Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Posted by: Emi Cristea in de-ale lui Emi Cristea

     Prima editie cand subsemnatul (nuntas fiind in acel week-end) a lipsit de la manifestarile din Valea Sipoaiei. Prin urmare, sarcina de a lasa niste texte in urma, a ramas in carca altora. Eu cred ca s-au descurcat intr-un mod haios si placut.

(Emi - Omu' cu hartile)
Foto: Laurentiu Barza
     Asa cum bine se stie la FDC la concurs trebuie sa ploua ca daca nu nu cresc florile Laughing, ei bine am avut parte de ploaie si la editia a 6-a a Trofeului Brasovului, dar doar in prima parte a saptamnii premergatoare concursului. Vineri dimineata razele soarelui aveau sa ne de-a de veste ca nu mai este mult si incepe concursul. Toate floricelele de colt eram nerabdatoare sa plecam din orasul supra incalzit, din monotonia cotidiana sa ne refugiem la doar 5 Km de oras in frumosul Masiv Piatra Mare in care aveam sa-i purtam pe muntomanii din toata tara pe carari nebanuite de ei, dar pline de verdeata si frumos intr-o lume de acum aflata sub semnul greu al incalzirii globale.

(Tabara de corturi)
Foto: Emi Cristea
    Vineri: la orele 15 trecute fix Rolling Eyes am ajuns si eu in tabara de baza - cu painea si sarea (si tuica) pentru intampinarea participantilor (de ce sa fac de cand sunt functionar nu mai pot sa fug la orice ora vreau eu din oras) - tabara era deja populata cu muntomani, rasarisera si corturile si soarele mangaia bland poiana de unde se va da startul in probele concursului de turism sportiv pentru care ne aflam in zona.
Ma asez frumos pe un damb cu painea si sarea in brate (si tuica la picior) in intampinarea grupuletelor de turisti sportivi din toata tara. Ei vin pe rand, pe rand inpanzind poiana de corturi. Soarele apune, intunericul i-si face loc printre corturi, dar muntomanii nu doarm - ne adunam la focul de tabara si incepem sa cantam, cantece dragi noua muntomanilor uitand ca trebuie sa ne mai si odihnim pentru traseul de a doua zi pe care urma sa il facem.

(La start)
Foto: Carmen Precup

    Aproape de mijire zorilor ne cuibarim in corturi, dar telefoanele incep sa sune: e Sambata, ora 6.00 trezirea!!! Somnorosi, dar voiosi - am pregatit testele teoretice pentru zona, meteo, alpinism, ecologie, sanitar si flora. Eu nu stiu cum a fost la celelalte teste, dar acolo unde am fost arbitru am ras cu lacrimi, ba chiar m-am tavalit pe jos de ce imaginatie au concurentii care nu au recunoscut floricelele din teste. Ei bine dupa teste s-a dat startul in proba de regularitate, traseul estimat la 7 ore pornea din tabara de baza de langa Dambul Morii, continuua spre Canionul 7 Scari (unde ne astepta lupul) apoi mers de voie prin padure ajungem la primul post - Alina si Paul arata traseul marcat cu cravate ros-albe pana in postul doi (Valcelul dracului-nu stiu de ce ii spun asa) - urcus sustinut, putin grohotis, mers in patru labe - atmosfera placuta - in postul doi belvedere asupra Brasovului oras industrial (cu Renulet, Marius si Alex). De aici cararea ne poarta prin tufe de afine pe care daca concurentii nu le-au gustat nici nu stiu ce au pierdut Cool. In continuare urcus final este sustinut si duce pana in cel mai inalt punct al masivului Vf. Piatra Mare(1844 m) - aici i-am intalnit pe Adina si Caprioara care verificau si echipamentul concurentilor, ne-am facut poze individuale, de grup Very Happy si am pornit incet spre Cabana Piatra Mare. In stanga si dreapta cararii se desfasoara vai adanci de un verde pitoresc Shocked, dupa rascrucea de carari echipajele Galati2 adica Bogdan si Cristi impreuna cu Floricelele de colt: Carmen (eu), Dana, Cristina si Mihai ne indreptam spre cabana printr-un jgheab de piatra si apoi pe deasupra Vaii Garcinului ca sa ajungem in saua dintre Piatra Mare si Sura de Piatra.

