Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Buletin informativ de mediu, nr. 16 / decembrie 2004 – februarie 2005

Bookmark and Share


IMPUNEREA LEGII ÎN DELTA DUNARII

Delta Dunarii, unde fluviul se varsa în Marea Neagra, este pentru multe specii salbatice "inima ecologica" a Europei. Apele sale si diverse habitate au o biodiversitate care poate fi întâlnita în putine alte locuri. În conformitate cu spusele unor specialisti de la World Wide Fund for Nature (WWF), Delta Dunarii este "cea mai importanta zona umeda din Europa." Este de asemenea "cea mai întinsa arie interconectata de stuf din lume" caminul a 325 de specii de pasari si 75 de specii de pesti, numeroase dintre acestea, fiind înregistrate pe diverse liste rosii ca fiind amenintate cu extinctia; "deltele sunt medii de viata foarte importante prin aceea ca sunt si arii de înmultire pentru multe specii marine importante economic".
Aproape întreg teritoriul Deltei Dunarii a fost desemnat ca Zona Umeda de Importanta Internationala la Conventia de la Ramsar, cu o arie totala de 32.800 hectare.
În anul 1998, Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii i-a fost desemnat un certificat al programului UNESCO "Omul si Biosfera" si de asemenea a fost inclusa în reteaua mondiala de rezervatii a biosferei, UNESCO. Rezervatia Biosferei Delta Dunarii acopera tot sectorul aflat în prezent sub jurisdictie ucraineana al deltei.
Importanta acestei arii este international recunoscuta. Delta Dunarii a fost desemnata ca sit "Global 200" - ca una dintre cele mai semnificative si diverse regiuni naturale.
Guvernul ucrainean si compania de constructii germana Moebius sapa un canal de navigatie adânc prin inima sectorului ucrainean al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Au început la jumatatea lunii mai, si au planificat încheierea primei faze a lucrarilor la jumatatea lunii august.
Canalul va fi situat foarte aproape de alta arie naturala, legal protejata Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii" din România. În prezent, rezervatiile româna si ucraineana formeaza o rezervatie a biosferei bilaterala si împart apa fluviului Dunarea. O granita de stat între cele doua tari, care trece prin mijlocul Gurii Chilia a fluviului, separa aceste rezervatii. Dupa constructia canalului, nave de mare tonaj vor putea trece prin Gura Chilia a Dunarii.
Ecopravo - Lvov (Centrul Public de Avocatura de Mediu - E. P. L.), un O. N. G. de mediu ucrainean, încearca sa protejeze biodiversitatea deltei si sa forteze Ucraina sa respecte legile internationale si nationale.
În stadiul initial, de planificare, bratul Bâstroe al Dunarii era situat în inima Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. În conformitate cu legile Ucrainei "asupra rezervei fondului natural" (art.18), regimul legal al acestei zone centrale nu permite nici o constructie, coridoare de trecere a persoanelor sau vehiculelor, cu exceptia celor necesare functionarii rezervatiei. În data de 02 februarie 2004, presedintele Ucrainei Leonid Kuchma a emis un decret, asa zis de extindere a Rezervatiei Deltei Dunarii si de schimbare a zonarii rezervatiei în asa fel, încât sa poata fi ocolite obstacolele legale care stateau în calea constructiei Canalului Bâstroe.
Unul dintre principiile de protectie a mediului, în concordanta cu art. 3 al Legii "Protectiei Mediului" a Ucrainei este conservarea diversitatii regionale si specifice si a integritatii obiectelor si complexelor naturale. Constructia canalului prin bratul Bâstroe nu respecta integritatea complexului natural al zonei centrale si reprezinta o amenintare care poate determina extinctia unor specii de plante si animale, cuprinse si în Cartea Rosie a Ucrainei si în Cartea Rosie a Europei.
Legea Ucrainei referitoare la "Cartea Rosie a Ucrainei" obliga la luarea în considerare a cerintelor speciale, referitoare la protectia speciilor, cuprinse în Cartea Rosie a Ucrainei, în timpul procesului de planificare si stabileste responsabilitati civile, administrative si penale în cazul exterminarii sau vatamarii respectivelor specii sau a habitatelor acestora.
