Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Postat de: adrian munteanu in de-ale lui adrian munteanu

Este un mare păcat să ignori sau, pur şi simplu, să nu vezi lucrurile frumoase din jurul tău, sa nu-ţi hrăneşti sufletul atât de pustiit de cotidian.

Cu certitudine când ajungi să practici fotografia, lumea exterioară va căpăta alte dimensiuni. Ai şansa de a surprinde lucruri sau fenomene inaccesibile unui ochi neformat, de a pătrunde în profunzimea  lor.

Oricum, viziunile noastre asupra a ceea ce ne înconjoară diferă de  la individ la individ, iar un simplu obiect poate fi privit din tot atâtea puncte de vedere, pe cât de unice pe atât de surprinzătoare. Tocmai această însuşire defineşte artistul şi implicit fotograful, calitate ce ţine însă mai ales de cultivarea lumii noastre interioare, cizelată şi rafinată progresiv, antrenaţi în permanenţă de flacăra pasiunii. Pornind de la imagini simple, prin dezvoltarea capacităţilor noastre vizuale şi interpretative, vom ajunge în timp să le dăm o altă dimensiune, simbolică, pe care psihicul uman să le transforme în trăiri, depăşind astfel nivelul comunicării pur vizuale.

Din păcate, sau fericire, tehnologia modernă a schimbat mult în acest domeniu, cu precădere a lărgit enorm posibilităţile de preluare si prelucrare a datelor, pierzând însă la partea creativă, raportat la numarul mare de practicanţi. Poate că nu ar trebui să se insiste atât de mult pe partea de hard ori soft, consumismul având şi aici, din nefericire, uriaşe influenţe, ci  mai mult pe cea artistica şi de tehnică aplicată.  Nu vă lăsaţi asa uşor duşi de val. Este important să ai o aparatură bună în funcţie de scopuri şi pretenţii, dar nu este determinantă, şi niciodata aceasta nu va putea produce imagini deosebite fără aportul dumneavoastră, dealtfel esenţial.

Pentru căutarea ineditului este însă nevoie de multă mobilitate şi efort, de o schimbare a culiselor, pentru satisfacerea umanei şi fireştii curiozităţi. Fotograful de natură şi peisaj, pe lângă greutatea echipamentului are de înfruntat şi capriciile vremii, precum vântul, viscolul şi ploaia, gerul, ceaţa sau zăpada, fenomene care alături de subiectul ales, combinate cu jocurile de lumină şi culoare, pot fi surprinse în imagini ce induc  privitorului sensibil şi instruit, fantastice stări de spirit.

Din nefericire, natura, de fapt întruchiparea Divinităţii, bunul nostru cel mai de preţ, îşi reduce arealul într-un mod dramatic, din cauza expansiunii umane egoiste, total nechibzuite. Prin fotografie, pe lânga apropierea într-un mod aparte de aceasta, descoperim o infinitate de elemente şi stări, o altă dimensiune a universului, pe care, cu puţină imaginaţie, o putem transforma in ceva concret, transmiţând-o şi celor din jur.

(din prefaţa albumului fotografic "Mirabila Natură" - autor Adrian Munteanu)

Autor: adrian munteanu
Vizualizări: 4339, Ultima actualizare: Vineri, 29 Aug 2008


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii