Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Posted by: Cătălin Olteanu in de-ale lui Cătălin Olteanu



In anul 1973, fondatorul Northland, montaniardul Gerwalt Pichler, ia parte la o expeditie internationala in Aconcagua. In timpul ascensiunii gaseste aproape ingropat in zapada un cort deosebit de cele de pana atuci, ce rezistase foarte bine timp de cateva luni in conditii de furtuna extrema. El taie logo-ul "TOMOMITZU" de pe cort. Acesta era de fapt primul prototip de cort iglu (dom). La intoarcerea de pe varf gaseste corpul neinsufletit al japonezului ce folosise in expeditie acel cort. Reusesc sa-l aduca jos sa sa-l redea familiei. Este sarbatorit ca un erou al muntelui Aconcagua, iar familia japonezului il ajuta sa gaseasca producatorul si inventatorul cortului de tip dom. Semneaza contractul de distributie exclusiva pentru Europa.

Urmatoarea expeditie este in Alaska pe Mc. Kinley. Coborand din Windy Corner, unul din cele mai reci si expuse la vanturi loc din lume, si nefiind multumit de echipamentul sau si al colegilor, se gandeste sa creeze propriul sau echipament.

Dupa intoarcerea din aceasta expeditie el a format prima sa companie. Putem spune asadar ca "Northland Professional" a aparut in anul 1973 pe Mc. Kinley.





Northland in Romania


Respectand cele doua principii fundamentale in filozofia Northland - pasiunea pentru aventura si renuntarea la orice compromis de calitate, suntem aproape de iubitorii muntelui din tara.

Anul acesta am fost sponsori principali ai expeditiei romanesti in Alaska. Cum atat Zomby, cat si Mihaly au fost multumiti de echipamentul Northland din expeditia anterioara, ne-au solicitat sprijinul si in organizarea acestei ascensiuni pe Mc. Kinley. Toti cei 8 membrii ai expeditiei au avut pantaloni si geci de ascensiune, pufoaice si pantaloni Down pentru temperaturi extreme, saci de dormit, saltele self-inflatable, corturi - toate marca Northland.


Produsele noastre si-au dovedit calitatile, ajutand echipa sa indeplineasca obiectivul principal. Expeditia a fost un succes, toti alpinistii ajungand pe varf, si intorcandu-se cu bine acasa.

Echipament folosit in expeditie:
- jakete si pantaloni de ascensiune: EXO 3D jacket, EXO 3D pants
- costumelor din puf pentru temperaturi extreme: Pamir Down Suit
- corturi tabara de baza: Twister extrem tent
- corturi ascensiune: Kabul-(Troya)
- saci dormit: Twister Pertex



In anul 2003 am fost parteneri oficiali ai expeditiei Pamir 2003.

Tulit Zombor si Szasz Mihaly au folosit in ascensiunea lor pe Mt. Lenin 7134m corturi, saci de dormit si pufoaice Northland, iar acest echipament si-a dovedit calitatile in conditii extreme.

Desi trebuiau sa plece 4 alpinisti in aceasta axpeditie, in Pamir nu au ajuns decat cei doi, carand insa echipamentul taberei de baza dimensionat pentru patru.


In ciuda tuturor greutatilor au reusit sa ajunga pe varf si chiar sa stabileasca un record national la schi-alpinism, mergand pe schiuri pana la 6200 m.

Va prezentam poze din acea expeditie si asteptam comentariile dvs.

Venind in intampinarea iubitorilor de munte din tara va prezentam colectia "Northland Outdoor 2004". Adevaratul spirit al aventurii, cautarea unor materiale noi pentru obtinerea performantei in conditii extreme, reprezinta forta ce sta in spatele echipei de designeri de la Northland.

Bike 2 este un cort iglu de 2 persoane, usor si foarte stabil.
Folia exterioara este din Poliester 185T, cusaturile sunt vulcanizate (lipite), iar rezistenta la apa este de 2000 mm PU. Folia interioara este din poliamida respirabila si intrarea este prevazuta cu plasa de tantari.
Armatura este data de cele 2 bete de fibra de sticla de 7. 9mm, cu inalta rezistenta la soc.
Dimensiunile cortului sunt; lumgime / latime / inaltime = 200cm / 150 cm / 105 cm. Cortul are un antreu de 80 cm. Greutatea totala este de 2, 85 kg.
Forma speciala a cortului ofera o stabilitate mare la vint iar caracteristicile materialului folosit garanteaza impermeabilitate ridicata si rezistenta la uzura. Toate aceste recomanda cortul BIKE ca unul in care sa ai incredere chiar si in conditii meteorologice dificile.

