Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Concediu 2001

Bookmark and Share

Concediu 2001 - Bucegi - continuare

Aici brina este lata de mai bine de 50 m si o putem privi cum se unduieste, mai lata sau mai ingusta, urmarind conturul vailor si al gavanelor pe care le strabate. Imediat deasupra noastra se deschide Hornul lui Gelepeanu, cale usoara de acces in platou in caz de vreme rea. Din fericire nu este cazul, vremea pastrindu-se in continuare frumoasa.

Mai lata sau mai ingusta, brina unduieste in fatza noastra

O luam la stinga pe hatasul clar conturat si pe masura ce ne departam de Creasta Vaii Albe putem admira dintr-o cu totul alta perspectiva Peretele Vaii Albe si Pintenul. Pereti impunatori incep a se ridica in dreapta noastra. Trecem pe deasupra Sistoacelor care vin din zona Pintenului si traversind cu grija pe brina care are citeva portiuni mai inguste si expuse - fara cabluri de data asta - trecem pe rind Gavanul Mic, Gavanul Mare si Blidul Uriasilor. Privelistea se schimba necontenit. Fiecare creasta sau vilcel peste care trecem aduce ceva nou in peisaj. Ne apropiem tot mai mult de Valea Alba, a carui traseu presarat cu bolovani se desluseste sub noi. O ultima coborire peste o zona stincoasa si ajungem in firul vaii.

Chiar daca nu-i zice "aeriana" tot asa pare sa fie!

Aici intilnim un grup de 3 "tineri" montaniarzi, grup cu care de altfel ne-am mai intilnit si dimineata pe drumul Munticelului. Din vorba in vorba, aflam ca sint din Brasov si isi doreau de mult sa urce pe Valea Alba. Conducatorul un domn in virsta, cu parul alb, are peste 70 de ani si mai facuse, de mult, valea. Tovarasele lui de drumetie sunt putin mai tinere, 63 si 59 de ani, daca am retinut eu bine si ca orice brasovean care se respecta umblasera destul de mult pe munte, dar niciodata pe vai din abrupt.

Bravo lor! Mi-ar place si mie sa mai pot urca Valea Alba la 70 de ani si inca in premiera!

Brina Costilei si releul cu acelasi nume
Valea Alba

Acum doreau sa ajunga pe platou urmind sa coboare in Busteni pe Jepii Mici. Firul vaii pina in platou este presarat cu bolovani uriasi peste care ar fi trebuit sa treaca. Le propunem sa vina cu noi pe brina, pe la Cruce, un drum daca nu mai scurt, cu siguranta mai usor. Trasersam valea si incercam sa gasim cea mai usoara trecere peste citeva spalaturi. Ajungem din nou la binecunoscutul hatas care ne conduce, traversind Albisoara Crucii la monumentala Cruce a Eroilor de pe Caraiman.

 

Author: Titus Hen
Uploaded by: Titus Hen
Views: 11819, Last update: Sun, Dec 30, 2001



Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Moeciu De Sus-Mt. Plesa-Poiana Gutanu-Mt. Grohotisu-Refugiul si Saua Strunga-Cabana Padina

 

Comment
Fără foto Gabriel Colea, Wed, Aug 7, 2002, 3:04 am

Excelent, mai ales partea cu Bucegii.

Mihai Cernat Mihai Cernat, Wed, Oct 6, 2004, 2:56 pm

Un articol deosebit si completat excelent de imagini! Super!
Felicitari Dl. Titus Hen!

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Wed, Oct 6, 2004, 4:23 pm

Foarte bun, si ca valoare documentara. Felicitari!!

Comments for this article
Login or register to comment