Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Romanian legislation - Buletin informativ de mediu nr.5 / martie - mai 2002

Bookmark and Share

Buletin informativ de mediu nr.5 / martie - mai 2002 - Breviar ecologic

BREVIAR ECOLOGIC

APARITIE EDITORIALA "Oameni si Râuri Împreuna - Impactul antropic asupra râurilor Târnave si Ampoi -"
Aceasta publicatie se adreseaza cititorilor interesati de problematica protectiei mediului. Volumul prezinta, sintetic si într-un limbaj accesibil informatii generale despre functiile capitalului natural, importanta gestionarii durabile a resurselor de apa, legislatia protectiei apelor, precum si informatii despre starea ecologica actuala a Târnavelor si Ampoiului. Datele incluse în aceasta publicatie prezinta probitate stiintifica.
Cartea poate fi utila pentru publicul larg, reprezentanti ai administratiei publice locale, dar si specialistilor în domeniul protectiei mediului.
Publicatia va fi distribuita gratuit primariilor si scolilor din localitatile riverane Târnavelor si Ampoiului, precum si O. N. G-urilor de mediu.

SCHIMB DE EXPERIENTA 2002
Între 28 februarie si 2 martie 2002, în localitatea Miercurea Ciuc, a avut loc întâlnirea cu problematica de mediu "Schimb de experienta 2002", organizata de Fundatia Pentru Parteneriat Miercurea Ciuc.
Au fost abordate doua teme importante în prezent: Managementul apelor si Ariile protejate.
Au mai fost prezentate proiecte de succes ale O. N. G-urilor de Mediu din România, finantate de catre Fundatia de Parteneriat Miercurea - Ciuc, programul Român de Parteneriat pentru Mediu.
Alaturi de reprezentanti ai unor O. N. G-uri de mediu, la aceste dezbateri au mai participat reprezentanti ai unor institutii bugetare cu responsabilitati în domeniul protectiei mediului.

22 APRILIE ZIUA PAMÂNTULUI
În 22 aprilie 1970, peste 20 milioane de americani au luat parte la una dintre cele mai mari festivitati nationale de dupa cel de al doilea razboi mondial.
În acea zi numita "ZIUA PAMÂNTULUI", se apreciaza ca a fost initiata miscarea ecologista moderna.
A fost realizata o mare campanie pentru a atrage atentia asupra poluarii îngrijoratoare a mediului înconjurator si s-au creat primele legi eficiente pentru protectia aerului, apei si a speciilor pe cale de disparitie.
Mass-media, împreuna cu organizatiile nationale si internationale, parlamentele si guvernele unor tari antrenate într-o miscare fara frontiere, au declarat ziua de 22 aprilie ca ZI INTERNATIONALA A PAMÂNTULUI.
Milioane de oameni de toate vârstele de pe întreg cuprinsul planetei, participa în aceasta zi la activitati de protejare a mediului ambiant.
Organizatia de Mediu Ecotur Sibiu, integrata acestei traditii, va organiza si în acest an, cu acest prilej, activitati cultural-educative, activitati de igienizare a unor spatii verzi, plantari de arbori si arbusti etc.
Participarea este libera, va asteptam cu drag!

ORARUL DE VARA AL MUZEULUI DE ISTORIE NATURALA SIBIU
În data de 1 mai Muzeul de Istorie Naturala Sibiu trece la orarul extins de vara: zilnic 9 - 17, luni închis.
Astfel, iubitorii naturii sunt asteptati pentru a se bucura de o trecere în revista expozitionala, despre evolutia regnului animal, de la organisme alcatuite dintr-o singura celula si pâna la cele mai complexe nevertebrate si vertebrate indigene si exotice.

Doru Banaduc

Author: Ecotur Sibiu (ONG)
Uploaded by: Daniel Verniş
Views: 4373, Last update: Wed, Mar 3, 2004


Login or register to comment