Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Insula Popina

Bookmark and Share

Insula Popina - Generalitati

Impreuna cu Lidia (care a facut si pozele care insotesc acest jurnal) am venit insa dinspre est, de la Sarichioi, cu o barca pescareasca cu motor care are nevoie de vreo jumatate de ora buna sa atinga insula (barca si carmaciul ei fiind desigur inchiriata).

2_Insula_Popina_vedere_dinspre_Sarichioi

 

 Desi nu are decat 47 m altitudine in punctul cel mai inalt insula apartine geomorfologic colinelor din nordul Dobrogei (Orogenul Nord-Dobrogean), astfel, dar si datorita pitorescului deosebit al locului, justificandu-se publicarea acestui material pe un site alpin.

2bis_Insula_Popina_plaja_calcare_loess

 Popina este rezervatie stiintifica legata de Delta Dunarii si de aceea accesul pe insula este limitat.

Aspectul general este comun colinelor Dobrogei, destul de arid cu vegetatie mai degraba saraca. Un palc de nori Cirrus Pennatus “planau” deasupra insulai cand am vizitat-o. (Ca o paranteza trebuie spus ca acesti nori vin de obicei in fata frontului cald de ploi, prevestind, mai ales in zonele montane, stricarea iminenta a vremii).

 

3_Insula_Popina_cu_cirrus_pennatus 

Pentru a vizita insula sunt necesare cateva ore si prezenta unui ghid local este de dorit, mai ales pentru a identifica izvoarele care fiind exact la contactul cu apa lacului sunt greu de gasit. Despre fauna de nevertebrate, desigur ghidul local nu este avizat, intalnirea cu acestea depinzand pe de-a\\\\\\\'ntregul de indemanarea, ochiul ager si norocul vizitatorului preocupat in astfel de aspecte.

Author: GIGI PAUL DRAGOMIR
Uploaded by: GIGI PAUL DRAGOMIR
Views: 4279, Last update: Thu, Oct 14, 2010


Login or register to comment