Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Impresii de la un concurs de cătărare

Bookmark and Share

Impresii de la un concurs de cătărare

    Notă:   imaginile următoare surprind aspecte ale unor întâmplări petrecute pe teritoriul  Parcului National Piatra Craiului.  Faptul că unele dintre ele par a fi în contradictie cu statutul de zonă protejată acordat zonei nu este o iluzie si nici rezultatul unor prelucrări ulterioare.


titluImpresii de la un concurs de cătărare.
(Zărnesti, Prăpăstii. Cupa Himalaya, editia a sasea)


Anuntul mobilizator: "Magazinul Himalaya vă invită pe data de 16-17 august în Prăpăstiile Zărnestilor la a VI-a editie a concursului Cupa Himalaya. Concursul se va desfăsura în sistem Red Point adică vor fi amenajate cca. 10 trasee de escaladă, fiecare traseu având 100 de puncte ce se vor împărti la numărul de concurenti ce parcurg traseul în metoda rot punkt."

Conditiile initiale: citisem anuntul, mă aflam prin apropiere, aveam doua ore disponibile si un aparat de fotografiat, curiozitatea si faptul că nu mai călcasem prin chei de o bucată bună de timp.  Urmarea...

x3
Înainte de barieră (fraierii)
x2
Un întârziat
x3
Tabăra de bază
(17 automobile vizibile din acest unghi)
x4
La nevoie "Red Bull îti dă aripi..."
(si alte materiale promotionale)
x5
O parte din galerie
x14
x6
x7
Concurente...
x8
x9
x10
...si concurenti
x11
Tabăra melomanilor
x12
Discutie despre corturi
(vine ploaia)


Observatii finale:

• Atmosferă plăcută printre concurenti, cei mai multi arătând a fi foarte tineri si ambitiosi. Privit din afară, fără implicare directă, concursul părea sa aibă toate sansele sa fie o reusită.  Din păcate ploaia nu a fost de acord.

• Foarte multe masini în chei.  Cele ale participantilor la concurs dar si o multime de altele. Si asta în ciuda barierei existente la intrare si a prezentei reprezentantilor administratiei Parcului National.  Dacă nepăsarea acestora din urmă nu mă mai miră m-as fi asteptat ca organizatorii concursului să le ceară concurentilor sa tină cont de faptul că se află în interiorul unei zone protejate.  Se putea folosi o singură masină pentru transportul materialelor, celelalte stând foarte bine în parcarea de la Gura Râului (sau măcar în portiunea dintre vechea carieră si fântâna lui Botorog).  Ce s-ar mai putea spune despre înfocatul motociclist sau despre grupul de "melomani"?  Păcat!

• Prin chei este încă foarte vizibilă "zăpada" de hârtie.  Pe stânci, pe iarbă, pe drum. Stiam de existenta mizeriei din primăvară, mă asteptam să mai fi dispărut.  Bio-degradarea cere si ea timp.  Nu stiu de unde provine gunoiul, probabil sunt urmele "artistice" ale unei echipe de filmare.  Sau a interactiunii dintre administratori si modul în care inteleg acestia semnificatia "protectiei" masivului.



   Autor:
   text: Grig
   imagini: Grig

   Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărnestilor - 16 august 2003

Autor: Grigore Sârbu
Înscris de: Grigore Sârbu
Vizualizări: 7967, Ultima actualizare: Duminică, 24 Aug 2003



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Comentariu
Cătălin Olteanu Cătălin OlteanuAdministrator Alpinet , Miercuri, 27 Aug 2003, 14:23

Ca de-obicei, direct si la obiect.

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii