Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Valea Cenușeroaia - Luni, 3 Ian 2005, 9:44, vizitată de 6626 ori


Iată câteva completări la harta Munții Baiului, de Mihai Ielenicz, din colecția Munții Noștri, nr. 31, anul 1984.

Pornind spre est, pe la baza pârtiei de schi Urechea, din Azuga (până aici microbuze din Sinaia, din 15 în 15 minute), în amontele Văii Azuga, pe drumul forestier (de câțiva ani, o ramificație spre stânga a acestuia, din amonte de marcajul triunghi roșu, Susai - Retevoiu, ajunge la Săcele) ajungem după circa 15 minute de la baza pârtiei de schi la o bifurcație de drumuri, confluență de ape. Aici se află o păstrăvărie (din spatele ei, potecă nemarcată, largă, în cea mai mare parte prin pădure, care ne scoate pe Clăbucetul Azugii, 1586 metri).

Din stânga noastră sosește Valea Limbășel, pe care o urmăm în amonte. După aproximativ 45 minute de mers ajungem la indicatorul punct albastru spre cabana Gârbova (1 oră), către stânga, traseu marcat recent. Din acest loc mai sunt circa 200 metri în amonte până la sosirea dinspre dreapta a Văii Cenușeroaia. La gura ei se află cabana forestieră Limbășel, cu trei nivele. Drumul forestier de pe această vale face un mare ocol în formă de U, pe la obârșiile a diverși afluenți. Spre capătul lui, aflat undeva sub Clăbucetul Azugii (se vede partea somitală), de unde la debutul drumului pe Valea Cenușeroaia aveam releul Coștila din Bucegi exact în spatele nostru, acum mergem direct spre el! Pădure este încă multă, frumoasă, cu faună. (Ică Giurgiu, Cristina Lazăr)

Ică Giurgiu
Cătălin Olteanu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Varful Costila  
Muntii GARBOVEI - Cabana Clabucet-sosire  
Muntii GARBOVEI - Varful Clabucetul Taurului (1520)  
Muntii GARBOVEI - Plaiul Lui Sos Mihai  
Muntii GARBOVEI - Sinaia - Piata  
Muntii GARBOVEI - Ramificatia Plaiul Orjogoaia  
Muntii GARBOVEI - Valea Azuga - La Captare  
Muntii GARBOVEI - Cabana Susai  
Muntii BUCEGI - Saua Baiului  
Muntii BUCEGI - Sinaia  
Muntii GARBOVEI  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Dupa 40 de ani, înscris de Codrut Brana -
DUPA  40  DE ANI Dupa o sedere de inzdravenire de 20 de zile, in august 2011,  la Ghiolul din Eforie si la Sanatoriul din Mangalia, m-am hotarat sa revad din nou Busteniul, de care ma leaga foarte multe amintiri. Impreuna cu prietenul Dinu C. am ales cazarea la Casa de Oaspeti a Patriarhiei dar cum aici preturile s-au dublat si cum cazare gasesti acum la tot pasul vom alege pe viitor Hotelul-Restaurant Magic la care, cu acelasi pret ca la maici, dar cu tot confortul, daca platesti si 40 lei pentru doua mese ai cazarea asigurata (cu rezervare din timp). Nu e de neglijat, mai ales ca aici se mananca foarte bine. Dupa un urcus de  incalzire pe Valea Jepilor (mai bine zis “Valea Gunoaielor”) si coborare cu telecabina imi vine a doua zi  ideea stranie ca dupa  40 de ani sa facem Valea Comorilor. De aceasta vale, de Claie si de Peretele cu Flori de deasupra Branei lui Raducu ma leaga multe amintiri. In Peretele cu Flori am facut multe trasee in cadrul  Clubului Metalul cu  Vali, sotia mea (din pacate a murit de inima acum un an), cu fratele ei, Dinu T.,  un sportiv exceptional (si el a murit de inima, la 31 de ani) si cu un coleg de liceu cu care am pus cortul pe Valea Comorilor unde n-ai crede ca este si loc de cort (mai bine il puneam desupra Claii...

Un traseu: [N-am găsit]

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.