Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Miscellanea - O simpla poveste

Bookmark and Share

O simpla poveste

O simpla poveste...

A

Dintr-o dată nu se mai auzi nici măcar un zgomot. Nici un geamăt, nici un plAnset, nici un cuvAnt. Era atAt de linişte ĩncAt puteam auzi freamătul frunzelor ĩn bătaia vAntului. Totuşi nu reuseam să adorm, priveam urmele lăsate de perfuzii şi ĩmi aminteam de soarta mea ticăloasă. Īncepuse sa mi se facă teamă. Simţeam lipsa lor...şi parcă sAngele Ami fierbea. Era prea ĩntuneric, iar pereţii albi ai camerei parcă rAdeau de teama şi de suferinţa mea. M-am ridicat din pat şi am mers spre fereastră. Era cald dar ĩn acelaşi timp vAntul de afară ĩmi patrundea rece ĩn piele prin cămaşa albă şi largă. Am cuprins cu privirea ĩntreaga curte a spitalului. Totul era atAt de straniu, clădirile ĩnalte şi reci, legănatul inainte şi inapoi al copacilor, vAntul care se juca printre ei. Ami doream să fiu ca el, liberă, să alerg, să plutesc. Am mers pAnă la uşă, am ĩncercat s-o deschid dar era ĩncuiată, ca de obicei. M-am ĩntors la fereastra cu zăbrele...şi chiar ĩn faţa mea a apărut o siluetă. Era un băiat... atAt de slab ĩncat camaşa cu care era ĩmbrăcat atArna şi flutura ĩn ritmul vAntului de afară. Mă privea cu ochi reci fără să schiţeze vreun gest. Faţa lui era străvezie şi brăzdată de linii adAnci. Nu ştiam dacA este real sau dacă este doar un alt produs al imaginaţiei mele. I-am zAmbit ĩnsă acest gest al meu l-a făcut să se ĩntoarcă şi să plece.

Aceea a fost prima seară ĩn care l-am ĩntAlnit.Īn zilele următoare l-am văzut stAnd pe banca din faţa ferestrei mele. Uneori ramAnea acolo pAnă seara tArziu. Nimeni nu-i spunea nimic, iar el nu făcea altceva decAt să privească spre mine. In fiecare dimineaţă ĩmi lăsa pe pervaz cAte un bucheţel cu flori albastre. La ĩnceput nu ştiam ce să cred, apoi a ĩnceput să-mi fie puţin frica, ĩnsă ĩn cele din urmă m-am decis să-i vorbesc.

Dupa un timp uşa camerei mele a fost deschisă şi am putut ieşi afară sub supravegherea atentă a asistentelor. Niciodată nu mi-a plăcut să fiu urmărită iar ĩn situaţia asta şi mai puţin ĩmi plăcea. Trebuia totuşi să trec peste asta ca să pot pleca acasă asa că devenise o obişnuinţă privirea cAte unei doamne ĩn halat alb. De fapt una dintre ele m-a liniştit ĩn privinţa admiratorului meu. Īntr-una din zile, pe la sfArşitul lui iunie, am coborAt ĩn curte să-l ĩntălnesc, ĩn adevăratul sens al cuvAntului pe Mircea. Se spunea despre el ca de cAnd a sosit ĩn spital nu a scos nici un cuvAnt şi nu a primit nici o vizită. Fusese adus de mama lui după o tentativă de sinucidere şi lăsat aici.

Era destul de paşnic, adică nu ĩncercase să facă rău, nici lui, nici altcuiva, nu ĩncercase să fugă sau să dispară. Lucrurile astea erau la ordinea zilei aici şi chiar eu ĩncercasem să fug ĩn cAteva rAnduri şi de aceea mă ĩncuiaseră.

