Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Miscellanea - Ultra Trail Fagaras 2013

Bookmark and Share

Ultra Trail Fagaras 2013
          




... prolog la Avrig – SB, urmat de doua zile in cea mai grandioasa regiune alpina din lantul Carpatilor romanesti. Versanti salbatici, sei inguste, paduri umbroase, creste si custuri, uriase circuri glaciare si zeci de lacuri ne asteapta sa le redescoperim in cursa de alergare montana care incununeaza seria de evenimente outdoor CarpathianMan.

Cursa
• Cursa presupune parcurgerea in echipa a unor trasee turistice marcate din zona alpina a Muntilor Fagaras
    -UTF3 - 3 etape: (Etapa 1: Avrig, SB; Etapa 2: Avrig- Barcaciu- Negoiu- lacul Caltun- Balea Lac- lacul Capra- Conacul Ursului, AG (Transfagarasan, km 104); Etapa 3: Conacul Ursului- Fereastra Zmeilor- Arpasu Mare- saua Podragu- vf. Vistea- Fereastra Mare a Sambetei- Complex Sambata)
    -UTF1 - 1 etapa: (Avrig- Barcaciu- Negoiu- lacul Caltun- Balea Lac- lacul Capra- Conacul Ursului, AG (Transfagarasan, km 104).
• Traseele se caracterizeaza prin lungime, profilul, tehnicitatea si exigentele specifice mediului alpin al Muntilor Fagaras.

Participantii

• Cursa în echipe de doi, este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura. Sunt necesare: experienta montana, o stare buna de sanatate, un nivel bun de antrenament si o vârsta minima de 18 ani. Exceptie pot fi tinerii de 17 ani cu calitati deosebite, acestia vor putea forma o echipa doar cu unul din parinti sau cu un membru al familiei. In acest caz este necesara o declaratie notariala care sa ateste ca parintii cunosc conditiile si regulile competitiei si sunt de acord cu înscrierea si participarea tânarului la ULTRA Trail Fagaras 2013.
Cei care aplica pentru înscrierea la ULTRA Trail Fagaras trebuie sa îndeplineasca urmatoarele:

• sa aiba experienta în mediul montan, participantul este capabil sa ia decizii prin care sa faca fata situatiilor neprevazute care apar într-un mediu dificil si/sau în conditii extreme.
• sa aiba o pregatire personala riguroasa, cât si un antrenament care sa corespunda solicitarilor fizice, psihice si tehnice ale UTF.
• sa accepte regulamentul fara rezerve, sa se implice responsabil si neconditionat în pregatirea cursei în toate aspectele sale, înainte în timpul si dupa încheierea ei.
• sa urmeze Spiritul CarpathianMan®, demonstrat prin fair play reciproc, grija, solidaritate, abilitate de a-si cunoaste propriile limite, respect pentru semeni, natura si munte.
• procesul de înregistrare si decizia de a fi sau nu acceptat ca participant la cursa din acest an trebuie sa fie primita cu fair play si sportivitate. Cus iguranta o va putea alerga în anii urmatori.

Taxa de inscriere
• UTF3: 120 euro per echipa
• Taxa de înscriere include: 2x cadou oficial, 6x pasta party, 6x2 produse energizante SPONSER (gel 40g, baton, plic bautura 39g/60g) in pachetul de start; bauturi energizante SPONSER, fructe, alimente energizante la punctele de realimentare si sosire, asistenta medicalala sosire, transport 2x1 bagaj de la Avrig, SB la Conacul Ursului, AG (Transfagarasan, km 104), transport 2x1 bagaj de la Conacul Ursului, AG la Manastirea Sambata, BV, medalie finisher si diploma (pentru toti cei care incheie cursa la Sambata).

• UTF1: 60 euro per echipa
• Taxa de înscriere include: 2x cadou oficial, 2x pasta party, 2x2 produse energizante SPONSER (gel 40g, baton, plic bautura 39g/60g) in pachetul de start; bauturi energizante SPONSER, fructe, alimente energizante la punctele de realimentare si sosire, asistenta medicala la sosire, transport 2x1 bagaj de la Avrig, SB la Conacul Ursului, AG, (Transfagarasan, km 104), medalie finisher si diploma (pentru toti cei care incheie cursa la Conacul Ursului).

Anulari
• Daca evenimentul este scurtat sau anulat din motive de forta majora sau din motive de securitate (vreme urata), participantii nu vor beneficia de rambursarea taxei de înscriere si nici de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli ocazionate de calatorie si cazare.

Responsabilitate
• Fiecare participant care ia parte la ULTRA Trail Fagaras este responsabil pentru starea de sanatate in care se afla, pentru propria securitate si siguranta.
• Organizatorul, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice ranire sau pagube, anulare, întârzieri sau rataciri ale traseelor care pot surveni in timpul desfasurari evenimentului.
• Fiecare participant va semna la validare o declaratie de responsabilitate, prin care isi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

Control medical/ Asigurare de accidente:
• Fiecare participant va fi in posesia unei adeverinte medicale, valabila la data evenimentului, care sa ateste ca participantul este apt pentru efort fizic de anduranta si a unei asigurari de accidente valabila, care sa acopere participarea la un astfel de eveniment sportiv.
Author: CARPATHIANMAN
Uploaded by: ady beleanu
Views: 6775, Last update: Fri, Aug 30, 2013



Links to the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Curmatura Foii-Sub Varful Tamasu Mare-Curmatura Lerescu Mic-Varful Comisu-Sub Varful Berivoiu Mare-Curmatura Bratilei-Curmatura Zirnei-Curmatura Mogosului-Varful Cheia Bindei-Fereastra Mare a Simbetei-Portita Vistei-Refugiul Vistea-Vf. Vistea Mare-Saua Ozanelelor-Sub Varful Ucea Mare-Saua Podragu-Varful Arpasu Mare-Monumentul Nerlinger-Fereastra Zmeilor-Lacul Capra-Saua Capra-Vf. Capra-Varful Paltinu-Saua Paltinului-Mt. Paltinu-Varful Laita-Varful Laitel-Refugiul si Lacul Caltun-Portita Caltunului (Negoiului)-Strunga Dracului-Varful Negoiu-Varful Sarata-Custura Saratii-Varful Serbota-Refugiul Scara-Saua Scarii-Curmatura De Est A Girbovei-Curmatura De Vest A Girbovei-Lacul Avrig-Sub Varful Suru-Saua Suru-Varful Cocoriciu-Saua Apa Cumpanita-Varful Tataru-Varful Chica Fedelesului-Sub Varful Chica Pietrelor-Mt. Strimbanu-C.F.R. Valea Marului

 

Login or register to comment