Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Romanian legislation - Buletin informativ de mediu, nr. 15 / septembrie – noiembrie 2004

  • Alpinet
  • Articole
  • Buletin informativ de mediu, nr. 15 / septembrie – noiembrie 2004
Bookmark and Share

Buletin informativ de mediu, nr. 15 / septembrie – noiembrie 2004 - Primele victime ale lucrarilor de canalizare a Dunarii

PRIMELE VICTIME ALE LUCRARILOR DE CANALIZARE A DUNARII (CANALUL BÎSTROE), GUVERNUL UCRAINEAN SI FIRMA GERMANA MOEBIUS AU DISTRUS COLONII DE PASARI

Mii de pui de rândunica-de-mare au murit în oua pe bancurile de nisip de lânga Canalul Bîstroe din Delta Dunarii.
Acesta este primul (dar nu ultimul) rezultat tragic al dragarii Estuarului Bîstroe de catre compania germana Moebius angajata de catre Ministerul Transportului din Ucraina.
Zgomotul rezultat în urma activitatilor de dragaj se poate auzi pe o distanta de 5 - 7 km.
Reprezentanti ai Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii si alte trei organizatii neguvernamentale de protectia mediului ucrainene au luat act cu tristete de distrugerea coloniilor de chire de mare (Sterna sandvicensis) si chire de balta (Sterna hirundo) care cuibareau în coloniile din zona "Pasarea" de lânga Estuarul Bîstroe.
Pe locul a doua mari colonii de chire de mare (înregistrate cu 950 respectiv 430 de cuiburi în 28 iunie) si a unei colonii de chire de balta (120 de cuiburi înregistrate în aceeasi data) au fost gasite resturile a multor sute de oua. Resturile gasite demonstrau faptul ca din acele oua nu iesisera pui. Puii erau asteptati sa eclozeze în jurul datei de 20 iulie. Nu erau prezente nici pasari adulte, acestea constatându-se ca au abandonat zona "Pasarea".
Cea mai posibila cauza a parasirii coloniilor este prezenta si activitatea utilajelor de dragare si a navelor care asigura service-ul si deplasarea personalului angajat.
Acest fapt vine în contradictie cu declaratia optimista a reprezentantului ministerului afacerilor externe al Ucrainei domnul Konstantin Grischenko. "Construirea canalului catre Marea Neagra prin estuarul Bîstroe nu afecteaza echilibrul ecologic al Deltei Dunarii" - acesta fiind raspunsul dânsului la cererile venite de la Uniunea Europeana si comunitatea internationala de mediu, legate de necesitatea unui studiu de evaluare a impactului acestui canal.
Ministerul Transportului din Ucraina, companiile Delta-Pilot si Moebius se folosesc de astfel de declaratii oficiale a Ucrainei, nici una dintre acestea ne întreprinzând nimic pentru minimalizarea pagubelor aduse mediului Deltei Dunarii. Din potriva, în 17 iunie reprezentantii Delta-Pilot au anuntat diverse actiuni distructive pe teritoriul rezervatiei biosferei Delta Dunarii pentru începerea constructiei canalului atât de blamat.
La summitul Uniunea Europeana - Ucraina din 8 iulie, presedintele Kuchma a declarat fara nici o rusine, faptul ca, constructia Canalului Bîstroe este inofensiva pentru natura Deltei Dunarii. În acelasi timp, Ministerul Transporturilor din Ucraina si companiile Moebius si Delta Pilot desfasurau activitati distructive în delta.
Daca construirea Canalului Bîstroe si distrugerea rezervatiei va continua, în luna octombrie a acestui an, este posibil ca rezervatia sa piarda certificatul UNESCO de rezervatie internationala a biosferei.
Aceasta va fi lovitura de gratie, atâta timp, cât din acel moment, guvernul Ucrainei si diferitele medii de afaceri vor fi libere de actiona fara nici un fel de restrictie care tine de managementul unei arii protejate, în scopuri economice pe termen scurt.

Vladimir Boreyko and Olga Zakharova - Lviv

Author: ONG Ecotur Sibiu
Uploaded by: Daniel Verniş
Views: 5591, Last update: Thu, Sep 23, 2004


Login or register to comment