Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Valea Cenușeroaia - Luni, 3 Ian 2005, 9:44, vizitată de 6826 ori


Iată câteva completări la harta Munții Baiului, de Mihai Ielenicz, din colecția Munții Noștri, nr. 31, anul 1984.

Pornind spre est, pe la baza pârtiei de schi Urechea, din Azuga (până aici microbuze din Sinaia, din 15 în 15 minute), în amontele Văii Azuga, pe drumul forestier (de câțiva ani, o ramificație spre stânga a acestuia, din amonte de marcajul triunghi roșu, Susai - Retevoiu, ajunge la Săcele) ajungem după circa 15 minute de la baza pârtiei de schi la o bifurcație de drumuri, confluență de ape. Aici se află o păstrăvărie (din spatele ei, potecă nemarcată, largă, în cea mai mare parte prin pădure, care ne scoate pe Clăbucetul Azugii, 1586 metri).

Din stânga noastră sosește Valea Limbășel, pe care o urmăm în amonte. După aproximativ 45 minute de mers ajungem la indicatorul punct albastru spre cabana Gârbova (1 oră), către stânga, traseu marcat recent. Din acest loc mai sunt circa 200 metri în amonte până la sosirea dinspre dreapta a Văii Cenușeroaia. La gura ei se află cabana forestieră Limbășel, cu trei nivele. Drumul forestier de pe această vale face un mare ocol în formă de U, pe la obârșiile a diverși afluenți. Spre capătul lui, aflat undeva sub Clăbucetul Azugii (se vede partea somitală), de unde la debutul drumului pe Valea Cenușeroaia aveam releul Coștila din Bucegi exact în spatele nostru, acum mergem direct spre el! Pădure este încă multă, frumoasă, cu faună. (Ică Giurgiu, Cristina Lazăr)

Ică Giurgiu
Cătălin Olteanu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Varful Costila  
Muntii GARBOVEI - Cabana Clabucet-sosire  
Muntii GARBOVEI - Varful Clabucetul Taurului (1520)  
Muntii GARBOVEI - Plaiul Lui Sos Mihai  
Muntii GARBOVEI - Sinaia - Piata  
Muntii GARBOVEI - Ramificatia Plaiul Orjogoaia  
Muntii GARBOVEI - Valea Azuga - La Captare  
Muntii GARBOVEI - Cabana Susai  
Muntii BUCEGI - Saua Baiului  
Muntii BUCEGI - Sinaia  
Muntii GARBOVEI  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Schimbari in munti, înscris de Elvis Grandin -
Motto: " E putin probabil ca stancile enorme care sunt agatzate de o vesnicie deasupra capetelor noastre, vor cadea in clipa asta, dar ramane o portita prin care ni se strecoara in suflet un fior de frica, din care se naste de fapt maretia cu care ne coplesesc muntii! Scurta viata omeneasca e o unitate de masura prea mica pentru a masura vesnicia. Nu ne temem de stanci ci de eternitatea lor." Mihai C. Vornicu Stim cu totii ca muntii nu sunt vesnici, ca si ei s-au nascut, au< crescut, imbatranesc... Asadar "au viata prin tine", asa cum scrie CUXI in emotionanta lui carte "Singuratatea verticalelor". Acel fragment, l-a citat intr-un RT al sau DAN BELDEA -cel care nu putem crede ca nu mai e printre noi, pe lista si pe Munte- dupa ce trecuse pe langa crucea lui Cuxi, iar azi, draga noastra Cora, ni-l reaminteste in mesajul emotionant "Ramas bun, Dan Beldea"....

Un traseu:
Cabana Malaiesti-Valea Malaiesti-Brina Caprelor-Saua La Brina Caprelor

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.