Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Posted by: Ioan Bîndeanu in d'ale lui Ionel

Sambata seara, in jurul orei 23.00 s-a incheiat prima editie a concursului "Romania Dry Contest 2006" - un eveniment care a spart tiparele obisnuitelor concerte, festivaluri si alte manifestari de acest gen pe care le gazduieste frecvent Piata Revolutiei din Capitala.
De ce prima editie?

Pentru ca, va anuntam de pe acum, va urma si o a doua, in decembrie 2007, cel mai probabil in acelasi loc, dar pe o structura diferita (schimbarea va fi in bine, evident), cu un program mai complex si noi puncte de atractie pentru public si cu o participare internationala (speram).
Dar sa revenim la etapa care tocmai s-a incheiat. Cum? Cu o proba incitanta, atat pentru spectatori cat si pentru concurentii care au facut spectacolul. Este vorba despre "saritura la bustean", pe care amenajatorii au reusit sa o puna foarte bine in practica, starnindu-i pe baieti sa "dea" jump - uri care mai de care mai spectaculoase. Si nu numai pe baieti, deoarece printre ei s-a aflat si o fata (Georgiana Gligor) care datorita unei prestatii de apreciat a primit un premiu special pentru aceasta proba speciala.

La baieti, cel mai tare a fost Zuzu (George Stancescu), care printr-un salt impresionant a reusit sa infiga pioletul in busteanul pe care amenajatorii l-au ridicat din ce in ce mai sus, pentru a-i scoate din competitie pe cei care se ambitionau sa ajunga la el: Justin Ionescu, Florian Mastacan, Limbovici Florin, Cohn Robert, Bucneru Marian, Mihai Sima - si acestia sunt doar cativa dintre cei care nu au renuntat usor. Printr-o "dispensa speciala", la aceasta proba au luat parte si cei doi amenajatori ai traseelor de concurs - Bogdan Micu si Bogdan Rus - care nu au mai rezistat sa stea deoparte...

Tot Zuzu a fost si cel care a castigat proba de dificultate, reusind sa parcurga in intregime traseul de finala, evolutia sa fiind urmarita cu incordare de publicul aflat in piata. Si credem noi ca a meritat.
Numarul total de concurenti a fost de 33 (atat fete cat si baieti). Dintre cei care isi anuntasera participarea pe internet (aproximativ 60), multi au renuntat, speriati de numeroasele ore de asteptare care ar fi urmat in cazul unei participari atat de numeroase. Aceasta, deoarece conform regulamentului, niciunul dintre concurenti nu putea urmari evolutia celor dinainte, fiind "consemnati" in zona de izolare - un perimetru special amenajat pentru "incalzirea" sportivilor si asteptarea randului de intrare in concurs.
Chiar si in aceste conditii putem vorbi despre o participare numeroasa, fiind vorba despre un sport relativ recent in intreaga lume si despre prima competitie de acest gen din tara noastra. Sportivii participanti sunt cei mai buni din tara la momentul actual, unii dintre ei concurand si in cadrul Cupei Mondiale.

Ziua de vineri a fost dedicata in exclusivitate probei de dificultate, debutand cu etapa de calificari pentru baieti si incheindu-se cu finala la fete. Sambata insa, programul a fost mult mai variat. Ziua a inceput cu finala probei de dificultate pentru baieti, timp de 1h ˝ publicul urmarind cu sufletul la gura evolutia celor 12 sportivi care s-au dovedit a fi cei mai buni in urma calificarilor.
Nici tombola care a urmat nu i-a dezamagit pe participanti, cu atat mai mult cu cat aproape toti au plecat cu un premiu acasa. Obiectele care au intrat in aceasta tombola au fost oferite de catre sponsorii evenimentului. Amintim doar cateva dintre premiile oferite: cutii cadou de la Gillette, video recordere Panasonic, rucsacuri, bluze de polartec, manusi, lanterna Tikka, coarda, dispozitive pentru filat, carabiniere cu filet, parazapezi...
Proiectia de filme, care a inclus imagini de la cupa mondiala de catarare pe gheata, dar si filme cu deep water soloing si boludering (realizate de catre Bivuac Media), a reusit de asemenea sa capteze atentia publicului.

Muzica buna si Marius Vintila au fost condimente indispensabile pentru atmosfera electrizanta din Piata Revolutiei.
Evenimentul s-a incheiat asa cum am spus deja cu proba speciala numita Ť saritura la bustean ť si cu festivitatea de premiere.

Si tragand o linie, acum la final, noi organizatorii consideram ca scopul principal a fost atins: PROMOVAREA SPORTULUI - intr-o piata publica, din mijlocul Bucurestiului, a avut loc o competitie de dry tooling - prima din Romania, care a reusit sa starneasca si interesul publicului "necatarator". Nu a fost o competitie cu reguli stricte, ci un eveniment in cadrul caruia ne-am straduit sa-i facem pe toti sa se simta bine. Nu a fost un eveniment perfect, dar toate lucrurile sunt perfectibile.

Acest eveniment a fost posibil datorita Gillette M3Power si Duracell.
Eveniment organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti prin Directia Invatamant.
Sponsori: Mountain Experts si Kayland (care au au oferit ghetele de catarat), Alpin Expe, Himalaya, Atta, Redis Nutritie, Fundatia RTC, Escalpin, Bloc Office. S-au aflat alaturi de noi si prietenii de la Red Bull.
Un eveniment recomandat de Cotidianul, Radio Guerrilla si 24 FUN.
Parteneri media: Knox, Sport Total, Romania Pitoreasca, www.roclimbing.net, www.alpinet.org, www.dordeduca.ro, www.h2o.ro, www.funromtour.ro

Multumim tuturor celor care prin implicarea materiala, financiara sau morala au facut posibila organizarea acestui eveniment, care reprezinta un pas important pentru dezvoltarea sporturilor alpine in Romania.

Iata si clasamentele:

Fete:
1. Andreea Copaescu
2. Ioana Ionita
3. Adina Vioreanu

Baieti:
1. George Stancescu
2. Justin Ionescu
3. Florin Limbovici

Author: Andreea Copaescu
Views: 5397, Last update: Tue, Nov 21, 2006


Login or register to comment