Am făcut cAţiva paşi spre banca pe care era asezat, nu ştiam dacă ar trebui să mă apropii, nu voiam să-l sperii. Privirea lui ĩnsă mi-a dat curaj. M-am aşezat lAngă el...aş fi vrut să-l ĩntreb atăt de multe lucruri, eram curioasă să aflu ce i s-a ĩntAmplat. Nu-l mai văzusem atAt de aproape. Era un tAnăr de vreo 20 de ani, cu trăsături frumoase dar care fusese slăbit de boală sau de necazuri. Deşi pe faţa lui se citea numai durere mai avea ĩncă o sclipire ĩn ochi. Acea sclipire m-a făcut să mă apropii şi să am ĩncredere ĩn el. Era imbracat cu o cămaşă albă care lăsa sa se vadă pieptul palid şi un şnuruleţ din piele maronie ĩn jurul gAtului de care atArna un inel. Am spus aproape şoptit: Bună dimineaţa! Am primit ĩn schimb doar o privire care nu exprima nimic. -Eu sunt Alexandra! am continuat. Voiam să-ţi mulţumesc pentru flori. Au fost singurele lucruri care m-au făcut să uit unde mă aflu şi mai ales de ce. Să ştii că m-ai ajutat foarte mult. I-am spus eu repede şi zAmbind.

AAAAAAAAAAA I-am prins mAna ĩntre mAinile mele ĩncercAnd să mă apropii mai mult de el. De data aceasta am reuşit să smulg un zAmbet amar de pe buzele uscate şi vineţii.

-AAAAAAAA Ana.... A şoptit el cu greu

-AAAAAAAA Ana? Am repetat. Nu, ţi-am zis, pe mine mă cheamă Alexandra.

Replica mea l-a făcut iar să zAmbească. Apoi a plecat. Mergea ĩncet, greu. Nu ştiam la ce se referise, de ce ĩmi zisese Ana, oare nu a ĩnteles ce i-am zis? Eram, cu toate astea, bucuroasă că vorbise. Am anunţat-o, mAndră, pe asistentă că eu reuşisem să-l fac pe Mircea să vorbească. Ea m-a rugat să-l conving să mănAnce spunAndu-mi că aşa nu mai are de trăit decăt căteva zile.

A doua zi l-am văzut pe Mircea pe aceeaşi bancă. Am ieşit repede afară şi m-am aşezat lAngă el. ĪncercAnd să-l ajut pe el mă simţeam mai puternică. Aş fi vrut să pot pătrunde ĩn sufletul lui să aflu ce ĩl chinuia. I-am povestit tot mi se spusese despre el şi l-am ĩntrebat de ce mi-a zis Ana. Dupa cateva minute de linişte mi-a răspuns:

-AAAAAAAA Semeni cu ea... cu Ana mea.

-AAAAAAAA Din cauza ei esti aici? am ĩntrebat. Te-a părăsit?

-AAAAAAAA Nu...mi-a spus repede ĩncruntAndu-se...eu...eu am fost vinovat...ea era...nu, nu mai e.

Expresia feţei i se schimbase, nu mai era calm, ĩn ochii lui acea sclipire se transformase ĩn ură. Am ĩnţeles că murise. L-am ĩntrebat apoi de ce nu vrea să-şi vadă părinţii şi prietenii, de ce nu vorbeşte cu nimeni.

-AAAAAAAA Pentru că nu vreau să văd pe nimeni, mi-a răspuns. Eu nu mai exist pentru nimeni, eu am murit!

-AAAAAAAA Dar cu mine de ce vorbeşti?

-AAAAAAAA Pentru că tu ĩmi aminteşti de ea....

-AAAAAAAA Povesteşte-mi despre ea, am ĩncercat eu sperAnd să nu-l fac să fugă.

Pentru prima oară am citit ĩn ochii lui o urmă de bucurie. Ar fi vrut să-şi elibereze sufletul, vedeam că ĩi era greu pentru că amintirea ei ĩl durea şi nu putea să treacă peste durerea aceea. Cu glas stins, aproape şoptit a ĩnceput să-mi istorisească povestea lui şi a ei.