Culori: huntergreen; navy/grey

Cod:704545 / 704544 / 704542

Darwin 4 este un cort spatios, cu un antreu mare. Se poate monta usor si rapid.
Folia exterioara este din Poliester 190T, cusaturile sunt vulcanizate (lipite), iar rezistenta la apa este de 2000 mm PU. Folia interioara este din poliamida respirabila si intrarea este prevazuta cu plasa de tantari.
Armatura este data de cele 3 bete de fibra de sticla de 2 de9. 5mm si unul de 8. 5mm, cu inalta rezistenta la soc.
Dimensiunile cortului sunt; lumgime / latime / inaltime = 240cm / 210 cm / 150cm. Cortul are un antreu de 120 cm. Greutatea totala este de 4. 60 kg.
Armatura speciala cofera cortului o stabilitate mare la vint, iar caracteristicile materialului folosit garanteaza impermeabilitate ridicata si rezistenta la uzura.
Darwin 4 este deci un cort cu un spatiu interior confortabil pentru 4 persoane ce dispune de un antreu mare pentru adapostirea echipamentului .

Culori: huntergreen; navy/grey

Cod: 727401 / 727400

Hike 3 este un cort montan de 3 persone usor si stabil.
Folia exterioara este din Poliester 190T, cusaturile sunt vulcanizate (lipite), iar rezistenta la apa este de 2000 mm PU. Folia interioara este din poliamida respirabila si intrarea este prevazuta cu plasa de tantari.
Armatura este data de cele 2 bete de fibra de sticla de 8. 5 mm, cu inalta rezistenta la soc.
Dimensiunile cortului sunt; lumgime / latime / inaltime = 210cm / 180 cm / 120 cm. Cortul are un antreu de 80 cm. Greutatea totala este de doar 3. 30kg.
Forma speciala a cortului ofera o stabilitate mare la vint iar caracteristicile materialului folosit garanteaza impermeabilitate ridicata si rezistenta la uzura.
Hike 3 este un cort de 3 persoane confortabil si rezistent.

Culori: navy/grey

Cod: 727390

Cruz 200 este un sac de dormit rezistent si confortabil.
Materialul exterior este poliamida trata cu teflon , interiorul de bumbac si poliester, umplutura 100% HALOFIBRA

[verde/albastru] [rosu/gri] [albastru/gri]

de greutate specifica 200gr/m2. Dimensiunile sunt 230x80x50cm , iar greutatea totala de 1550gr. Zona termica 29 °C 3 °C -3 °C.
Fermoarul lateral se poate deschide din ambele directii si se poate uni cu al altuia obtinand astfel un sac dublu.
Dispune de un guler de protectie si un buzunar interior. Northland a patentat Advanced Temperature Management Technology ,un sistem special de ventilare pentru o mai buna reglare a temperaturii ,

cele doua fermoare laterale permitand si o pozitie mai confortabila in interiorul sacului.
Cruz 200 se inscrie in seria produselor de calitate Northland.

Cod : 727270

Argon 1. 0 Este cel mai usor sac de dormit Northland din clasa professional.
Materialele folosite sunt de cea mai buna calitate ,
Interiorul si exteriorulsunt din Softlite Polyamid 04, iar umplutura 90/10 580g puf de gasca
Zona termica 12 °C 0 °C - 16 °C
Dimensiunile de 225x85x55. Greutate totala 1130 gr.
Argon este recomandat ca cel mai usor sac de expeditie.
Pablo 300 . Este un sac de dormit cu o zona termica ce ajunge pana la -10 grade C .
Materialul exterior este poliamida trata cu teflon , interiorul de bumbac si poliester, umplutura 100% HALOFIBRA de greutate specifica 300gr/m2. Dimensiunile sunt 230x80x50cm , iar greutatea totala de 1900gr.
Zona termica 27°C 8°C -10 °C .
Fermoarul lateral se poate deschide din ambele directii si se poate uni cu al altuia obtinand astfel un sac dublu.
Dispune de un guler de protectiesi un buzunar interior.
Northland a patentat Advanced Temperature Management Technology ,un sistem special de ventilare pentru o mai buna reglare a temperaturii , cele doua fermoare laterale
permitand si o pozitie mai confortabila in interiorul sacului. Pablo 300 este este un sac de dormit ce ofera confort in conditii de temperatura scazuta

Lhasa 65+15

Este un rucsac profesional, ce foloseste cele mai bune materiale.
Lhasa este un rucsac de expeditie si de trekking ,cu sistemul de prindere pe spate ajustabil si o forma anatomica. Material CORDUREX 600/1000. Doua compartimente mari. Pe laterale are buzunare pliabile , si dispune de curele de compresie pentru o mai buna ajustare in functie de greutate. Catarame DURAFLEX si numeroase accesorii de care sa poti prinde echipamentul de expeditie. Lhasa este cel mai performant rucsac Northland.

