă descriere a traseului.


Pe parcursul traseelor sunt stabilite puncte de control, pe care concurentul trebuie să le atingă. Arbitrul din punctul de contol consemnează pe foaia de concurs timpul de trecere. Fiecare concurent porneşte individual după ce s-a prezentat la arbitrul de pornire şi încearcă să parcurgă traseul ales în cel mai scurt timp. La sosire este stabilit timpul parcurs şi în funcţie de acest rezultat se configurează lista câştigătorilor. Sunt premiaţi primii trei concurenţi în fiecare categorie (femei, bărbaţi, juniori). La pornire fiecare participant primeşte un pachet de dulciuri, şi ceai fierbinte, iar la sosire concurenţii sânt aşteptaţi cu măncare caldă şi indiferent de rezultat fiecare concurent primeşte o diplomă de participare.


Programul concursului:


Vineri (17 sept): ora18.00 primirea participanţiilor, cazarea concurenţilor în corturi proprii, în sală de sport, sau la familii din sat (cu inţelegere prealabila), întrunire cu cei prezenţi.


Sambată (18 sept): dimineaţa între orele 6.00 şi 9.00 pornirea concurenţiilor, seara la ora 22.00 premierea participanţiilor şi masa festivă.

Durata de parcurgere a traseelor trebuie să se încadreze între 9 şi 16 ore, funcţie de kilometrii parcurşi.


Duminică (19 sept): cei care nu se grăbesc acasă sunt invitaţi să viziteze castelului si parcului dendrologic din Gurghiu, precum şi stejarii seculari din Rezervaţia Naturală Pădurea Mociar.


Taxa de participare: 20 RON.


Elevii, studenţii respectiv membrii SCA: 10 RON (obligatoriu trebuie să prezinte carnetul de elev/student, sau de membru SCA). Membrii oricărei asociaţii de turism sau de protecţia naturii din România beneficiază de o reducere de 10% (obligatoriu trebuie să prezinte carnetul de membru).


Modalitaţi de cazare: in corturi proprii sau sala de sport al şcolii din Glăjărie (5 ron/ noapte, rugăm participanţii să aducă saltele de camping sau izoprenuri)


Pentru siguranţa participantilor va fi prezent o echipă a serviciului Salvamont Mureş.


Modalitaţi de acces:

Târgu Mureş -> Reghin -> Valea Gurghiului-> Gurghiu -> Caşva -> Glăjărie


Informatii suplimentare pe situl: www.ekemvh.ro sau la telefon: +40-745405133 (Pánczél Tibor, tpanczel@gmail.com), +40-742-132911 (Dósa László).


Vă aşteptăm cu drag!

Dosa Laszlo


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GURGHIU - Satul Glăjărie  
Muntii GURGHIU - Satul Casva  
Muntii GURGHIU - Comuna Gurghiu  
Muntii GURGHIU  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.