Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Climbing and Escalade - Trofeul Alpinet - Rarau Climbing Open 2004

Bookmark and Share

Trofeul Alpinet - Rarau Climbing Open 2004 - Regulament

Trofeul Alpinet - RARAU Climbing Open 2004

REGULAMENT

  1. Scopurile principale al acestei întâlniri constau în promovarea escaladei sportive, a traseelor amenajate în masivul Rarau si a relatiilor interumane dintre cataratori bazate pe fair-play si respect reciproc. În cadrul acestui concurs poate participa orice persoana practicanta a catararii sportive, indiferent de vârsta, sex sau nivel de catarare.
  2. Traseele din cadrul concursului "Rarau Climbing Open" sunt grupate pe patru paliere distincte , în functie de gradul de dificultate:
    1. palierul albastru: trasee cu dificultati propuse pâna în gradul 7 UIAA (inclusiv)
    2. palierul galben: trasee cu dificultati propuse între 7/7+ si 8 UIAA (inclusiv)
    3. palierul verde: trasee cu dificultati propuse între 8/8+ si 9-/9 UIAA (inclusiv)
    4. palierul rosu: trasee cu dificultati propuse peste 9 UIAA (inclusiv)
  3. Indiferent de palier, fiecare traseu este evaluat cu 100 de puncte . Aceste puncte vor fi împartite la numarul persoanelor care vor reusi parcurgerea rotpunkt a rutei respective.
  4. Parcurgând traseele nominalizate în timpul celor 3 zile alocate pentru concurs, concurentii pot acumula, în functie de palierul de dificultate, puncte albastre, galbene, verzi sau rosii.
  5. Câstigator este cel care acumuleaza cele mai multe puncte rosii; în caz de egalitate diferenta se va face dupa punctele verzi, daca este necesar dupa cele galbene si în ultima instanta dupa cele albastre. Daca si în acest caz egalitatea persista, departajarea se va face în superfinala pe un traseu nou la prima vedere (on-sight).
  6. Parcurgerea în top-rope (mansa) a rutei nu este permisa nici macar pentru studiul rutei. Se vor admite exceptii de la aceasta regula numai în cazurile speciale (copii, etc.).
  7. Fiecare concurent va primi o fisa individuala care va contine lista traseelor incluse în concurs, cotatia propusa si palierul de punctaj. Fisa va fi completata de catre arbitri în momentul în care se va realiza o noua reusita.
  8. O parte din traseele nominalizate pentru concurs vor avea grade incerte, propuse de catre echipa de amenajare. Aceste grade vor fi notate cu semnul întrebarii ("?") dupa cotatia numerica. Gradul final al traseului nu va influenta palierul de culoare chiar daca prin valoarea reala a cotatiei se va trece dintr-un palier într-altul.
    Exemplu: un traseu propus cu gradul 9 (palierul rosu) dar realizat de unul sau mai multi concurenti care îl considera a fi de fapt 9- (palierul verde), va primi punctele conform propunerii initiale, adica rosii. Valabil si pentru cazul invers în care gradul este oferit cu un nivel mai mic decât cel real (subcotare). Prin aplicarea acestei reguli se elimina situatia în care parerile sunt împartite si valoarea gradului oscileaza între doua paliere de dificultate.
  9. Concurentilor li se admite un numar nelimitat de încercari pâna la solutionarea rutei. În cazul în care exista mai multi concurenti care doresc sa lucreze la aceeasi ruta, fiecare va beneficia de încercari succesive de minimum 30 minute sau se va cadea de comun acord între participanti asupra intervalelor de parcurgere. În cazul în care exista divergente, decizia finala asupra timpului de parcurgere apartine arbitrului.
  10. Concurentii se vor fila reciproc în cadrul parcurgerii traseelor. Este foarte recomandabil lucrul în echipa între concurenti. În cazurile speciale, concurentul poate solicita un filator din partea organizatorilor.
  11. Pentru a participa în cadrul competitiei, concurentii trebuie sa se prezinte cu echipamentul personal (coarda, asigurari, etc.)
  12. Traseele de concurs nu vor fi preechipate cu bucle de asigurare de catre organizatori.
  13. Concurentii trebuie sa asigure toate protectiile (ancorele) întâlnite pe traseu. Accidentele datorate neasigurarii unui punct intermediar si implicit a cresterii distantei de cadere sau expunere la impact intra în responsabilitatea concurentului . Organizatorii au dreptul de a întrerupe o ascensiune în momentul în care constata o încalcare grava a regulilor de securitate.
  14. Asigurarea top-ului este obligatorie pentru contorizarea traseului în fisa de concurs.
  15. Organizatorii pot interzice participarea cataratorilor echipati necorespunzator sau care prin modalitatea de catarare pun în pericol securitatea personala sau a celor din jur.
  16. Persoanele sub 18 ani nu pot participa la concurs decât cu acordul legal al tutorelui .
  17. Pentru evitarea la maximum a riscurilor neprevazute recomandam purtarea castii de protectie atât de concurent cât si de filator.
  18. Eventualele neîntelegeri vor fi solutionate pe loc de comisia de coordonare a concursului.
  19. Amenajatorii traseelor pot participa la concurs dar rezultatele lor vor fi centralizate într-un clasament separat fata de oficial. Componenta echipelor de amenajare va fi facuta public la începutul concursului.
  20. Prin semnarea fisei de înscriere concurentul accepta acest regulament fara drept de apel .

Pentru a descarca acest document in format PDF, click aici.

Author: Florian Mastacan
Uploaded by: Florian Mastacan
Views: 10760, Last update: Wed, May 26, 2004



Links to the Mountain Guide:
Muntii RARAU-GIUMALAU  
Login or register to comment