Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Aventura moldovenească – 5 zile de iarnă în munții Bistriței
Pentru al treilea an consecutiv, perioada dintre Crăciun și anul nou am petrecut-o pe munte. Dar nu oricum, ci în ceea ce aveam să numesc încă o dată, “ultima mare aventură din an” (2012). O excursie de iarnă nu e deloc... [articol complet]

Înscris de: Ioan Stoenică, Duminică, 27 Oct 2013
Vizitat de 0 ori.




Comentarii primite de
"Aventura moldovenească – 5 zile de iarnă în munții Bistriței"
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Duminică, 27 Oct 2013, 23:22

Că tot se apropie iarna și cu dânsa și zăpada:)

Fără foto SINAN APTULA, Miercuri, 30 Oct 2013, 0:19

frumos jurnal scris pe indelete, fara graba, asa cum trebuie sa fie si un calator pe munte...

Fără foto Dan Oancea, Miercuri, 6 Nov 2013, 1:12

Absolut remarcabil. Ce aventura.... Felicitari!

Ioan Stoenică Ioan Stoenică, Luni, 11 Nov 2013, 10:41

Multumesc tuturor pentru vizită si comentarii!:)

Fără foto Vladimir Chirila, Marţi, 26 Nov 2013, 21:16

Jurnalul tau, citit dupa o zi nu tocmai colorata (ca ultima dimineata a expeditiei voastre), mi-a adus soarele in casa la ora 21. Am strabatut traseul vostru de mai multe ori, mai ales...vara, iar faptul ca voi ati avut curajul sa-l abordati iarna, ma face sa strig cu toata energia mea de muntean: FELICITARI!!! ASA DA!!! In final, un mic amanunt: crucea de pe Budacu am pus-o, acum ceva ani, eu, impreuna cu doi buni prieteni. Inca o data, felicitari! Astia sunt romanii adevarati!

Otto Hauck Otto Hauck, Vineri, 29 Nov 2013, 23:20

Ma bucur sa vad jurnalul despre excursia noastra de iarna si pe Alpinet. Trebuie sa facem o aventura de iarna si anul asta.:-)

Fără foto MARIAN TIRLA, Duminică, 1 Dec 2013, 17:19

Superba tura. Anul acesta unde mergeti?

Fără foto Dan Loghin, Vineri, 10 Ian 2014, 8:41

Se pare ca, incet-incet, va formati ca si "scriitor de/despre munte". Specia asta de oameni e cam pe cale de disparitie. E bine!
Un pic mai didactic poate ca este bine sa fiti, un pic mai multa informatie ar fi utila, nu de alta dar sper ca nu veti scrie numai pentru "connoisseurs". Si un pic de tot mai multa sare si piper.
Si aveti, atunci cind e cazul, verbul destul de sprintzar, va ajutati bine cu imagini (si ele bine alese) si, mai ales, aveti ceva curaj sa povestiti prin cite treceti! In plus, scrieti corect, iar asta este, in zilele noastre, de admirat.
Muntii Bistritei sunt munti care merita! Pe mine unul m-ati convins.
Felicitari!

Ioan Stoenică Ioan Stoenică, Sâmbătă, 11 Ian 2014, 17:27

@Vladimir - m-a bucurat comentariul tau, e super daca am reusit sa aduc un pic de soare colorat in casa ta:D Iar aprecierile sunt cu atat mai binevenite cu cat aflu ca si tu ai fost de atatea ori in acele zone - ce pentru mine erau complet straine in aceasta excursie.

@Marian - anul ăsta, din lipsă de zăpadă, am făcut ceva mai ușor și mai aproape de casă - o traversare din Bucegi în Leaota - 4 zile și un pic. Voi pune un album la mine pe Picasa.

@Dan Loghin - multumesc pentru mesaj! Multe din jurnalele mele sunt scrise in asa fel incat sa fie utile si incepatorilor, sa le transmita si lor o pofta de a descoperi muntele (intr-un mod responsabil).

Dar unele jurnale sunt mai intime și altele sunt principalele aspecte care le alcătuiesc - asa ca nu pun in ele asa mult accent pe informatii tehnice sau sfaturi practice. Sunt... povestea trairilor mele - din care oricum cred ca sunt lucruri de invatat.

Am alte jurnale care mie mi se par mult mai serioase decat acesta, dar fiecare cititor le percepe in felul sau.

Și mie imi pare rau că scrisul corect a devenit o calitate, cand de fapt trebuia sa fie ceva normal:) Dar ma bucur ca sunt oameni care sesisează și acest aspect:D

Pe blog am mult mai multe jurnale, aici intru rar - dar poate voi mai adauga si aici din cand in cand cate unul, ca vad ca sunt oameni care se bucura de ele.

Multumesc tuturor!:)

Fără foto Bogdan Zaharia, Marţi, 28 Ian 2014, 17:11

Eu am citit mai tarziu, intr-o dimineata geroasa de Ianuarie aici in Toronto, ca sa imi mai potolesc putin dorul de acasa. Se pare ca ce ai scris tu Ioane a avut efectul contrar, acum mi-e mai tare dor de Tara si de frumusetile ei. Independent de domnul Loghin, am constatat si eu ca e scris foarte corect si am apreciat. Foarte frumoase si pozele si multumim pentru sinceritate. Sa fii sanatos sa mai faci ture din astea si sa ni le povestesti si noua.

Fără foto Cristian Tsakiris, Duminică, 20 Iul 2014, 22:14

Am citit jurnalul tău aflându-mă într-o adevărată călătorie virtuală, datorită trăirilor și experienței transmise. Titlul interesat formulat ca aventură moldovenească mi-a atras atenția cu mult mai devreme, dar am amânat să dau link pe acesta până când eram să îl pierd din lista articolelor indicate săptămânal de alpinet.org. Mi s-a părut de excepție și am mai amânat încă două luni până să prind momentul mai liber din aceste zile ca să îl parcurg așa cum se cuvine. Mi se pare o reușită, la nivel de perfecțiune, prin realizarea metodică a traseului și a integrării tuturor aspectelor care apar într-o deplasare montană, de iarnă, inclusiv din punct de vedere a schimbării oportune a traseului pe la jumătatea duratei programate a excursiei.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii