Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Posted by: Emi Cristea in de-ale lui Emi Cristea

Un altfel de jurnal...

Noi suntem muritori de seama,
Si de ni-s pasii tot mai grei
O clipa de ragaz si cugetare
Ne face demni sa ne suim pe ei,
Acolo sus, pe muntii Zei.

Succese in agricultura, pe 2007. Recolta pe masura.


Disproportie de forte: zece contra sute...


Se poate...


Colectia de primavara


Pescar voluntar, pe Aleea Gunoaielor
s

Canionul


Vremuri noi, oameni vechi...


Leave no trace...

5-6 mai 2007:: Valea Sipoaia
Asociatia de Turism FLOARE DE COLT Brasov

Author: Emi Cristea
Views: 8008, Last update: Mon, May 7, 2007


Comment
Minerva Vincze Minerva VinczeAdministrator Alpinet , Mon, May 7, 2007, 6:47 pm

Bravo!:-o La cat mai multe actiuni de genu'.. De fapt, cel mai bine e cand fiecare are grija de ceea ce lasa in urma si nu mai e nevoie de interventia celorlalti..:-?

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Mon, May 7, 2007, 6:58 pm

Asta voiam sa spun si eu... problema este ca s-au amenajat intr-o vreme niste mese cu banci in cateva puncte, spre Sapte Scari, si inevitabil au aparut grataristii. Ei sunt cea mai mare sursa de poluare a zonei. Oricum sunt multi dobitoci care arunca si pe traseu bidoanele, si hartiile si ce mai cara dupa ei... dar nu in cantitati asa mari, ca la acele locuri "special amenajate". Fara acele puncte de "interes grataresc" zona ar fi mai curata.

Nu este o idee buna amplasarea de containere pe traseu, pentru ca nimeni nu le goleste, lumea arunca pe langa, mai vin si animalele salbatice si imprastie.

Ar trebui puse niste panouri informative cum ca gunoaiele sa fie carate jos, la tomberoanele de la Dambu Morii...

Virgil Iordache Virgil Iordache, Mon, May 7, 2007, 7:30 pm

Bine ca sunteti tineri, dar o sa va treaca repede cheful. Solutia nu e curatirea, ci nemurdarirea, cum spui. He, he, ce mai vremuri, prin 92, aveam tabara de cortui la Bucura si caram saci cu gunoaie din toate caldarile. Cu clubul Pro Natura de la casa de cultura a studentilor Bucuresti. De atunci am ramas cu o problema la genunchiul drept, coboram prea repede la Pietrele, ca sa urcam cu provizii si rom inapoi...:-)

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Tue, May 8, 2007, 12:59 am

Virgil cat de tineri crezi ca suntem!?:-D
Eu am 28 ani, Olimpiu are 32 ani, Emil are 31 ani, majoritatea celor din club au peste 25 ani. Am trecut de tineretea aia plina de elan... Acum incercam sa convingem pusti sa ne vina din urma... sa continue spiritul Floare de Colt de acum 10 ani.

Fără foto Thekla Petro, Wed, May 9, 2007, 4:14 pm

Jurnal de proiect (http://forum.floaredecolt.org/viewtopic.php? t=1075)

05-06 Mai 2007
Cu mic cu mare, sambata s-a adunat toata floarea de colt a Brasovului la Dambu Morii. Proiectul a fost un motiv foarte bun sa ne intilnim cu mic cu mare, la o poveste, la o cantare, la o bere, la un vin, la o felie de paine unsa. S-au lipit de noi si colegi de-ai lui Oli de la Crisoft, cu copii cu tot si pe care Oli i-a si carat dupa el pe traseu. Ne-am bucurat mult si de prezenta florilor de colt din Bucuresti: Alex cu prietena (care ne-au cantat pina dimineata), a membrilor Carpatia: Eliza (care a cules duminica cot la cot cu noi gunoaie) si Garcea (care a gratarit pentru noi) precum si a celor noi in club: Dora (pe care am si exploatat-o din plin la culesul de gunoaie). De asemenea ne-am bucurat si de prezenta celor din club care vin mai rar cu noi. Sper din toata inima ca s-au simtit bine si ca vor veni si data viitoare!!!