(In top)
Foto: Un necunoscut

    Cu cantec inainte si cu bancurile la bord ne mergem voiosi spre arcada cascata in Gura de Piatra unde baieti gasesc postul fara arbitru PFA si isi noteaza codul pe fisa de concurs. Inca umpic si ajungem la cabana unde ne astepta magarusul gri si catelul alb Surprised - parca urcaseram toata ziua, asa am cazut la datorie pe bancutele din cabana si cu ultimele puteri am cerut o ciorba - flamanzi, dar incantati de traseu, sorbim ciorica, baietii mananca o friptur din traista lui Bogdan si pe urma Cireasa de pe tort - desertul - mancam ciocolata Razz - cu burtile pline, ne urnim cu greu spre iesirea din cabana unde ne asteptau Renulet, Marius, Adina si Cristi sa incepem coborarea spre postul patru. Am pornit inspre tabara de baza pe Familiar(banda rosie), trecand prin Poiana Surii de Piatra apoi prin Poiana Livada Mare si pe poteca spre Prapastia Ursilor unde aveam sa-i gasim pe Bogo, Monika, Cristi M. si Paul la proba de alpinism din postul patru. Cristi reuseste cateva scheme bine calculate si face o parte din traseu, noi ne holbam cu ochii cat cepele si ne dorim sa fim si noi acolo sus pe stanca.

(La Sura de Piatra)

   Ne luam vitaminele din 2 piersici (la 6 oameni) si coboram incet putin mai jos de canionul 7 Scari spre Valea Sipoaiei exact in tabara de baza. Aici ne asteapta proba de orientare individual fete si baieti si... atat, ajunge ca suntem obositi Wink. Peripetii la proba asta: un concurent s-a ratacit printre casutele din Dambul Morii, iar altul a ajuns dupa vreo 3 ore inapoi cu toate posturile luate (perseverent baiatul). In tabara se lasa inserarea, iar concurentii fac repetitii pentru Cultural - in susul vai se aude noul imn Vanturarita, putin mai jos CPNT-ul canta si el, Verde, Monom, Albatros, Luna Suie, Hai Hui, Carpatia, Milenium, Motaniard, Caraiman, Pasi Marunti, Veteranmont, EST toti canta cu spor. Intunericul s-a lasat peste poiana de corturi si focul de tabara s-a aprins vestind frumoasa proba de cultural. Toti participantii s-au asezat ca intr-un amfiteatru pe malul Sipoaiei si au aplaudat pe rand cluburile care au intrat in cultural si ne-au incantat cu cantece si ghidusii asa cum ne sta bine noua muntomanilor dupa un traseu ostenitor pe carari cu soare. Cantecele se mai auzeu inca in zorii cand incalzite de razele sorelui corturile deveneau saune si ne dadeau afara pe capete.

(La cultural)
Foto: Carmen Precup


(Omul orchestra)
Foto: Laurentiu Barza

    Duminica dimineata, proba de cros - toti concurentii sunt in plina forma:) si se aliniaza la START. Caprioara da starul, iar Milu si Alina ii asteapta pe concurenti la mijlocul traseului. Rapida proba, toti alearga ca niste iepurasi cu baterii duracel Laughing. Gata si crosul.
Se afiseaza clasamentul, scriem diplomele, aranjam premiile si toata lumea se aduna pentru premiere. Castigatori anul acesta au fost cei de la Carpatia Bucuresti, pe locul doi CPNT Brasov si medalie de bronz pentru Vanturarita Rm. Valcea.

(Trofeul Floare de Colt)
    Cum v-am obisnuit si anul acesta am sculptat in lemn de tei Trofeul Brasovului cu suflet de muntoman, flori de colt si dorinta de a va mai intalni pe munte va doresc carari cu soare si numai prietenie.

    Felicitari turturor participantilor.

    Multumim celor 25 de cluburi din toata tara si celor pe cont propiu care au spus PREZENT la acest concurs, cca. 450 de oameni iubitori de natura si va asteptam si la urmatoarele editii ale "Trofeului Brasovului", sa ne mai intalnim pe carari de munte cat si la concursurile din Campionatul National de turism Sportiv al F. R. T. S. - Succese si impliniri marete pentru toti.

