Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Concediu 2001

Bookmark and Share

Concediu 2001 - Bucegi - continuare
Creasta Picatura vazuta de la Cruce

Aici lume multa, de tot felul. Si mizerie, multa mizerie! Aruncam o ultima privire la traseul pe care tocmai l-am strabatut. Brina se vede ca-n palma intre Cresata Vaii Albe si firul Vaii Albe. Chiar si de aici, de la mica distanta, cind te uiti spui ca pe acolo nu poate trece un simplu drumet. Se vad perfect peretii uriasi care marginesc brina iar zonele mai expuse, unde brina aproape dispare, par a fi verticale, una cu peretii.

Brina Caraimanului
Popas la Cabana Caraiman

Ne despartim aici de noile noastre cunostinte care vor sa mai zaboveasca putin si parcurgem ultima portiune a brinei, numita acum Brina Caraimanului, alaturi de grupuri numeroase de turisti care urca sau coboara de la/spre Cabana Caraiman. Cum am cam terminat proviziile ce le-am luat cu noi, popasim in sala de mese pentru a lua o gustare. Locul este curat si muzica placuta a formatiei Phoenix ne inconjoara. Petrecem o jumatate de ora intr-o atmosfera placuta, timp in care mai bagam ceva la "ghiozdan". Apoi, cum calatorului, ii sade bine cu drumul, pornim pe Valea Jepilor. Coborim abrupt pe poteca amenajata cu lantzuri, cabluri si chiar trepte sapate in stinca in unele locuri. Observam sus pe cer o parapanta si privim invidiosi la omul, care asemeni pasarilor, zboara fara nici un efort, coborind lin spre Busteni. Trecem pe linga intrarea in Brina Portitei si ne continuam drumul ajungind pe firul vaii. Aici o mizerie de nedescris. PET-uri, resturi de ambalaje, cutii de conserve stau de-a valma in apa care ar fi trebuit sa fie limpede ca cristalul, asa cum ii sade bine unui piriu care nu s-a desprins inca din strinsoarea muntelui. Mai curatam noi uneori mizeriile lasate de altii dar aici e prea de tot! Ar trebui citeva masini ca sa stringi toata mizeria din jur! Fugim cit mai repede din aceste locuri. Dupa o ultima trecere peste piriu, o iau la picior pentru a recupera masina lasata la Caminul Alpin. Ajung acolo in timp record si cind ma intorc, motorizat de aceasta data, in fata hotelului Silva, ceilalti numai bine apar si ei pe drum. De aici in mai putin de 1/2 ora sintem iar la corturi. Ne schimbam, facem un dus cald si incepem sa ne pregatim o parte din bagaje pentru plecarea spre Fagaras

Ca pasarile cerului
Pe Jepii Mici

Repere orare (nu au fost chiar cronometrate, dar asa orientativ merge!):

  • Busteni - 8:00
  • "La pinda" - 10:30
  • Creasta Vaii Albe - 12:00
  • Brina Mare a Costilei - 12:45
  • Valea Alba - 14:30
  • Crucea Caraimanului - 15:00
  • Cabana Caraiman - 15:30
  • Busteni - 19:00

Acesti timpi au fost realizati in conditiile in care s-a mers in abrupt fara graba, cu numeroase popasuri, plus o pauza de masa la cabana Caraiman de cca 30 min.

Author: Titus Hen
Uploaded by: Titus Hen
Views: 11821, Last update: Sun, Dec 30, 2001



Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo
Prietenii, submitted by Cristian-Alexandru Catana
Bradul si Caraimanul - priviri reciproce

An article [Not found]

A trail
Bran-Podul Oprisului-Valea Poarta-Mt. Ciubotea-Ref. Scara-Varful si Cabana Omu

 

Comment
Fără foto Gabriel Colea, Wed, Aug 7, 2002, 3:04 am

Excelent, mai ales partea cu Bucegii.

Mihai Cernat Mihai Cernat, Wed, Oct 6, 2004, 2:56 pm

Un articol deosebit si completat excelent de imagini! Super!
Felicitari Dl. Titus Hen!

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Wed, Oct 6, 2004, 4:23 pm

Foarte bun, si ca valoare documentara. Felicitari!!

Comments for this article
Login or register to comment