Ministerul Ucrainean al Mediului a permis construirea canalului navigabil Dunare - Marea Neagra, în partea aflata în prezent sub jurisdictiea Ucrainei prin bratul Bâstroe. Procesul utilizat de acest minister pentru a permite construirea canalului a fost aprobarea Concluziei Nr. 105 a expertizei de mediu de stat pentru finantarea tehnico - economica a construirii canalului navigabil Dunare - Marea Neagra, în 10 iulie 2003 si a Concluziei Nr. 191 a expertizei de mediu de stat, a proiectului de construire a canalului navigabil Dunare - Marea Neagra, în 19 aprilie 2004.
Procedura de luare a deciziilor si perioadele de timp foarte scurte, utilizate pentru expertizele de mediu de stat referitoare la problematica canalului, de catre Ministerul Mediului nu a permis nici un fel de participare publica. Aceasta a inclus lipsa accesului la documentatia de mediu, relevanta pentru procesul de luare a deciziilor si absenta oricarei proceduri pentru participarea publica.
Organizatia E. P. L. a înaintat doua actiuni în judecata: împotriva concluziilor Nr. 105 si Nr. 191, mai sus amintite. În cazul primei concluzii (Nr. 105), în 10 februarie 2004, Curtea Comerciala Kiev a declarat-o ca fiind invalida. Curtea a hotarât faptul ca Ministerul Ucrainean al Mediului a încalcat dreptul societatii civile (inclusiv a organizatiei E. P. L.) de a participa la expertizele de mediu.
Acuzatul - Ministerul Ucrainean al Mediului - a facut apel împotriva acestei decizii, iar Curtea de Apel Kiev a anulat decizia primei instante de judecata, respingând apelul ulterior al reprezentantilor societatii civile. Reprezentantii aceastei instante de judecata au declarat faptul ca Ministerul Mediului poate implica societatea civila în expertizele de mediu guvernamentale dar nu are nici o obligatie în acest sens.
În cazul celei de-a doua concluzii E. P. L. a argumentat faptul ca în procesul de expertizare acuzatul nu a respectat principiile obiectivitatii, validitatii stiintifice, publicitatii, complexitatii, si a luarii în considerare a opiniei publice. Evaluarea impactului constructiei canalului asupra pestilor si pasarilor nu a fost realizata.
Ministerul Mediului a esuat flagrant atât în asigurarea unei informari potrivite a societatii civile asupra procesului de expertiza de mediu cât si în permiterea participarii societatii civile în procesele de luare a deciziilor.
Colectivul de avocati ai organizatiei E. P. L., au înaintat o plângere în instanta, reclamând Paragraful 3 al Decretului Presedintelui Ucrainei Leonid Kuchma, care amendeaza Decretul Presedintelui Ucrainei Leonid Kuchma din 10 august 1998 "Asupra creearii Rezervatiei Biosferei Dunarii". Amendamentul contestat exclude din teritoriul rezervatiei toate apele interne si un acvatoriu de 2 km în Marea Neagra.
Nu constituie nici un secret faptul ca aceste schimbari au fost initiate de Ministerul Transportului, care a facut de mult timp lobby pentru realizarea acestui canal navigabil prin chiar inima unei arii protejate.
Curtea de judecata a decis respingerea plângerii, facuta de reprezentantii societatii civile. Acestia au facut apel la o a doua instanta de judecata. Rezultatul nefiind nici în acest caz favorabil, a urmat o plângere la Curtea Suprema a Ucrainei.
Din nefericire presiunile exercitate asupra justitiei reprezinta un fapt de viata obisnuit în Ucraina si nu este sigur faptul ca E. P. L. va obtine o decizie finala corecta la plângerea înaintata.
Acest caz al Deltei Dunarii demonstreaza atitudinea reprezentantilor actuali ai Ucrainei, de favorizare a intereselor economice si/sau strategice în detrimentul flagrant al protectiei mediului.
Speram ca intensa îngrijorare internationala, declansata de aceasta initiativa a guvernului Ucrainei va avea o influenta suficienta pentru a stopa construirea canalului în Delta Dunarii.
Haideti sa speram macar ca practicile negative asupra mediului ale actualilor reprezentanti ai statului ucrainean nu vor deveni o practica si pentru alte state.