(La premiere)

    Multumiri Jandarmeriei Montane (Vlad Marius si colegilor), Salvamont Sacele, R. L. P. L. Sacele, CRIsoft, The North Face, Himalaya, Ovi cu tricourile si microbuzul, Milu cu Dacia, lui Radu cel cu mana-n ghips, Alina, Adina, Caprioara, Claudita, Oli, Zambi, Cata C., Claudea, Shaq, Delia, Cristina D., Cristina S., Cristina O., Mihai, Lili, Jimmy, Paul, Alex, Laura, Denisa, Ciocolata, Bogo, Monika, Marius, Doru, Gloria, Monica, Dana Caslariu, Daneza, Thekla, Cata B., Margareta B., Oana si Cipri, Emi, Alex P. si celor care ne-au mai ajutat. (daca v-am uitat pe vreo unul, va scriu m-ai jos la comentarii Razz)

(Igienizarea taberei)


(Asa a ramas dupa noi...)
Cu drag si dor,
Carmen Precup Primul articol. Or sa fie greseli, nu ma judecati. Si voi ati fost tineri. Fiind in vacantza, mi-am permis sa merg si eu impreuna cu Alina, Claudea, Cata C., de joi, sa mai facem una alta, sa amenajam tabara unde urmau sa soseasca cluburile din tara pt. 'Trofeul Brasovului'. In jurul orei 18 ne adunam la fabrica de bere din Darste, iar la 18.30 trebuia sa soseasca si Milu. intre timp, m-am dus frumos si mi-am facut o mik aprovizionare d la chiosc. Apare si Milu cu Thekla, ne bagam sacii in masina, si plecam spre Dambul Morii.

(Omu` cu primu` articol - sa nu ma judecati pentru greseli)

Vremea instabila. umpic racoare. descarcam sacii, un tarnacop, o sapa, un harlet si un topor.     Observam 3 corturi puse pe locul nostru de campat, mergem mai departe, cautam un loc ideal sa ne plasam corturile, le gasim, le ridicam, toate bune si frumoase. Am carat un brad de pe deal, l-am taiat in vreo 3 sau 4 bucati, si l-am dus. Incepe pe urma operatiunea 'Buda', cautam un loc bun pt. nevoiasi, il gasim in cele din urma, dupa un boschet. Cata si cu mine am sapat o groapa de juma' de metru (cred ca a fost de ajuns:)). Am terminat de sapat, am mers la masa, am imbucat ceva, si apoi la un mic foc stateam la un mik moment kodak.
Deja se lasase racoare klumea am stins focul, si ne-am bagat in corturi. asta pe la ora 23. Am adormit cu o casca in urechea mea, si un in cea a Alinei. muzik. in noaptea aia au ajuns si Oli cu Clauditza in tabara, au lasat cate ceva si au plecat. eu nu i-am auzit, eram ocupat cu frigul.

Vineri. ora 8 si ceva.
    Dimineatza ma trezeste unu cu plete, m-am speriat de el, era Paul. El trebuia sa vina cu noi de joi dar a avut pb cu permisia de la superiori. Am mancat ceva rpd, apoi vine iar Oli si ne-a adus niste chestii k la circ, Trebuia sa imprejmuim tabara cu ele.
Am calculat sa vedem cum le punem. Concluzia: 6 gropi de 40 de cm, si 6 tzarusi taiati, ascutiti umpic in varf, si fara crengi. Klar eu trebuia sa sap, Cata fiind sa faca traseul de orientare.

(Primirea participantilor)

Am sapat, am bagat tzarusii, am intins chestiile alea si am mai luat o gura de vin.
Urma proiectu:"Benerele" am cautat loc strategic pt.amplasare, pe primul l-am pus intre 2 copaci, Paul sa urcat intr-un brad si a legat funia. la restu, a fost mai simplu.
   A fost destul de distractiv, delocgreu, chiar relaxant si asta pt. k partea grea acu venea....trebuia sa mergem dupa lemne.
M rog...intre timp soseste Milu cu deale gurii, si diverse accesorii care trebuiau pt. organizare.
In cele din urma ne urcam in Dacie Milu, Radu, Cata, eu si Paul dupa lemne. am gasit, am incarcat(prea mult) si ne-am intors pe jos(cu busteni in mana, normal Very Happy).
Asta a fost ziua de vineri. am uitat sa zic ca Alina cu Carmen si cu Claudea intampinau invitatii cu paine, sare si tzuica. si apoi clasicul foc de tabara. Eu m-am dus la somn, pt. k a 2-a zi, sambata, trebuia sa plec p traseu.