-AAAAAAAA Pe Ana am ĩntAlnit-o ĩntr-o zi de iarnă, la ĩnceput de an. Eram ĩn curtea unui prieten. Ninsese mult cu o zi ĩn urmă, fusese cea mai frumoasă ninsoare de pAnă atunci. Ne ĩntAlnisem acolo mai mulţi să ne jucăm cu zăpadă şi să bem vin fiert. Sărbătorile trecuseră iar noi căutam orice motiv să ne distrăm. Acolo era şi ea. M-a fascinat din prima clipă. Īntreaga ei ĩnfăţişare emana un aer de naivitate, de nevinovăţie care-mi tulbura simţurile.

-AAAAAAAA Mircea, ea este Ana,,, surioara" mea mai mică! Mi-a prezentat-o ĩn cele din urmă Tudor, prietenul meu cel mai bun.

-AAAAAAAA Imi pare bine! A spus ea zAmbind ştrengăreşte

Ii prinsesem mAinile ĩntr-ale mele şi o priveam ĩn ochi ca şi cum doar ea ar fi existat ĩn lume alături de mine. Īntreaga seară am petrecut-o ĩn preajma ei. Īi sorbeam fiecare cuvAnt, fiecare zAmbet. Cateva ore mai tArziu eram acasă. Īn mintea mea era numai ea. Era atAt de frumoasă şi o doream. Voiam să fie doar a mea. Nimeni nu mă mai facuse să simt asta. Ziua următoare m-am intors la Tudor şi l-am rugat să-mi spună unde o pot găsi. El mi-a spus ĩnsă că va trebui să o uit.

-AAAAAAAA De ce s-o uit? Am replicat eu mirat.

-AAAAAAAA Pentru ca ea nu e ca noi, nu semănaţi, nu o să meargă. Voi doi sunteţi prietenii mei cei mai buni şi cu toate astea nu v-aţi ĩntAlnit pAnă acum. Asta pentru că aparţineţi unor lumi diferite. Tu, la fel ca şi mine, ţi-ai ĩntAlnit deja marea iubire, muntele. Daca aţi fi ĩmpreună nu v-aţi face decAt rău unul altuia şi ţin prea mult la voi să vă văd suferind. Acelaşi lucru i l-am spus şi Anei mai devreme.

-AAAAAAAA Ana a intrebat de mine? Am exclamat eu plin de uimire şi de bucurie.

-AAAAAAAA Tu chiar nu ai auzit nimic din ce ţi-am spus?

-AAAAAAAA Am auzit fiecare cuvAnt dar tu chiar crezi că eu voi renunţa la ea doar pentru că iubesc muntele? Nu ai idee ce mă face să simt şi pentru mine asta este suficient.

Cu greu am reuşit să smulg de la Tudor informatiile pe care le doream şi am căutat-o. Ne-am revăzut după cAteva zile. Nu ştiam aproape nimic unul despre altul dar părea că ne cunoaştem de-o viaţă. Am petrecut ore şi zile ĩntregi ĩmpreună. Mă ĩmpărţeam ĩntre ea şi prima mea iubire, aşa cum spusese Tudor, muntele. Nu stiu dacă Ana ĩnţelegea lucrul ăsta dar ĩl accepta, mă accepta. Uneori aş fi vrut să facă şi ea parte din lumea mea dar erau multe lucruri care o ĩmpiedicau.

Īn plus părinţii ei m-au considerat mereu un golan care vrea doar să le corupă fiica. De multe ori după ĩntAlnirile cu mine aveau loc acasă certuri interminabile care o măcinau. Cu timpul zAmbetul ştrengăresc cu care mă cucerise dispăruse de pe faţa ei. Asta mă durea pentru ca eu o iubeam si ultimul lucru pe care mi-l doream era sa o fac sa sufere. Uneori ii dadeam dreptate lui Tudor dar nu regretam ca am cautat-o.

Īmi amintesc că ĩntr-o zi ne-am ĩntAlnit pe ascuns. Simţeam o furie imensă. Nu puteam să concep că era posibil ca deşi eu o iubeam atAt de mult cineva să creadă că am intenţii ascunse. Atunci am izbucnit:

-AAAAAAAA De ce trebuie să ne ascundem Ana? Ma simt ca un hoţ nenorocit. Nu ştiam dacă se va supăra sau nu dar doream să mă descarc, să-mi eliberez frustrarea.

-AAAAAAAA Poate că asta esti, mi-a spus ea zAmbind.

-AAAAAAAA Cum?! Ce am furat? Am reluat eu nervos şi uimit de răspunsul ei.

-AAAAAAAA Ei, sti tu ce! A continuat pe acelaşi ton.

-AAAAAAAA Ce? Spune!

Īnţelesesem ce voia să spună şi-mi doream atAt de mult s-o aud rostind acele cuvinte.

-AAAAAAAA Ce vrei să-ţi spun? Că te iubesc? Bine atunci pofim: Te iubesc!

I-am răspuns fericit că şi eu o iubesc. Chiar simţeam asta.

Dar deşi ne iubeam lucrurile nu mergeau chiar bine. După vreun an ĩn care am fost ĩmpreună sau mai mult desparţiţi de circumstanţe obiective, intr-o dimineaţă de august Ana a venit la mine. M-a sărutat şi mi-a spus plAngAnd că are nevoie de linişte, că trebuie să plece din oraş şi că totul s-a terminat ĩntre noi. Mi-a spus că totul fusese doar o etapă ĩn viaţa ei că oricum mai devreme sau mai tArziu aş fi renunţat eu. Nu puteam să cred că ea ĩmi spunea asta. Degeaba am ĩncercat s-o conving că n-o voi părăsi niciodată că nu e corect să decidă pentru mine.

-AAAAAAAA Nu decid pentru tine Mircea, mi-a spus, decid pentru mine. Eu nu mai rezist, nu pot să te văd nefericit, să văd cum ai vrea să fiu altfel, cum mă ĩnlocuieşti cAnd nu sunt cu tine. Nu mai spune nimic, te rog. Adio!

A plecat lăsAnd un gol imens ĩn inima mea. Niciodată n-o mai văzusem atAt de hotărAtă. Trebuia să fac ceva să n-o pierd. Am aflat cu greu de la o prietenă de-a ei ca urma să plece chiar ĩn dimineaţa aceea la nişte rude ĩn Constanţa.

Am alergat pAnă la gară şi parcă drumul ăsta pe care ĩl făcusem de sute de ori a durat o vesnicie. Īmi era frică să n-ajung prea tArziu. Am intrat pe peron şi cu răsuflarea tăiată am căutat-o ĩn mulţimea de oameni care se grăbeau să urce ĩn vagoane. Am văzut-o intr-un final venind dinspre casa de bilete.

- Ana, am strigat, asteptă!

- Nu, Mircea, pleacă, s-a terminat.

Chiar crezi că s-a terminat, i-am zis eu. Uită-te ĩn ochii mei şi spune-mi că nu mă mai iubeşti, că poţi să uiţi de noi şi voi pleca!

Īn jurul meu, feţe zAmbitoare de femei mă făceau să mă simt eroul unei telenovele de prost gust.

- Mircea, m-a tras deoparte Ana, nu-mi face o scenă. Stii ca nu pot sa nu te mai iubesc dar nici să teA iubesc. Trebuie să plec din viaţa ta.

- Nu poţi să decizi tu să pleci din viaţa mea. Eu te vreau ĩn viaţa mea! Īnţelegi? Plecăm amAndoi,AAA i-am zis eu repede

- Unde? a spus ea mirată

AAAAA - Fugim de toţi, la Constanţa si vedem noi ce se ĩntAmplă cand ne ĩntoarcem. La urma urmei tu tot plecai nu?