Olya Melen - Lvov; Ucraina

SI LUI GIORGIO FICARELLI ÎI PASA DE TAUL STIOL

Mrs. Liliana Bara
Secretary of Sate
Ministry of Environment and Water Management
By means of a letter we have received intimation about some illegal activities developed within the National Park of Rodna Mountains, during September/October 2002.
According to the intimation, the glacial alpine lake Taul Stiol was dug in order to be increased in surface for leisure purpose. This lake is an UNESCO Biosphere Reserve of UNESCO's MAB Programme (Man and Biosphere Programme).
It seems that one year later (June 2003) the necessary permits have been issued.
As you are aware, environment protection is a key priority for the European Union and, during various formal meetings, the nature protection and environmental impact assessment topics have been discussed in details. The compliance with the provisions of the related Directives considerably strengthens the rights of the public to participate in environmental decision making.
We would very much appreciate receiving detailed information on the modality in which the environmental impact assessment procedure has been conducted in this particulare case, especially on how the potential effects have been assessed, how the public consultation process has been developed, and the mitigation measures to be implemented have been identified, in the case that the project was approved.
Looking forward to receiving a reply at your earliest convenience.

Giorgio Ficarelli - Bucuresti
Head of Pre - Accession Assistance


În febra alegerilor pentru un loc în care sa poti face bine tarii tale sau(?!) sa apuci ciolanul astfel încât neam de neamul tau si al amicilor tai sa nu mai munceasca, problemele legate de salvarea integritatii unor parcuri naturale chiar cu statut international recunoscut devin (de parca pâna acum ar fi fost altfel!) total insignifiante pentru triste personaje platite din greu pentru a veghea asupra conservarii valorilor noastre naturale.
Dupa luarea de pozitie a lui Günther Verhoigen vis-ŕ-vis de acelasi maltratat Tau Stiol si lipsa de reactie a reprezentantilor actualei administratii PSD iata ca si o alta personalitate importanta în procesul de aderare a României la Uniunea Europeana domnul Giorgio Ficarelli ia o pozitie fara nici un fel de echivoc.
Într-o tara civilizata aceste luari de pozitii ar avea efectul scontat, la noi..... ramâne de vazut în teren iar nu doar pe cine stie ce hârtii mai mult sau mai putin oficiale, care sa justifice mai sus amintitele triste existente.

Lucian Petru Goja - Baia Mare

LEGSLATIE DE MEDIU

HG nr: 132/24.02.200 (MO nr: 222/16.03.200) - privind aprobarea protocolului celei de-a doua reuniuni a Comisiei mixte româno-ungare pentru realizarea prevederilor Acordului dintre Guvernul României si Guvernul Republicii Ungare privind cooperarea în domeniul protectiei mediului, semnat la Bucuresti la 19.11.2004.
HG nr: 2151/30.11.2004 (MO nr: 38/12.01.2005) - privind instituirea regimului de arie naturala protejata pentru noi zone.
Ord. nr: 850/27.10.2003 (MO nr: 793/11.11.2003) - privind procedura de încredintare a administrarii sau de atribuire a custodiei ariilor naturale protejate.
HG nr: 1076/08007.2004 (MO nr: 707/05.08.2004) - privind stabilirea procedurii de realizare a evaluarii de mediu pentru planuri si programe.
Ord. nr: 160/11.03.2005 (MO nr: 253/ 25.03.2005) - privind modificarea Ord. ministrului mediului si gospodaririi apelor nr 199/2004 pentru aprobarea componentei Comisiei de atestare a persoanelor fizice si juridice care elaboreaza studii de evaluare a impactului asupra mediului si bilanturi de mediu si a Comisiei pentru contestatii.
OUG nr: 236/24.11.2005 (MO nr: 625/04.12.2000) - privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice.
Ord. nr: 130/28.02.2005 (MO nr: 185/3.03.2005) - instructiuni privind modalitatile de aplicare a OUG nr: 99/2004 privind instituirea Programului de stimulare a înoirii Parcului national auto, modificata si completata prin OUG nr: 1/2005.

