Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Postat de: Romeo Cretu in de-ale lui romyka cretzu

Folosit pentru constructia complexului si aprovizionarea cabanei Pietrele, vechiul drum de acces este cunoscut sub denumirea de Drumul Cailor. Accesul in poteca, se face prin doua locuri: din Carnic, pe actualul drum se parcurge aproximativ 15-20min. pana intalnim semnul ce indica limita Parcului National Retezat(patrat rosu), ne oprim la cativa metri de el(5-6) unde cautam in dreapta urcarea in poteca, iar odata descoperit drumul continua foarte clar. Al doilea punct de acces, daca l-am ratat pe primul se afla langa locul amenajat pentru evacuarea deseurilor. Pe alocuri marcat cu banda albastra, traseul este foarte vizibil si lesne de parcurs, se desfasoara pe curba de nivel strabatand un peisaj tipic Retezatului, o padure salbatica de conifere in amestec cu foioase, o racoare placuta, izvoare limpezi iar cireasa de pe tort o reprezinta un loc de belvedere pe la jumatatea drumului cu o deosebita panorama asupra varfului Pietrele, valea Rea, valea Galesului se ivesc si ele cu generozitate. Traseul se termina la aproximativ 10 min.de cabana Pietrele cand intersecteaza actualul drum si pe care putem sa continuam sau cobori pe el cam 30 m.unde gasim o alta scurtatura mult mai usoara decat cea dintre bancuta de dupa curba numita "Blestemul Soacrei" si ultimul popas. Va doresc: Drum Bun!Drumul Cailor

Autor: Romeo Cretu
Vizualizări: 9514, Ultima actualizare: Miercuri, 7 Mai 2008


Comentariu
Eugen Roman Eugen Roman, Marţi, 13 Mai 2008, 17:05

Bravo, ma bucur ca ai scris despre asta. Tot m-am gandit ca ar fi nimerit sa scriu despre poteca. Ai facut-o tu si, foarte clar. Imi permit doua mentiuni:
1. Portiunea dintre prima intrare si a 2-a din descrierea ta, este mai putin umblata, deci mai "inchisa" cu doboraturi si altele, dar nu de netrecut. Mentionez asta pt. cei care merg prima data, sa nu creada ca asa va fi peste tot.
2. Belstemul sau, mai pe scurt, cum poate o stiu mai multi: curba soacrei.
Numai bine,
Eugen Roman

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii