Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Ciucasul copiilor - 13-14 iunie

Bookmark and Share

Ciucasul copiilor - 13-14 iunie
Totul a inceput cu cateva saptamani inainte de la un personaj pe care nu-l cunosteam si care a avut ideea de a realiza o tura special pen­tru copii. Unii au ajuns de vineri seara la Muntele Rosu, numai bine sa prinda un curcubeu minunat.
001
Altii (printre care si eu cu sotia si Matei) au ajuns sambata dimineata si am admirat rododendronul inca in floare.
261
Impulsionati de vant, dar mangaiati de razele soarelui, am luat drumul stabilit, catre fosta cabana Ciucas... pas cu pas
01
Unii nu au ratat prilejul de a se cocotza putin pe pieterele din drum.... posibil viitorii alpinisti
02
Ne regrupam si continuam prin padure cu ochii in patru dupa nazdravanii care vor sa puna mana peste tot si sa experimenteze cat se poate de mult, fara a lua in considerare pantele destul de periculoase pentru ei;Pauza... si sa profitam de ocazie sa facem prezentarile: Maria (4 ani) / Andreea (8 ani) / Anastasia (6 ani) / Matei (5 ani) / Mihai (7 ani)
06
Putin mai incolo ni se arata privirii si cetatea de piatra a Ciucasului: Tiglaile
05
Discutii despre copaci, padure, cum se formeaza izvoarele, raurile, despre marcajul care ne ghideaza pe drumul corect si multe, multe poze.
Cum spunea una dintre mamici: ce bine te simti cand vezi in natura ceea ce ai invatat in scoala;
De la fantana lui Nicolae Ioan, poteca se transforma intr-un drum pietruit, cumplit de dezolant pentru mine, nostalgic dupa poteca ce urca din greu printre copaci catre golul alpin.
Evident, la intervale din ce in ce mai scurte, este nevoie de pauze. Daca ati fost atenti pana acum, va rog sa specificati in maxim 10 secunde numele participantilor copii, la aceasta tura in ordinea de mai jos:
Carpati.org
Nu ati reusit? Nu-i nimic, important este ca ei s-au aflat acolo si s-au bucurat, impreuna cu noi de o iesire in natura. In sfarsit ajungem si la pot spune ruinele cabanei, langa care troneaza imensi baloti cu diverse materiale, probabil pentru constructia viitoarei cladiri.
12
Aici admiram fauna specifica locului, adunata parca pentru a da o reprezentatie musafirilor de seama, ce s-au ostenit sa-i viziteze.
15
16
18
Dupa ce am mancat cate ceva, am admirat inca o data peisajul si ne-am pornit pe drumul de intoarcere. Deja copiii resimteau oboseala si la pranz o parte din ei au dormit bustean.
Seara, o alta surpriza, autor acelasi personaj despre care discutam la inceputul povestirii. De data aceasta a fost vorba de o tombola pentru cei mici.
Pregatirea biletelelor... de catre capul rautatilor:
32
Unii nu au nici o emotie cand e vorba de extras biletul castigator. Iar acum trebuie sa prezentam si pe nou sosita la cabana, in planul din spate, Karina (6 ani)
29_1
Imparteala premiilor, care s-a facut pe principiul toate biletele castiga
30
Dupa momentele hazlii, copiii au primit liber si au transformat cabana in locul lor de joaca..uitasera imediat de toata oboseala de peste zi. Eu am plecat catre casuta din povesti unde am dormit, nu inainte de a incerca niste peste la staniol si un vinishor in fata focului... prilej de mare bucurie pentru Matei... focul nu vinishorul. A doua zi in plan a fost o vizita la rododendronul inflorit.
Si acum, sa admiram minunatele noastre flori printre minunatele muntelui flori
23
24
25
si inca o participanta la tura: Ana Maria (3 anishori, mezina grupului)
22
221
Plecarea s-a facut tot cu ochii catre pantele frumos impodobite. Acum asteptam urmatoarea iesire cu copiii pentru a ne bucura impreuna de natura si de ceea ce ne ofera! Si speram sa fim mai multi!
FOTO: majoritatea Dan, in rest cam toata lumea, mai putin eu.
Zile senine!
Gabi.
Author: Gabriel Colea
Uploaded by: Gabriel Colea
Views: 9745, Last update: Thu, Jun 25, 2009Links to the Mountain Guide:
Muntii CIUCAS  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Cheia-Mt. Balabanul-Cabana Muntele Rosu-Valea Berii-Cabana Ciucas-Varful Ciucas-Mt. Urlatoarea Mica-Saua La Piatra Mitocului

 

Comment
gabriel-antonie lazarovici gabriel-antonie lazarovici, Fri, Jun 26, 2009, 8:54 am

Felicitari prichindeilor pentru performanta si nu in ultimul rand celor ce au gandit aceasta drumetie! Schimbul de maine al montaniarzilor romani este asigurat.
veteranul1.sosblog.com

Fără foto roxana barbu, Tue, Jun 30, 2009, 5:36 pm

Asta da idee valoroasa! Cum ne mai putem lipi si noi la o tura? avem intre 9 si 40 de ani, tinem la drum si suntem de gasca. roxanabrb@yahoo.com

Comments for this article
Login or register to comment