Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Posted by: Cătălin Olteanu in de-ale lui Cătălin Olteanu


Peste exact 28 de zile, cel mai celebru mos barbos din lume, îmbracat cu culorile Coca-Cola, va coborâ pe hornul caselor cu cosul plin de daruri. Ai comandat tot? Esti prevazator. Pentru ceilalti, iata câteva idei de ultima ora, unele extrem de utile în lunile de iarna ce se anunta!

Impotriva frigului, în fundul buzunarului sau în bocancii înghetati, iata mai multe modele de "sobe de buzunar". Primul model, reutilizabil circa 1000 de ori, da o caldura de 50° timp de 1 ceas. Se "striveste" pastila interioara care provoaca o reactie chimica. Câteva minute de fierbere în apa de ceai matinal reactiveaza continutul (3 euro). Urmatorul foloseste benzina de bricheta care arde prin cataliza (7 euro), pe când al treilea arde batonase de carbune (10 euro cu 12 batonase - batonase extra 3 euro).



Te apuca setea? Acest bidon rosu contine 0, 75 litri, e din aluminiu vopsit "alimentar" la interior si face doar 7 euro. Poti trage si o dusca de "tarie" din aceasta mini-plosca din otel inox (8 euro). Prevazator, scoti din rucsac un bidon sau termos incasabil tot din otel. Exista în 0, 3 / 0, 75 sau 1 litru (5, 12 sau 11 euro).



Pentru mâncat, poti gatii într-un set de aluminiu pentru 2 (13 art., 530 gr, 20 euro). Daca vrei ceva mai solid, exista si din otel pentru 1 sau 2 persoane (7 sau 20 de euro).



Iata aici câteva ustensile necesare precum acest briceag multiplu, cu cleste si tirbuson (13 euro) sau o mini-lanterna cu 1 led, mereu agatata în rucsac, care te poate scapa de crize de nervi în plina noapte (5 euro). Dar nimic nu poate înlocui o adevarata frontala cu 4 sau 8 leduri, extrem de economice în energie (80 gr, 10 euro, sau 130gr, 15 euro).



Tot la capitolul "vazutului", uite si un binoclu compact 8x21 (20 euro). Daca si aceste ti se pare prea voluminos, te poti multumi cu un monoclu 10x25 (15 euro).



Inchei lista cu cadourile potentiale de Craciun de ultima ora, cu o serie de trei manusi izolate cu "fleece" (modelul este din 80 % lâna, 10 euro) sau "thinsulate 3M" pentru ultimele doua (10 sau 12 euro).



Cei eventual interesati pot lua legatura cu mine pe adresa tanmihail@wanadoo.fr.

Anticipat va urez "Sarbatori fericite!".
Author: Mihai Tănase
Views: 5260, Last update: Mon, Nov 29, 2004


Comment
Fără foto Ciprian Thomas, Thu, Dec 2, 2004, 4:44 pm

Felicitari pt articolul tau...as putea spune unic in felul lui. Informatii utile si folositoare, un ghid adevarat de cadouri cu specific "montan":-)

Fără foto andrei marinescu, Fri, Jan 14, 2005, 4:10 pm

multam de sfaturi! unde se gasesc ustensilele de incalzit? (sobele de buzunar)

Comments for this article
Login or register to comment