Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Viitura la Sambata de Sus - Luni, 27 Aug 2007, 16:20, vizitată de 5112 ori


Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi ai formaţiunilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile învecinate acţionează în localitatea Lisa pentru evacuarea apelor din cele 100 de gospodării afectate de ploile abundente căzute în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Făgăraşului.

La faţa locului au fost aduse zece motopompe iar specialişti de la ISU şi SGA analizează soluţiile tehnice pentru decolmatarea albiei pârâului Sâmbăta, se precizează într-un comunicat remis presei luni de Cancelaria prefectului judeţului Braşov.

Potrivit sursei, în localitatea Sâmbăta de Sus, afectată de apele venite de pe versanţii munţilor Făgăraş, se acţionează cu un autogreder pentru refacerea drumului forestier, blocat pe o lungime de doi kilometri cu material lemnos adus de ape.

Pentru remedierea eroziunii pe malul stâng al pârâului Sâmbăta şi consolidarea drumului pe o lungime de 800 de metri au fost transportaţi 21 de metri cubi de piatră şi s-a intervenit cu un buldoexcavator.

La refacerea drumului dintre Mănăstirea Sâmbăta şi păstrăvărie se acţionează cu un trailer, un încărcător frontal şi o utilitară, se mai arată în comunicatul de presă al Prefecturii.

Reamintim că, din cauza ploilor abundente căzute sâmbătă noaptea şi a torenţilor veniţi din masivul Făgăraş, peste 50 de persoane din pensiunile din zona Sâmbăta de Sus au fost evacuate duminică iar 15 autoturisme aflate în faţa pensiunilor au fost luate de ape. În zonă au acţionat 80 de jandarmi, împreună cu lucrători ai ISU Braşov.

Rompres
Dan Izvoreanu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Satul Sambata De Jos  
Muntii FAGARASULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.