Sambata. 6.00
    Trezirea. suna telefonul lui Renuletz, am vrut sa-l sparg da la luat repede.
Am mancat rapid ceva, si am plecat spre postul 2, Renulet, Alex, his amigo, si eu, iar la postul 1 Alina si Cristina, cu Paul care trebuia sa mearga in postul 3 cu Caprioara si cu Adina. sa simtit rau si a ramas la postul 1.

(La teste teoretice)

Am ajuns inregula, am dardait inregula cateva ore, aveam umpic de apa cu hamei la noi, si niste haleala. dupa o ora, o ora si ceva incepe sa vina grosul.
La un moment dat, la 10 metrii de noi, si la 2 de o tipa, trece un urs in fuga. s-au speriat umpic oamenii....da io nu m-am speriat k aveam petarde la mn Very HappyVery Happy.am aprins una ca erou si am dat dupa el. sa tirat, numai era.

(Posturile de arbitri - in stanga, Cristi Caprioara, responsabilul de tura)

    In cele din urma ajung la noi in post si Carmen, Cristina, fratele ei, si ink o tipa careia nu i-am retinut numele. Question
Dupa ultimul echipaj am plecat si noi spre varf, unde Caprioara cu Adina faceau legea. erau echipajele controlate la sange de echipament. si bn au facut.
Am plecat spre cabana pe urma, am ajuns si i-am asteptat pe Cristina, Carmen, fratele Cristinei, 2 tipi de la Galati2 si tipa careia i-am uitat numele.
Am plecat toti pe drumul Familial. ei au coborat prin prapastia ursilor, eu am plecat in continuare pe familial. ma simteam cam rau. pe drum m-am int cu un tip de la Vanturaita si m-am luat in vb cu el si pana jos nici nu am simtit k dureaza.

(Eu am fost la postul 2)

    Am ajuns in tabara, am luat o pastila de la Monik, si m-am intis umpic in cort. normal, eu trebuia sa fiu soldat la datorie, sa merg iar dupa lemne.
Am uitat sa va spun cand m-am inscris in club k nu sunt D-zeu.
La cultural a fost bestial. am ras cu Alex L. de m-am prapadit. Lau facea poze cu noul lui aparat, Alex P. atzipise umpic, Oli trebuia sa indure umpic mistoul facut la bascalie de cei de la Carpatia: D, si nu numai.
A fost distractiv. cel putin mie, mi-a placut mult. pe la 5 dimineatza stateam si ma gandeam daca sa mai dorm sau nu. am zis k mai dorm vreo 3-4ore, dar am mers la Alex L. in cort, pt. k cortul nostru era km ocupat.

Duminica.9.30

(Calcule - clasamente - diplome)
La 9.30 suna telefonul. Trezirea. era un house de nota 10. mai aveam umpic si adormeam la loc.
Ma trezesc, scot capu din cort, si-l vad pe Emi cu cravata la gat si niste flori in piept. am ras direct. semn k era o zi buna.

(Nuntasu` Emi; prezent, totusi, la premiere)

A fost festivitatea de pemiere, sa-u impartit invitatiile pt. Delta, concursul Albatrosilor la care abia astept sa merg sa ma mance tzantzarii, gusterii, pinguinii, si ce mai sunt pe acolo...
Igienizarea, astuparea budei si o tentativa de lectie de chitara.

(Premii)
M-am urcat la Radu in masina si am plecat spre casa. La capatul lu opt, de acolo spre casa, un dus, si plecat iar spre barul Olimpia unde trebuia sa ne int. m-am intalnit numai eu cu Zambi, cu care m-am si intors spre casa. am condus-o, m-am condus si p mn apoi, si a 2-a zi...somn pana la ora 13.

Asta a fost 'plictisitoarea' poveste de organizare al Trofeului Brasovului. poze nu am sa pun, k mi sa stricat aparatul si...am stat p uscat.

Astept critici si injuraturi. Numa bine!

Album foto complet: Carmen Precup
Author: Emi Cristea
Views: 7082, Last update: Fri, Jul 20, 2007


Comment
Andreea Diana Sănduloiu Andreea Diana Sănduloiu, Fri, Jul 20, 2007, 11:07 am

Bravo Carmen...ma oftic ca n-am mai putut ajunge si la concursul asta, se pare ca v-ati distrat pe cinste...;):-D

Fără foto Carmen Precup, Sun, Jul 22, 2007, 11:20 am

nu te oftica, dar sa nu se mai intample:-P, la anul facem concurs din nou. Pana atunci noi mai mergem pe munte, hai si tu:-D

Comments for this article
Login or register to comment