Nici nu am aşteptat sa-mi răspundă, am apucat-o de mAnă şi spre surprinderea mea m-a urmat. Pe drum niciunul din noi n-a spus prea multe. Ştiam doar că trebuie să luptăm pentru iubirea noastră, să rămAnem ĩmpreună. Am ajuns ĩn jurul prAnzului la Constanţa, am mAncat ceva ĩn grabă şi am plecat spre Eforie Sud unde Ana ştia că putem sta. M-am lăsat condus de ea pe o fAşie de nisip ĩnconjurată de stănci şi de mare. Era pustiu, era linişte şi eram doar noi doi. Nimic nu putea fi mai frumos. Am construit un adăpost ĩntre stănci şi am rămas să admirăm peisajul. Se apropia apusul şi totul strălucea ĩn jur sub lumina blAndă a soarelui.

- Īţi mulţumesc Mircea! Mi-a şoptit ea sărutAndu-mă.

AAAAAAAAAAA - Pentru ce?

AAAAAAAAAAA - Pentru că m-ai oprit şi pentru că m-ai furat. AtAt aşteptam de la tine.

- Să te fur? Am ĩntrebat eu mirat

AAAAAAAAAAA - Da, dar renunţasem, credeam că n-o vei face niciodată.

Adevărul e ca de căte ori mă gAndisem la asta ĩmi veniseră ĩn minte şi urmările. De data asta nu m-a interesat nimic. Eram fericit să o am alături de mine şi ca suntemA departe de lume. Am adormit apoi şi cAnd m-am trezit, soarele apunea. Īntins, priveam marea luminată de ultimele raze. Acolo ĩn lumina roşiatică a amurgului totul părea ĩnvăluit ĩn mister.

AAAAAAAAAAA M-am ridicat uşor să o caut pe Ana şi ĩn acel moment privirea mi s-a oprit asupra unei siluete care ieşea din valurile cărmizii.

Acolo, peA malul mării, la apus de soare, ea, Ana, fiinţa care ĩmi pătrunsese ĩn suflet a fost a mea cu totul. Pentru prima oară nu ne mai păsa de nimic. Eram doar noi doi, fără restricţii, doar cu iubirea care ne lega. Nu mai exista nici timp nici teamă, nici oameni doar...dorinţă şi pasiune. O iubeam cu adevărat şi ştiam că şi ea mă iubeşte. Am rămas apoi ĩncolăciţi unul ĩn braţele celuilalt sub lumina lunii care parcă ne veghea dragostea. Timp de cinci zile am stat la soare, ne-am scăldat ĩn apa mării şi ne-am iubit. Ne-am ĩntors ĩn cele din urmă acasă pregătiţi să ĩnfruntăm orice. AflAnd că nu ajunsese la rudele din Constanţa, tatăl Anei a alungat-o spunAnd că n-o va ierta niciodată.

AAAAAAAAAAA După ce ea s-a mutat cu prietena ei am ĩncercat s-o ajut să nu sufere prea mult dar această schimbare din viaţa ei o durea foarte tare. Pe la sfArşitul lui noiembrie, Tudor m-a tentat cu o tură la munte ca An vremurile bune. M-am gAndit că ar fi frumos şi că ar fi o ocazie bună să vină cu mine şi Ana. Am decis să mergem la Statia Meteo Omu, laA George, un foarte vechi prieten. Traseul nu era extrem de greu iar la capătul lui ne aştepta un loc minunat. M-am pregătit din timp pentru că aveam de gAndA să facem multe lucruri.

Īn dimineaţa plecării, Ana a venit la gară cu lacrimi ĩn ochi. Se pare ca ĩncercase să vorbească cu mama ei şi nu reuşise din cauza tatălui ei. Am făcut tot ce-am putut s-o liniştesc şi s-o asigur ca totul se va schimba ĩn bine.

Am ajuns repede ĩn Buşteni şi am ĩnceput să urcăm prin Valea Morarului, avAnd ca ţel creştetul pleşuv al Omului unde urma să ne petrecem noaptea. Am urcat ore ĩn şir, ĩncet. Se făcuse frig, soarele cobora la apus şi asteptam cu nerăbdare să răsară luna pentru ca avea să fie o "noapte albă". Īn jurul nostru nu erau decăt munţi şi prăpăstii, pustietăţi de piatră acoperite cu zăpadă. Urcasem mult şi Ana ĩncepuse să obosească dar era prea mAndră să-mi spună să ne oprim. Nu mai aveam mult dar am decis să facem un popas de cAteva minute. Ana a rămas pe unul din bolovanii risipiţi de jur imprejur, iar eu ĩmpreună cu Tudor pe un altul.

