Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - START ÎN NOUL SEZON

Bookmark and Share

START ÎN NOUL SEZON - TURA TRADIŢIONALĂ LA VÂRFUL OMU

       La început de an 2004, cei mai ambiţioşi membri ai clubului "Chindia", şi-au început deja antrenamentele. O trupă, coordonată de vicepreşedintele Mihai Radu, a străbătut Valea Ialomiţei din aval (Tabăra Vânătorul-Dobreşti) în amonte (Cabana Diana-bazinetul Padina) reuşind să deschidă potecile turistice şi să facă o inventariere a stării acestora după ultimele zăpezi căzute în zona montană.

       Partea cea mai grea a antrenamentului s-a desfăşurat în cursul zilei de 03 ianuarie 2004, când 11 membri ai ATC (Mihai Radu, George Matei, Nini Porojan, Marian Târcă, Nicuşor Tudosă, Gigi Nedelcu, Petrică Preda, Silviu, Oana Dărîngă, Gianina Dragomir, Maria Nedelcu), echipaţi corespunzător unei ture de iarnă, au parcurs traseul Peştera (1650m) - Valea Obârşiei - Cascada Obârşiei - Mecetul Turcesc - Pintenul Văii Cerbului - Vf. Bucura (2503m) - Vf. Omu (2507m) - ajungând aici după 5 ore de luptă cu aerul îngheţat, zăpada mare din zona superioară, vântul, viscolul şi ceaţa. Datorită faptului că în perioada de iarnă cabana Omu este închisă, echipa a beneficiat şi de această dată de ospitalitatea prietenilor de la staţia meteorologică Vf. Omu, cărora le mulţumesc şi pe această cale.

       Traseul parcurs de membrii ATC este considerat foarte dificil pe timp de iarnă şi nu este  recomandat turiştilor care nu posedă echipament special (bocanci de plastic, colţari, piolet, cordelină etc), care nu cunosc zona şi nu au un antrenament adecvat.

      Întoarcerea s-a făcut pe varianta - Cabana Babele - Piciorul Babelor - Peştera. Tura a durat 10 ore şi s-a desfăşurat fără probleme deosebite.

 

Author: Posta Nicolae
Uploaded by: Ileana Bocanciu
Views: 4201, Last update: Fri, Jan 9, 2004



Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Simon-Valea Lui Lamba-Mt. Plesa
MASIV: BUCEGI
TRASEU: SAUA STRUNGA- POIANA GUTANU- MUNTELE PLESA (PLEASA)- SAT SIMON (parcurs in iunie 2003)
DURATA: 4-5 H
MARCAJ: BANDA ROSIE
Saua Strunga este un nod important pentru potecile din Bucegi. Noi am parcurs traseul venind de la cabana Padina, dar se pot face si alte combinatii.
Din Saua Strunga coboram pe sub abruptul Muntelui Strungile pe poteca marcata cu banda rosie si cruce rosie. Inainte de a cobori din sa, vedem in stanga creasta nordica a Leaotei. De la Saua Bucsa se adanceste Valea Bingaleasa (granita intre Bucegi si Leaota). Dupa mai putin de 30 minute de la plecare marcajul cruce rosie coboara spre stanga. Nu exista indicator, marcajul este aplicat pe pietre, dar este clar. Poteca banda rosie continua pe directie generala nord, coboara de-a coasta, a la longue, traverseaza cateva vai seci si o fasie ingusta de padure (locul este foarte frumos). Dupa fasia de padure intram intr-o poiana cu stana. Din poiana intram iar in padure, coborand mai accentuat. Iesim in Poiana Gutanu (dreapta, fata de sensul de mers) si vedem in dreapta potecii indicatorul care ne spune ca pana in saua Batrana mai sunt 2: 30 h pe marcaj triunghi rosu. Reintram in padure, pentru scurt timp. La iesirea din padure poteca se bifurca. Ramura din dreapta, nemarcata, coboara spre valea care se adanceste in dreapta noastra. Noi mergem inainte, pe poteca mai lata. Trecem pe langa o cabana forestiera; pe un perete sunt aplicate si marcajele. Trecem peste sau ocolim un mic varf, intram pentru cateva minute in padure si ajungem intr-o alta poiana de unde triunghiul rosu pleaca spre stanga (exista indicator) pentru a cobori la Moieciu de Sus. Noi mergem inainte si reintram in padure. Poteca este foarte clara si se mentine pe muchia muntelui Plesa (Pleasa). Dupa 2- 2: 15 h de la despartirea de triunghiul rosu, am pierdut deja mult din altitudine si vedem in dreapta noastra casele din satul Simon. Coboram versantul din dreapta noastra si mergem prin spatele curtilor pana intr-un drum secundar. Cotim dreapta si ajungem imediat in strada principala, insotita de raul Simon, pe care il traversam pe un podet. Vedem un indicator, util pentru cei care parcurg traseul in sens invers; indicatorul spune ca pe triunghi galben se ajunge la Varful Omu in 7h, iar pe banda rosie se ajunge la Cabana Padina in 5h. Pana la soseaua principala mai sunt cca 6 km.
Exista autobuze care circula zi- lumina pe traseul Moieciu de Jos- Brasov.

 

Login or register to comment