Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Un joc de rummy langa soba...

Bookmark and Share

Un joc de rummy langa soba...

Un joc de rummy langa soba...

Un joc de rummy langa soba! Un cabanier cu sotia si alte doua persoane... O cana de vin, o melodie cu Andries, o tigara si eu! Si MUNTELE!!! Alb si misterios ca intotdeauna! Cu crestele si vaile sale... cu capre negre care se uita mirate cand o telecabina trece pe langa ele... cu carnati afumati si pastrama atarnate afara la cabana... Un pui de ciobanesc de numai 6 luni (care manaca de trei ori mai mult decat un om intr-o zi) si doi salvamontisti... Douacruci. Trist dar adevarat. La numai 28 de ani, respectiv 30, s-a terminat totul acolo...pe munte... Oare au regretat? Eu as fifacut-o, desiiliubesc. Recunosc! I-am multumit ca m-aiertatsii-am promis ca nu-l voiprovoca. Stiu ca nuiarta!

O sala de mese cu harta pe un perete. Un gin, o bere si iar o tigara... si eu. Cu  8 prieteni in jur!? Cu un frate mai mult sau mai putin nebun... si un iubit... Cu glume, rasetesi o melodie de Beatles... Cu amintirisiplanuri de viitor! Cu ganduri fugite aiurea si chemari pe nume ale prietenilor care le aduc inapoi... O fotografie... Pentru totdeauna! Pentru zilele si noptile cand ma voi gandi la munte. Pentru momentele cand nu voi mai avea prieteni, pentru clipele cand imi va fi greu sa zambesc si  sa spun cu atata usurinta un banc... De-arfifostsi un cantec la chitara!...  Si pletosii care m-au invatat ce e muntele...

Un cer inadins presarat cu sute de mii de stele, una mai frumoasa decat cealalta! Un negru infiorator al noptilor la munte, sagetat cu violenta de albul zapezii... O tacere atat de adaca si pura, tulburata doar de vantul care incepe sa bata... Si departe, foarte departe, luminile orasului care misuna de viata... 

O camera plina de caldura sentimentelor noastre... 11 paturi batrane care ar avea atat de multe de spus, nelipsita soba si noi... Ne privim, ne zambim, ne vorbim. Poate ca fiecare dintre noi se gandeste cat timp vom mai fi impreuna... Poate ca toti ne intrebam unde se afla sfarsitul si unde ne aflam noi fata de el... Poate ca neiubimsauneuramacum!

Un soare superb peste stancile mirese.... Un bocanc infipt in zapada si ambitia de ajunge cea dintai la destinatie... Faraoprire! Calcaiele incinse si mainile transpirate! Ochii inlacrimati de albul dureros si buzele uscate de sete... Siajung! Reusesc... Stau pe stanca rece si imi privesc urmele pasilor. Stiu ca peste ele vor trece altii si le vor astupa... Stiu ca vor ramane doar in amintirea mea si a lui... a MUNTELUI!

Orasul plin de zgomotul masinilor, de pasi pe asfaltul rece si tare, de tot felul de discutii banale... O gara aglomerata si un tren care vine si pleaca grabit... Si departe, departe sunt crestele si vaile sale, cu caprele negre si tacerea... fara mine!  

1-2 martie 2003

Caraiman

Author: Corina Tatu
Uploaded by: Corina Tatu
Views: 8003, Last update: Thu, Aug 21, 2003Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Moeciu De Sus-Valea Bingaleasa-Valea Pravalele-Sub Strungile Mari-Refugiul si Saua Strunga-Cabana Padina

 

Comment
Claudiu Craciun Claudiu Craciun, Sat, Aug 23, 2003, 4:37 am

In general, nu citesc decat ceea ce imi place.
Am citit acest jurnal cu placere si... m-a fascinat. Ai reusit sa surprinzi atat de bine tot ceea ce si eu am simtit de multe ori pe munte, am constientizat dar nu am putut reproduce in cuvinte, oricat m-am straduit. Am citit gandurile mele, scrise de altcineva...
Cititnd acest articol, am avut impresia ca vad imagini, ca un film sau diafilm. Ai reusit sa transformi cuvintele in imagini.
M-a incantat ce am citit.
Mai scrie...

Fără foto florin cristescu, Wed, Oct 22, 2003, 7:23 pm

Mai fetito dar tu chiar ai talent la scris, despre cele citite mai sus nu am decat un singur cuvant:SUPERB!

Fără foto Corina Tatu, Thu, Jul 29, 2004, 12:48 pm

Multumesc pentru aprecierile facute si sper ca voi mai reusi sa va incant si pe viitor!

Comments for this article
Login or register to comment