-AAAAAAAA Vezi asta? I-am spus arătAndu-i şnurul din jurul gAtului.

-AAAAAAAA Da. E un inel pe un siret de piele. Iţi stă bine cu el , daca de asta m-ai Antrebat

-AAAAAAAA Şi ce părere ai?

-AAAAAAAA Ce părere să am. E un inel pe un şnur de piele... să nu-mi spui că...

-AAAAAAAA Ba da, cAnd von ajunge sus, o voi ruga să-mi fie soţie. Mi-am dat seama că nu ştiam ce ĩnseamnă dragostea pAnă s-o ĩntAlnesc pe Ana. Ea e fericirea şi libertatea mea.

-AAAAAAAA Vorbe mari prietene. Oricum baftă, nu se ştie ce-ţi va răspunde Ana. Mi-a replicat sceptic Tudor.

-AAAAAAAA Da, ce-mi poate spune, i-am zis eu sigur pe mine.

A

Apoi s-a lăsat liniştea, nici o adiere de vAnt, nici o pasăre ĩn aer. Priveam nenumăratele culmi luminate la apus care parcă răsareau unele din altele ĩncercAnd parcă să străpungă zările albastre.

A

Īn acel moment tonul lui Mircea s-a schimbat, privirea lui a devenit rece, durerea aceea sfAşietoare ĩi pătrunsese ĩn tot trupul. A continuat ĩnsă povestea.

A

- Liniştea aceea aproape tombală a fost ĩntreruptă de un zgomot surd, ĩndepărtat care creştea, creştea pAnă ĩn momentul ĩn care a ajuns atAt de aproape şi atAt de puternic ĩncAt...

AAAAAAAAAAA

S-a oprit un moment, m-a privit şi apoi a reluat.

A

- Ştiam ce se ĩntAmplă şi mai ales ce urma să se ĩntAmple. L-am privit pe Tudor care mi-a dat de ĩnţeles că avea să lupte alături de mine ca să ne salvăm. M-am apropiat de Ana care parcă nu avea idee ce se ĩntAmplă, ĩnsă modul ĩn care m-a prins de braţ m-a făcut să realizez ca era conştientă că era ceva grav. In momentele care au urmat, munţii ĩnşişi păreau că se prăbuşesc. Valuri imense de zăpadă coborau printre crestele stAncoase acoperind totul sub metri de zăpadă. Priveam cu disperare cum totul era ĩnghiţit şi ştiam că nu peste mult timp vom avea aceeaşi soartă. I-am spus Anei să mă prindă cu mAinile de mijloc şi să nu-mi dea drumul şi i-am promis că voi avea grijă de ea. Ana m-a privit atunci cu atAt de multă dragoste şi durere...- Am ĩncredere ĩn tine Mircea, mi-a zis, te iubesc mult şi... Nu a mai apucat să zică nimic pentru că am fost cuprinşi de valul uriaş de zăpadă. Am luptat ĩn zadar să rămAnem ĩmpreună dar puterea avalanşei a fost mult prea mare. Am pierdut-o pe Ana, am ĩncercat să-i prind mAna ĩn clipa cAnd am simţit că se ĩndepărtează de mine. Doar că...a fost prea tArziu. M-am străduit apoi să ies la suprafaţă din gheara mortii sperAnd că a reuşit să se salveze. Mă gAndeam că a găsit-o Tudor, nici el nu ştiam unde e... dar ĩl auzeam strigAndu-mă. Simţeam cum frigul pătrundea prin haine, puterea mă părăsise. Frigul era atAt de tăiosA ĩncAt il simţeam ca pe o lamă fină care ĩmi cresta pielea. Nu-mi mai puteam mişca picioarele iar mAinile parcă ĩmi ĩnţepeniseră. M-am lăsat apoi ĩnvăluit de somnul amăgitor al morţii... M-am trezit ĩn camera rece de spital. Eram amorţit dar o durere cruntă ĩmi măcina tot trupul. La capătul patului stătea mama care mă privea cu ochii uscaţi de lacrimi. Am ĩncercat să ĩntreb unde e Ana dar nu am reuşit. Mama ĩmi spunea că am suferit răni grave şi că nu e bine sa-mi irosesc energia vorbind. Dar eu voiam să ştiu unde e Ana, să fiu lAngă ea. Īn minutele următoare am auzit, din dreptul uşii, o voce:AAA - Tu eşti vinovat! Tu mi-ai omorAt fata! Dacă nu erai tu... Era tatăl Anei... Atunci am aflat că o omorAsem pe cea pe care o iubeam, cu care doream să mă căsătoresc. Mama a ĩncercat să mă liniştească spunAndu-mi că nu a fost găsită, că poate a reuşit să se salveze.

