Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - STRAJERII LEAOTEI

Bookmark and Share

STRAJERII LEAOTEI

DATA:  17-19 ianuarie 2003

PARTICIPARE::Lili Toma, David Mălăuţ, Mariana Beneş, Marius Prundaru, Nini Porojan, Cati Vlad, Nicuşor Tudosă, Ana-Maria Braşoveanu, Alexandru Ciobanu, Cristian Savu, Marina, Geanina Dragomir, Florina Mocanu, Marian Tîrcă, Dobre Simona, Tatiana Ivan, Ileana Bocanciu şi Silviu cu câinele Şarik.

DESCRIERE:Lili Toma era deja la cabana Leaota (1330 m) de câteva zile, când au sosit David şi Mariana, vineri în jurul orei 14: 00. Noi ceilalţi, am plecat spre munte sâmbătă dimineaţă şi am ajuns la cabană la 12: 00. Lili, David şi Mariana, ne aşteptau cu ciorba gata. După ce ne-am răsfăţat cu o masă pe cinste, ne-am făcut siesta cu o serie de cântece şi de bancuri noi, apoi, în jurul orei 15: 00 o echipă mixtă a pornit spre Stâna de Piatră. Florina şi David au renunţat în scurt timp şi s-au întors, Marius,  Marian, şi Simona s-au întors de la stână iar restul (Nini, Gianina, Alexandru, Cati, Crisian, Marina şi Ileana) am continuat să urcam până la stâlpul de la cota 1530 m. Vremea era calmă, nu prea friguroasă, se vedeau: releul de la Coştila, pârtia de schi de pe Valea Dorului, în faţă vârful Românescu (1713m - pe care

 

 
am estimat că  nu mai putem urca fără să ne prindă întunericul), iar în spate Târgoviştea cu cei rămaşi acasă! Ne-am întors la cabană în jurul orei 17: 30, iar după masa de seară, Alexandru a fost foarte apreciat la capitolul masaj, făcând însă faţă cu greu la atâtea solicitări... La atmosfera obişnuită de cântece şi voie bună s-au alătura cinci tineri din Târgovişte, trei băieţi  şi două fete.

          Sâmbătă, după masa de dimineaţă, am făcut curăţenie în cameră şi ne-am luat  rămas bun de la cabanieri, după care am dat startul de întoarcere. La       "băncuţă" am făcut o pauză şi câţiva dintre noi am mers la observator (Marius, Ileana, David, Luci) apoi doar eu şi Luci până la stânca ce se vede de la bancă să vedem dacă este potrivită pentru a face de pe ea rapel. Din păcate nu era prea grozavă şi ne-am chinuit destul prin zăpada mare şi desişul din zonă, dar am descoperit jos,  în vale, două stânci foarte interesante, pe care le-am numit "Străjerii Leaotei". Au nişte forme foarte interesante şi cu siguranţă se vor fotografiaţi mai de aproape. Mai jos de punctul Între Văi, câţiva dintre noi am fost recuperaţi de un microbuz, venit să-i recupereze pe Silviu şi câinele Şarik. Ceilalţi au folosit presupun, mijloacele clasice de întoarcere, adică propriile picioare...

OBSERVAŢII:ŕ   Sâmbătă vreme bună, zăpada relativ mică până la cabană, de la Stâna de Piatră zăpadă mai multă şi pe alocuri viscolită şi crustată. Duminică ninsoare slaba şi mai frig ca în ziua precedentă.

                      ŕ   Cazarea la cabana Leaota 50.000 lei. Condiţiile, aceleaşi!

 

            

 

Ileana Bocanciu

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 6580, Ultima actualizare: Miercuri, 6 Aug 2003Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii LEAOTA  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii