Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Un joc de rummy langa soba...

Bookmark and Share

Un joc de rummy langa soba...

Un joc de rummy langa soba...

Un joc de rummy langa soba! Un cabanier cu sotia si alte doua persoane... O cana de vin, o melodie cu Andries, o tigara si eu! Si MUNTELE!!! Alb si misterios ca intotdeauna! Cu crestele si vaile sale... cu capre negre care se uita mirate cand o telecabina trece pe langa ele... cu carnati afumati si pastrama atarnate afara la cabana... Un pui de ciobanesc de numai 6 luni (care manaca de trei ori mai mult decat un om intr-o zi) si doi salvamontisti... Douacruci. Trist dar adevarat. La numai 28 de ani, respectiv 30, s-a terminat totul acolo...pe munte... Oare au regretat? Eu as fifacut-o, desiiliubesc. Recunosc! I-am multumit ca m-aiertatsii-am promis ca nu-l voiprovoca. Stiu ca nuiarta!

O sala de mese cu harta pe un perete. Un gin, o bere si iar o tigara... si eu. Cu  8 prieteni in jur!? Cu un frate mai mult sau mai putin nebun... si un iubit... Cu glume, rasetesi o melodie de Beatles... Cu amintirisiplanuri de viitor! Cu ganduri fugite aiurea si chemari pe nume ale prietenilor care le aduc inapoi... O fotografie... Pentru totdeauna! Pentru zilele si noptile cand ma voi gandi la munte. Pentru momentele cand nu voi mai avea prieteni, pentru clipele cand imi va fi greu sa zambesc si  sa spun cu atata usurinta un banc... De-arfifostsi un cantec la chitara!...  Si pletosii care m-au invatat ce e muntele...

Un cer inadins presarat cu sute de mii de stele, una mai frumoasa decat cealalta! Un negru infiorator al noptilor la munte, sagetat cu violenta de albul zapezii... O tacere atat de adaca si pura, tulburata doar de vantul care incepe sa bata... Si departe, foarte departe, luminile orasului care misuna de viata... 

O camera plina de caldura sentimentelor noastre... 11 paturi batrane care ar avea atat de multe de spus, nelipsita soba si noi... Ne privim, ne zambim, ne vorbim. Poate ca fiecare dintre noi se gandeste cat timp vom mai fi impreuna... Poate ca toti ne intrebam unde se afla sfarsitul si unde ne aflam noi fata de el... Poate ca neiubimsauneuramacum!

Un soare superb peste stancile mirese.... Un bocanc infipt in zapada si ambitia de ajunge cea dintai la destinatie... Faraoprire! Calcaiele incinse si mainile transpirate! Ochii inlacrimati de albul dureros si buzele uscate de sete... Siajung! Reusesc... Stau pe stanca rece si imi privesc urmele pasilor. Stiu ca peste ele vor trece altii si le vor astupa... Stiu ca vor ramane doar in amintirea mea si a lui... a MUNTELUI!

Orasul plin de zgomotul masinilor, de pasi pe asfaltul rece si tare, de tot felul de discutii banale... O gara aglomerata si un tren care vine si pleaca grabit... Si departe, departe sunt crestele si vaile sale, cu caprele negre si tacerea... fara mine!  

1-2 martie 2003

Caraiman

Autor: Corina Tatu
Înscris de: Corina Tatu
Vizualizări: 8661, Ultima actualizare: Joi, 21 Aug 2003



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Cabana Varful Cu Dor-Valea Izvorul Dorului-Sub Varful Nucetu-Cabana Zanoaga

 

Comentariu
Claudiu Craciun Claudiu Craciun, Sâmbătă, 23 Aug 2003, 4:37

In general, nu citesc decat ceea ce imi place.
Am citit acest jurnal cu placere si... m-a fascinat. Ai reusit sa surprinzi atat de bine tot ceea ce si eu am simtit de multe ori pe munte, am constientizat dar nu am putut reproduce in cuvinte, oricat m-am straduit. Am citit gandurile mele, scrise de altcineva...
Cititnd acest articol, am avut impresia ca vad imagini, ca un film sau diafilm. Ai reusit sa transformi cuvintele in imagini.
M-a incantat ce am citit.
Mai scrie...

Fără foto florin cristescu, Miercuri, 22 Oct 2003, 19:23

Mai fetito dar tu chiar ai talent la scris, despre cele citite mai sus nu am decat un singur cuvant:SUPERB!

Fără foto Corina Tatu, Joi, 29 Iul 2004, 12:48

Multumesc pentru aprecierile facute si sper ca voi mai reusi sa va incant si pe viitor!

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii