Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Miscellanea - PADINA-NO man's land!

Bookmark and Share

PADINA-NO man's land! - Ultima pagina
PADINA - No man's land - last page - by Bogdan Dudau ... a fost privatizata !!! A fost castigata in instanta de un popa de nu stiu unde. No comment!
Exista si Salvamont in Padina! Este drept el nu are competente in a aplica amenzi, dar in fata haosului si jafului generalizat, ca om de munte parca nu iti da mana sa stai cu mainile in san si sa asisti nepasator. Dar ce vorbesc eu! Chiar inainte de inceperea Scolii noastre aici s-a desfasurat Raliul Salvamont. Urmele acestei reuniuni a celor mai bravi dintre oamenii de munte se mai vad si acuma de la o posta, si or sa se mai vada cel putin 10 ani de acum incolo pe peretii din Varariei. Si asta pentru ca, in spiritul anilor ’50, la intrecerile Salvamontului, pentru proba de alpinism, pitoanele sunt incercuite cu vopsea rosie, ca sa poata vedea tot prostul unde este pitonul care trebuie asigurat. Ganditi-va ca astfel de intreceri au loc cu regularitate de zeci de ani si calculati cam cati pereti si trasee au fost astfel mazgalite de cei chemati sa apere viata si peisajul montan. Cand astfel de mentalitati bantuie la cel mai inalt nivel in Salvamont, nu trebuie sa mai mire pe nimeni comportarea unora dintre maruntii purtatori ecusonului Salvamont. Astept, domnule Mititeanu, o interventie energica si eficienta pe langa mai marii Salvamontului pentru a renunta la acest obicei de-a dreptul idiot !

Astfel, dupa o vizita la Padina, stai si te intrebi ce anume defineste o fiinta omeneasca ratiune, limbajul sau civilizatia. Daca acest din urma criteriu ar fi cel definitoriu, atunci noi, romanii, nu ar trebui sa existam ca popor si ne-am merita locul intr-o rezervatie de bizoni putorosi si infecti.

Bogdan Dudau

Text trimis pe lista Alpinet in luna august 2001

Author: Bogdan Dudau
Uploaded by: Elvis Grandin
Views: 4110, Last update: Sat, Nov 10, 2001


Login or register to comment