A

Deja vorbea ca un robot acum Mircea...parca era o voce metalica care reda o banda magnetica..

A

A- Atunci toată dragostea din inima mea s-a transformat ĩn durere. O durere infinit mai mare decAt cea a rănilor. Lacrimi fierbinţi ĩmi străpungeau obrajii, nu mai doream să trăiesc, fără Ana nu mai avea rost. Aş fi vrut să dau timpul inapoi s-o mai văd o dată, să-mi cer iertare şi să-i spun...cAt o iubesc. Fusese găsit şi Tudor, el a dat telefon de pe mobil la Salvamont. Stătuse cu picioarele prinse sub zăpadă, sub o bucată de stAncă. Din cauza degerăturilor şi a rănilor grave, i-au fost amputate ambele picioare. Nu l-am mai văzut din ziua ĩn care am părăsit spitalul.... Luni de zile nu am auzit din partea tuturor decAt ĩncurajări inutile. Mă săturasem să aud cAt de norocos am fost. Asteptam ĩn fiecare zi o veste de la Ana, speranţa ĩnflorise ĩn sufletul meu. Prin februarie salvamontiştii au anunţat că a fostA găsită de catre un grup de turişti. Am avut atunci certitudinea că a murit. Totul a dispărut ĩn jurul meu. Am incetat rAnd pe rAnd să mai merg la serviciu, să ies din casă sau să mai comunic. Am vrut să mă sinucid ĩnsă mama m-a salvat şi m-a adus aici. Iar aici......te-am ĩntAlnit pe tine şi tu m-ai făcut să-mi deschid sufletul... acum pot pleca...

AAAAAAAAAAA - Să pleciA? unde?

AAAAAAAAAAA - O sa vezi...

Apoi a plecat. Īn următoarele zile n-a mai venit, nu l-am mai văzut.

Tratamentul meu s-a ĩncheiat şi am primit biletul de ieşire. Mă hotărAsem să renunţ la droguri. Īn acea zi am vrut să merg la Mircea să-i spun la revedere şi să-i duc un buchetel de flori albastre aşa cum ĩmi aducea el. La intrarea ĩn salonul lui m-a ĩntAmpinat asistenta care m-a privit cu multă tristeţe.

AAAAAAAAAAA - Alexandra, să ştii că Mircea se simte foarte rău. De două zile nu s-a mai mişcat din pat. Nu mai are nici o putere. Am ĩncercat să-i facem perfuzii dar el şi le-a scos. Şi-a spart toate venele. Cred că va mai trăi cAteva ore. Cel mai rău e că e singur, nu a vrut să chemăm pe nimeni.

-AAAAAAAA Lăsaţi-mă pe mine, vorbesc eu cu el.

A

Am intrat ĩn camera lui cu inima foarte grea şi cu lacrimi ĩn ochi. Īi inţelegeam durerea dar ştiam că nu pot face nimic pentru el. Puteam doar să-i fiu alături ĩn ultimele clipe.