Duminica dimineata incepuse cu o ploaie marunta; am adunat repede corturile si ne-am pus sa asteptam sa treaca. Ori ploaia ori cheful nostru. Pe la 12, ploaia a incetat si trupa ramasa am pornit pe traseu. Am inceput de sus, de la canionul 7 Scari. Dupa ce s-au adunat cativa saci de gunoi, Milu si Oli le-au legat de un bat si le-au carat jos. Restul trupei: Dora, Eliza, Cristina, Carmen, Claudea, Alina, Thekla si Emi am inceput sa cotrobaim prin gunoaie sa vedem ce si cum. Apoi sa strangem si sa sortam. Pina la finalul actiunii de ecologizare, specialitatea lui Dora si Emi au fost pescuitul de gunoaie din apa, a lui Milu si Oli caratul pe bat, iar a fetelor cotrobaitul in gunoaie. Ne-au ajutat voluntari... 3... aflati intamplator pe traseu; restul s-au uitat jenati la noi sau ne-au felicitat sau ne-au intrebat daca suntem straini... si au trecut repede mai departe. Cristina mormaia cu naduf ca dupa atatia ani de scoala (facultate si master) cotrobaie in gunoaiele concetatenilor ei. Am linistit-o eu: draga Cristina, toti care am ramas la ecologizare avem studii superioare si peste jumate din noi avem chiar studii postuniversitare, job-uri bune, vorbim limbi straine, am facut studii sau am lucrat in strainatate, ne implicam in tot felul de activitati in afara job-ului, avem rezultate sportive de exceptie etc. Si ca sa strangi gunoaie pe trasee montane, trebuie sa ai un CV beton. Nu oricine are privilegiul sa-si care gunoiu sau sa cotrobaie in gunoaiele altora.

In concluzie, pentru urmatoarele doua weekenduri de ecologizare la Dambu Morii (19-20.05.2007 si 26-27.05.2007), scoatem la concurs urmatoarele posturi:
 carator pe bat (de preferat barbati),
 cotrobaitor/sortator/strangator din vetrele de gunoi,
 pescuitor de gunoi (de preferat cei cu bocanci buni).
Cerinte:
 studii superioare,
 vorbitori de doua sau mai multe limbi straine (cel putin nivel mediu),
 rezultate sportive,
 foarte bune abilitati de comunicare si lucru in echipa,
 aspect fizic placut,
 experienta in astfel de actiuni nu e necesara dar constituie un avantaj.
Responsabilitati:
 cotrobait in gunoaie,
 strans si sortat gunoaie,
 pescuit gunoaie din apa si vale,
 carat gunoaie.
Oferim:
 manusi de protectie,
 saci de rafie,
 bat.
Astepam CV-urile pe adresa: contact@floaredecolt.org. Mentionati postul pe care candidati. Data interviului va fi publicata pe site.

PS. Acest proiect n-ar fi fost existat fara sprijinul: ATM Mai SUS, BRD Groupe Societe Generale, ProCredit Bank Romania, Orangina, Urban, Transilvania Expres, Antena 1 Brasov, Radio 21 Brasov, SC Luci Pol SRL.

Attila Lutinca Attila Lutinca, Thu, May 10, 2007, 5:43 am

Felicitari pt actiune. M-as inscrie si eu dar sint prea departe si nu am studii superioare:-D. Din pacate in Romania inca multa lume nu stie ca trebuie sa-si care gunoaiele jos si pe cit posibil sa nu ramina nici o urma de poluare dupa el.
Ma tem ca si peste 10 ani ve-ti avea ce pescui si sorta de pe poteciile muntiilor.

Virgil Iordache Virgil Iordache, Sat, May 12, 2007, 6:36 pm

Emi,

Judecand dupa poza personala si dupa cat de activ esti nu ti-as fi dat mai multe de 24:) Asta de vioiciune si pasiune pentru munte!

Cu pustii e cam greu sa ii atragi, am incercat sa mobilizez si eu cativa de prin facultate, iar primul lucru pe care l-au facut cand am ajuns la Garbova a fost sa ia cate o bere, pe care de fapt ar fi vrut sa o ia inca de la plecarea din gara Azuga, dar le-am zis pas si ca prof m-au ascultat:) (nu stiu ce-ar fi facut daca erau singuri...)

Comments for this article
Login or register to comment