Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Posted by: Ileana Bocanciu in de-ale lui ileana bocanciu

Data: 10 martie 2007

Participare:  Nicu Posta, Nicuşor Tudosă, Marius Prundaru, Ileana Bocanciu

Scop:  Atingerea vârfului Leaota

Descriere:  Sâmbătă dimineaţă, ne pregăteam de muncă la grădină. Dar telefonul sună şi iată că avem doar un sfert de oră pentru a ne pregăti de plecare... la munte! La ora 9: 00, plecăm din Fieni: Nicuşor (cu maşina), Nicu, Marius şi cu mine. Sosim la Cantonul Brătei şi pornim în traseu, cu bagaje uşoare, la 10: 30. Urcăm din greu pe cruce roşie, prin zăpada mai mult sau mai puţin îngheţată, în care observăm o grămadă de urme de animale.

Ajungem în punctul "cheie" - păduricea tânără - după o oră şi jumătate şi urmăm fără dubii marcajul refăcut acum câţiva ani, până în şa, unde la soare, facem o pauză mai lungă, pentru masă.

La ora 13: 00, plecăm mai departe în sus, spre vârfurile Răteiului. Ajunşi aici, stăm la îndoială dacă să mergem sau nu mai departe. Cu toate că este deja ora 14: 30, vremea este bună, soarele încă ne răsfaţă şi hotărâm să continuăm. Sosim pe vârful Leaota la 15: 30 şi ne îmbrăcăm rapid, penrtru a putea sta să luăm câte un întăritor. Mâncăm ciocolată, ananas şi alte bunătăţi, care ne revigorează şi ne înveselesc.De jur împrejur ţara e la picioarele noastre. Iezerul, Piatra Craiului, Bucegii precum şi oraşele din vale se văd sau se bănuiesc.

La ora 16: 00 dăm startul şi ne întoarcem pe acelaşi drum, ajungând la Cantonul Brătei la 18: 30. Aici surpriză! Îl găsim în refugiul de lângă canton pe Gică. El vrea să meargă pe vârf a doua zi.A fost o tură plăcută şi nu prea obositoare. Singurul regret, că nu au fost mai mulţi participanţi. Poate data viitoare...

Ileana Bocanciu - 13 martie 2007

Author: Ileana Bocanciu
Views: 6584, Last update: Fri, Mar 23, 2007


Login or register to comment