Culori: red/black

Cod: 721991

[galben] [rosu] [albastru] [verde]

Tatra

Este disponibil in variante de 35 / 45 / 65 / 80 litri respectiv 1150 / 1250 / 1900 / 2100 grame.
Are forma atatomica , curele de compresie ,buzunare laterale , si ca o caracteristica un buzunar mare pe spate. Dispune de numeroase accesorii de care sa poti prinde echipamentul de expeditie.
Modelele Tatra de litraj mic sunt potrivite pentru catarare iar cele de litraj mare intra in categoria celor de trakking

Culori: grey/black

Cod: 731180

Snail 28

Este un rucsac mic de tura. Are curele laterale pentru a monta schiurile precum si numeroase alte curele de care poti agata echipamentul. Spatele are o forma anatomica. Volumul este de 28 litri.

Culori: navy/l. blue ; red/grey

Cod: 730170/730171

[rosu] [verde] [gri]

Silvreta

Este un rucsac ce are forma anatomica si este ingust special dimensionat pentru catarare , Are un capac mare ,buzunare laterale , curele de compresie. Materialul folosit este Poliester 600 D + 300 D R/S de impermeabilitate pana la 2000 mm PU.
Silvreta este disponibil in 3 variante de marime. 30L , de 1100 g , 45L de 1200 g , 65 L de 1600 g.

Culori: red/white

Cod:731020

Beach Volleyball Bag

Este un rucsac special desenat , avand pe spate un compartiment in care sa pui mingea , casca de protectie sau chiar sa agati rolele.
Are buzunare laterale , si in se poate atasa un dispozitiv de hidratare. Volumul este de 22 litri.

Culori: olive/grey

Cod: 731010

Tobi bag

Este un rucsac de oras. Are numeroase compartimente . Volumul de de 20 litri. Tobi este un rucsac usor si practic.

Culori: red/grey

Cod:705999



Magazine care distribuie produse Northland:

AscentBucuresti, Brasov, Timisoara , Iasi
My Bike Bucuresti
MontrekBucuresti
OpenBucuresti
InfinityBucuresti Mall
Adventure CampBucuresti
RossignolBrasov
ReebokConstanta - Tomis Mall
KadettDeva
SportDrobeta Turnu Severin
ExplorerSibiu
TeosinSinaia
Sport ZoneTimisoara
ScopusTg. Mures
MaximGalati
Rezultatele concursurilor precedente:
- castigatoarea celei de-a treia etape (si a unui cort Darwin 4) este Sabina Popa, din Bucuresti.
- castigatorul celei de-a doua etape (si al unui rucsac Snail 28) este Mihai Andreica, din Targu Mures.
- castigatorul primei etape (si al unui rucsac Tobi bag) este Cristian Georgescu, din Bucuresti.
Author: Cătălin Olteanu
Views: 14055, Last update: Tue, Jul 27, 2004


Comment
Fără foto Lucian Hulban, Tue, Jul 20, 2004, 2:52 pm

Cand?:-D

Fără foto Octavian Toma, Wed, Jul 21, 2004, 5:03 pm

Asta fu' doar prima etapa, daca bine-ntelesei eu! Trebuie sa asteptam acum etapa a doua, ca fara raspunsuri la ambele etape n-are cum s-anunte castigatoru'.:-o:-D

Fără foto Alexandra Braticevici, Mon, Jul 26, 2004, 12:41 am

ok io nu am vazut nici o intrebare care era de fapt???
sa mi-o zica ji nie cineva ca io am pus la bunghiala:-P

Fără foto George Soare, Tue, Jul 27, 2004, 9:08 am

Din cate stiu s-a incheiat prima etapa. Castigatorii cand vor fi anuntati?:?

Fără foto florin cristescu, Tue, Aug 3, 2004, 12:46 pm

bahhh! mi-am luat tzeapa am raspuns la o intrebare si mi-a aratat ca am dat raspunsu la alta! nus ce are

Sorin Ungureanu Sorin Ungureanu, Tue, Aug 17, 2004, 6:24 pm

as vrea sa aflu pe ce site pot vedea mai multe produse northland. sau, daca exista, as dori sa aflu adresa site-ului oficial al acestei firme. va multumesc!

Fără foto Octavian Toma, Tue, Aug 17, 2004, 7:26 pm

Pentru Sorin Ungureanu: nu stiu din pacate cum sa ajung direct la adresa de mail, ca atunci nu as posta lucrurile ca si comentarii. Ca nu sunt chiar comentarii...
Adresa oficiala Northland. Cea in limba engleza (dar se poate citi si in limba germana): http://www.northland-pro.com/EN
Si cred ca produse Northland Professional se pot gasi pe multe din site-urile celor care comercializeaza produse outdoor.:?

Comments for this article
Login or register to comment