AAAAAAAAAAA - Mircea, uite ţi-am adus flori. Astăzi plec acasă. Să pot să-mi continui viaţa normal

AAAAAAAAAAA

Mi-a zAmbit uşor, faţa i se adAncise şi i se ĩnvineţise şi mai rău. Toate trăsăturile frumoase dispăruseră. Pe mAinile lui rămăseseră urmele perfuziilor şi venelor sparte.

AAAAAAAAAAA

- Aseară m-a vizitat Ana... mi-a spus el ĩncet.

AAAAAAAAAAA - Da? Ai văzut că nu te-a uitat! i-am spus eu, ĩncercAnd din răsputeri să-mi opresc lacrimile care se zbăteau să curgă pe obraji.A

- Da! I-am simţit mAinile calde şi moi...am văzut-o şi era atAt de frumoasă. Avea aceiaşi ochi de smarald care mă priveau curioşi, aceiaşi obraji rumeni, acelaşi zAmbet ştrengăresc. Trupul ei firav era ĩnvăluit ĩn fAşii de pAnză colorată, albastră, verde, violetă, galbenă. I-am simţit apoi sărutul de gheaţă. Avea buzele atAt de reci ĩncAt frigul mi-a intrat ĩn tot corpul. Dar sufletul era plin de bucurie pentru că o aveam iar cu mine. Am strigat-o şi mi-a spus că locul meu nu mai este aici aşa cum nu mai este nici al ei. Că nimic nu ne va mai despărţi, ca sufletele pereche nu pot fi despărţite niciodată.

A

Mircea era liniştit, pe buzele lui se vedea urma unui zAmbet. I-am prins ambele mAini şi le-am sărutat.

- Vreau să iei tu inelul acesta Alexandra. V-a fi ca şi cum i l-am dat ei. Acum trebuie să plec... Nu mai pot s-o las să aştepte, m-a aşteptat destul.

A

Expresia feţei lui denota calm, ĩmplinire. I-am ĩnchis uşor ochii şi l-am sărutat pe frunte. Apoi am plecat. I-am anunţat părintii. Le-am povestit ultimele zile ale lui Mircea iar ei mi-au mulţumit că am avut grijă de el. A fost ĩnmormAntat ziua următoare lAngă Ana. Acolo l-am intAlnit şi pe Tudor. El mi-a spus că muntele l-a pedepsit pe Mircea pentru că l-a trădat, ĩndrăgostindu-se de altcineva şi pe el ca i-a făcut să se ĩntAlnească. Era o zi călduroasă de august. La sfArşitul AnmormAntării o ploaie caldă a ĩnceput să cadă fără milă peste cele două cruci mari albe. Pe una dintre ele se aflau trei trandafiri albi iar pe cealaltă un şnur de piele maronie de care era legat un inel...

A

AMihaela Barbu

A

Author: Mihaela B.
Uploaded by: Ciprian Thomas
Views: 7768, Last update: Thu, Nov 20, 2003Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Cabana Malaiesti-Valea Malaiesti-Brina Caprelor-Saua La Brina Caprelor

 

Comment
Claudiu Craciun Claudiu Craciun, Wed, Nov 26, 2003, 4:54 am

"Ce este sacru?
Din ce e facut spiritul?
Pentru ce merita sa traiesti?
Pt ce merita sa mori?"
4 intrebari care au acelasi raspuns: Iubirea!

O simpla poveste, care insa m-a tulburat enorm... depaseste cu mult imaginatia! Imi cer scuze ca pun aceasta intrebare (dar e prea cutremurator ce am citit): chiar e adevarata aceasta poveste, in toate aspectele ei?

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Wed, Nov 10, 2004, 11:01 am

Tulburator!!!

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Thu, Dec 1, 2011, 5:24 pm

Am recitit, dupa ani si ani! Tulburator! Nu e deloc o simpla poveste!

Comments for this article
Login or register to comment