Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

About Alpinet - Bolboci - Bratei

Bookmark and Share

Bolboci - Bratei

Data: 9 septembrie 2007

Participare: Gigi Nedelcu, Maria Nedelcu, Cătălina Posta, Marius Prundaru, Ileana Bocanciu

Descriere:

Am plecat duminică dimineaţă la ora 8: 00 din Fieni cu maşina soţilor Nedelcu până la Centrul de Vacanţă "Cerbul" Brătei. După ce am vorbit puţin cu paznicul de aici, prieten cu noi, am plecat la ora 9: 10 pe cruce albastră până la Centrul de Vacanţă "Vânătorul" Dobreşti, unde am ajuns după o jumătate de oră.

      

Vremea umedă nu promitea nimic bun, dar nu am luat în seamă asta. În poteca de la Dobreşti la Cabana Scropoasa, mulţi copaci căzuţi în potecă. De la Scropoasa am plecat la 11: 15 şi am făcut până la Zănoaga o oră şi apoi încă o jumătate până la Cabana Bolboci, unde am fost întâmpinaţi ca de obicei cu căldură de cabanierii Nina şi Doru Nache. După o pauză de circa 45 minute am plecat pe drumul forestier spre Podul cu Flori pe marcaj cruce roşie şi am sosit în Şaua Lucăcilă la 14: 15.

       

Începând din Cheile Zănoagei, soarele a început să-şi arate faţa, aşa că am trecut la ţinuta de pantaloni scurţi. Am continuat traseul pe vechea potecă ce însoţea funicularul Scheil care venea din Buşteni şi traversa platoul Bucegi. Marcajul cruce roşie refăcut de noi acum câţiva ani, se menţine foarte bine iar poteca e buna, chiar daca şi pe aici mai sunt ceva copaci doborâţi de furtună.

        

Am sosit la CantonulBrătei (proprietate privată cu circuit închis acum...) la 15: 45 şi am stat din nou la masă. Ploua uşor, cu soare, înveselindu-ne. Până la ieşirea în drum am făcut o jumătate de oră şi până la ieşirea din tunel încă un sfert. După încă 45 de minute, adică fix la ora 18: 00 eram înapoi la "Cerbul", destul de obosiţi, de ce să nu recunoaştem. Cu toate acestea a fost o tură plăcută şi veselă, aşa cum suntem obişnuiţi.

Ileana Bocanciu A. T. "Chindia" - 11 septembrie 2007

Author: Ileana Bocanciu
Uploaded by: Ileana Bocanciu
Views: 13611, Last update: Fri, Sep 14, 2007Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Poiana Tapului-Plaiul Paltin-D.F.M. Valea Babei

 

Comment
Viorel Borteş Viorel Borteş, Tue, Sep 18, 2007, 10:16 am

O tură frumoasă! Şi norocoasă pot spune, după ploaia şi frigul de sâmbătă spre duminică!

Comments for this article
Login or register to comment