Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Blidul Uriasilor

Bookmark and Share

Blidul Uriasilor - 4
    

    
Este nivelul la care vine din dreapta un briu in buna parte de piatra. Vine de la un colt despartit de perete. Nu am stiinta locului, asa ca pendulez in a cataloga acel colt drept Pintenul Vaii Albe sau altul. Ii adevarat ca mai este unul in amonte, spre aceeasi zona a Circurilor (al treilea, banuiesc aici), dar nu stiu de ce ma duce mintea spre iesirea lui Baticu din 1946. Imi place grozav acel briu, cu o platforma cu bolovani undeva la jumatatea versantului ii spun al Briului (adica pica de sub Cel Mare), insa relmente nu e momentul unor asemenea explorari, aici si acum. Vine si Mugur, si el locomotiva pe o vreme cind din fericire au aparut nori (talvegul era insa fericit in umbra, cel putin inainte dupa-amiezii). Apoi o iau in explorare la stinga. Sintem nevoiti aici la un coboris atent, cu ceva dedesubt, dar ajungem, cu bine in talveg. O vreme lucrurile merg mai domol, dupa care apare o saritoare. Cazan curat. O scrutam, o cercetam, mai deloc variante... Pe unde au mers atit de dezinvolt predecesorii nu ne cade fisa si nu am pune asta neaparat pe baza nepriceperii noastre alpine ori a vreunui sistem psihic scirtiind.
    Tirziu de tot, cu cheful binisor diminuat, abordez eu un briu de piatra ingust spre stinga. Unde se intra peste un vertical, apoi o alta sora vitrega scuipa... In fine, cu oroarea de a trebui sa ma reintorc pe aici(daca nu de a ma protapi...) avansez... Bag miinile in gaura dintre pamintul cu vegetatie si perete stinca. Pot ulterior sa intru intr-un mic scoc delicat de abordat din aval, unde merg la deal.
    Socoteala perfect normala prin alte parti era sa ajung deasupra saritorii si apoi sa-l trag cumva pe Mugur si rucsacii. Nu era o chestie comoda cu ultimii, dar s-ar fi rezolvat... Numai ca eu nu iesii pe-aici la un briu onest spre interior vale. Aiurea! E tot un flanc pe-acolo... Am bafta unui pomulet, pe unde dau sfoara, apoi prin dedesubt o ceva brinita continua ce ma duce deasupra peretelui saritorii. Sint momentele cind realizez ca un rapel la vale nu mi-ar fi deloc drag... Ii las pe altii sa pozeze in mari invingatori ai muntelui, dar la Dulfer peste niste pereti ce nu stiu de ce mi-i imaginez nesfirsiti daca nu surplombati ma sparie. Ca pica el un Sabin Doctor la oboseala in rapel, nu vad de ce as fi eu mai breaz.


Author: mircea ordean
Uploaded by: Mircea Ordean
Views: 5041, Last update: Tue, Aug 14, 2007Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Cabana Zanoaga-Cabana Bolboci-Saua Lespezi-Cantonul Bratei

 

Login or register to comment