Adrian Aldea - Fagaras

BREVIAR

URSII SI "oamenii"
Ursul brun este protejat prin Conventia de la Berna, la care a aderat si România în anul 1993, în consecinta, în tara noastra uciderea acestui animal este interzisa!
Foarte bune aceste interdictii,.... ar spune poate unii dintre noi. Pacat ca într-o tara în care presedintii (Ceausescu Nicolae), prim ministrii (Nastase Adrian), si exemplul marimilor unei perioade sau a alteia, cu instinct de ucigas cu sânge rece, ar putea continua, sunt primii care încalca orice astfel de reglementari.
Vânatoarea nu este doar o pasiune(?), ci si o afacere(!?). România este însa codasa chiar si la acest capitol economic, câstigând doar 5 milioane de Euro, anual, fata de Ungaria care câstiga 100 milioane, Germania 380 milioane si Spania 500 de milioane anual.
Vânatorii cetateni straini vin în România, în principal, doar pentru ca aici se pot ucide, de multe ori cu complicitatea unor reprezentanti ai autoritatilor, numeroase specii protejate!

DEFECTIUNE LA CENTRALA NUCLEARA CERNAVODA
Unitatea 1 a Centralei nucleare, din localitatea Cernavoda a fost oprita miercuri 19.01.2005 la ora 2.47, datorita unei defectiuni minore, care potrivit responsabililor Ministerului Economiei si Comertului (M. E. C.) nu a dus la cresterea nivelului de radioactivitate.

ROSIA MONTANA
Curtea de Apel Cluj a hotarât suspendarea deciziei fostului ministru PSD al culturii, Teodorescu Razvan de a scoate de sub protectia destinata situri-lor arheologice zona Rosia Montana.
În acest fel, pâna la finalizarea actiunii, în contencios administrativ, înaintata de asociatia "Alburnus Maior" împotriva Companiei Gabriel Resources Gold Corporation, în zona vizata de controversata exploatare miniera, nu se va întâmpla nimic iremediabil nici din punctul de vedere al protectiei mediului natural.

ADIO RABLE
Imaginea deplorabilelor rable, aflate în diferite stadii de descompunere, printre blocuri insalubre ale demodatelor (dupa unii) vise ale "Epocii de Aur" comuniste, este luata în vizor de noii guvernanti.
Se încearca gasirea resurselor, pentru oferirea de prime, ca ajutor de stat pentru înlocuirea autovehiculelor mai vechi de 12 ani.
Este cert ca nostalgicii epocii, mai sus amintite, nu se vor mai simti la fel de "acasa", în (speram) peisajul, astfel usor modificat.

INTERDICTIE A UNIUNII EUROPENE
Europeana a interzis, de curând, exporturile României la trofeele de urs!
Oare de ce?
Sa fie de vina ursii, porcii(!), lupii sau poate lupii folositi drept câini pe la stânele statului.....?!

NOI ARII PROTEJATE
În Monitorul Oficial 38/12.01.2005, s-a publicat H. G. 2.151/2004 - privind instituirea regimului de arie protejata pentru noi zone.
Ariile protejate din România au crescut astfel de la 5% pâna la 7%!
Printre aceste arii se numara si cel de-al doisprezecelea parc national al României Buila - Vânturarita, alaturi de care s-au mai înfiintat totodata sapte Parcuri Naturale (Lunca Muresului, Lunca Joasa a Prutului Inferior, Comana, Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului, Geoparcul Platoul Mehedinti si Putna - Vrancea, Muntii Maramuresului), doua rezervatii stiintifice, trei monumente ale naturii, 88 rezervatii naturale si 27 arii de protectie avifaunistica.
Sa speram ca aceste zone nu vor fi protejate doar pe hârtie. Cazuri de acest fel sunt din pacate destule!

NOUTATI LA CENTRUL INFORMATIV ECOTUR
La centrul informativ, poate fi consultata o noua publicatie aparuta în principal, în urma eforturilor membrilor O. N. G. Ecotur Sibiu.
Volumul 2 al seriei tematice "Transylvanian Review of Systematical and Ecological Research" - The Târnava Rivers Basin, editori Angela Curtean Banaduc, Doru Banaduc si Ioan Sîrbu, cuprinde lucrari de specialitate referitoare la diverse aspecte de ecologie din bazinului hidrografic mai sus amintit.

Doru Banaduc - Sibiu
Author: ONG Ecotur Sibiu
Views: 3293, Last update: Mon, Jul 25, 2005


Login or register to comment