Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Blidul Uriasilor

Bookmark and Share

Blidul Uriasilor - 5
    
     Asta ca posibilitate rationala ca ceva nu ar merge de avans... Si chiar nu merge. Orice gind cum ar fi in amonte treaba (caci ai si asta in calcule, permanent) nu va mai face doi bani (trec peste faptul ca fetele erau naspa in continuare - ori barim asa paru ochiului meu dezumflat in timp -, iar in amonte saritori urmau grupa mare!) in momentul in care am realizat nemernicia locului. Intre timp, valea bifurcase, un perete cam nepracticabil si de ceva metri multi (zeci?) despartindu-ma de locul unde gravitatia mi-ar fi permis fie si numai teoretic sa-l trag pe Mugur. Ca-n filmele cu ghinionisti...
    Se pare ca am mers fara tricou pe aici, nu mai tin minte, Mugur spunind ulterior ca mi-a trimis pe sfoara aici nu numai camasa pentru Dulfer, dar si tricoul... E un piton, ceva de acum trei decenii, cu o bucla de cordelina tot de atunci (cuie am mai vazut 1-2 si in aval, la saritori). Potrivesc cu destul nechef coarda in el. Nici gind suflet s-o dau la vale insa, totul pare tare hau dedesubt... Si chiar nu e usor unui Dulfer pe sort... Ii si comunic lui Mugur ca mi-e frica... O, mari sculeri alpini, hahaiti de slabiciunea mea, dar asta am trait si asta am si spus colegului... Toata chestia tinea insa si de o acomodare cu locul... Asa vru interiorul meu. Totodata, era de izgonit si ideea unui hau surplombant (coborirea a pic nu m-a incintat nici la vreme de bucla si pantaloni normali, a se vedea Vilcelul Strungii mari Picatura, la rapel zona Dorel Coman). Mugur ma domoleste finalmente la problema asta, explicindu-mi ca exista prize pe parcurs. Cu presiunea interioara refacuta (voi revedea procesul mai jos, la o alta urita), ma duc frumusel la marginea haului, de unde nu te mai poti intoarce, si gata, ma bag in belea. Sint prize, cit sa stai pe ceva departat. E oarecum acea talpa pusa integral pe stinca, recomandata la rapel inclusiv pentru a incarca inutil pitonul de sus. Dar aici sint prize, le calci un pic a scara, desi locul e surplombat.


    
E locul unei divagatii. In limbajul nostru de moment, am folosit de zor expresia atipic. Nu stiu cine o foloseste mai cu spor, cei doi autori din MC (sa ma ierte ca nu le retin numele) sau vreun Kargel ori cine a mai scris... Dar categoric este atipic locul, si nu in sensul bun, nici pe departe a la vreun Vilcel Mignon din Bucsoiul. Una fura saritori pacatoase, apoi fete tembele, plus briuri nu prea cooperante - fie si la prima vedere (aici insa l-am citat de zor pe Udriste-Olt, dupa Valea Seaca: dracul ma mai prinde pe aici... Poate doar daca o fi vreo brina de iesit la briul cu bolovan cazut de care am vorbit...). Atipica este si nenorocirea aia de hectare verticale din dreapta-est, mai deloc incurajatoare. E nasol sa recunosti asta, ca te-a sastisit serios un traseu oarecare - aici intervin probabil dezaprobarea sociala ("Ha-ha-ha, nu s-au descurcat pe-acolo! Si se mai dadea mare...", refren ce poate veni si din interior, din partea unui compartiment psihic ce zi si noapte vrea marea cu sarea...)... Iar in amonte saritori cam lant... Mai sa fac precum copilul: "Asta nu e drept!".

Author: mircea ordean
Uploaded by: Mircea Ordean
Views: 5041, Last update: Tue, Aug 14, 2007Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Bran-Valea Simon-Valea Gaura-Stina Gaura

 

Login or register to comment