Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Salvamont - SALVAMONT DAMBOVITA - 20 DE ANI

Bookmark and Share

SALVAMONT DAMBOVITA - 20 DE ANI

În perioada 5-7 septembrie 2003 au avut loc la Refugiul Salvamont din zona Peştera câteva evenimente emoţionante. Iată pe scurt prezentarea lor:

1. În prezenţa unor personalităţi din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa: dl. secretar Vasile Ivanof şi ai Crucii Roşii - filiala Dâmboviţa, dl. Gheorghe Popescu a avut loc sfinţirea oficială, religioasă, a noului sediu al Salvamontului Dâmboviţa, sediu aflat în poiana din spatele telecabinei Peştera.

2.   S-a vorbit despre activitatea de pionierat desfăşurată acum 20 de ani de un grup de pasionaţi ai muntelui conduşi de regretatul Costică Avramescu, activitate care a dus la înfiinţarea Salvamontului dâmboviţean. Dintre cei care au pus bazele Salvamontului au fost prezenţi Doru Diaconesu - actualul şef al Salvamontului, Vasile Dogaru, Vasile Mocanu (venit tocmai din Austria), Dan Suditu, Sandu Briotă, Stelică Avram, dar s-au primit mesaje telefonice sau scrise şi de la dr. Marius Botez (aflat in America) şi de la Gigi Milea (aflat in Suedia).

3.  A fost invitată şi Asociaţia de Turism "Chindia" al cărei preşedinte -Nicu Posta - este din aceeaşi generaţie cu pionierii Salvamontului şi care, in cei 20 de ani de activitate, a colaborat cu Salvamontul atât în acţiunile de remarcare trasee, refacere podeţe, ecologizare, cât şi în cele de salvare propriu-zisă prin cei cinci membri ai săi, care fac parte şi din echipa salvamont.

4.  S-a organizat o mini-expoziţie de fotografii din anii trecuţi, dar şi imagini noi, superbe, din Bucegi, făcute de Stelică Avram şi donate la noul sediu Salvamont (alte seturi de fotografii se găsesc şi la cabana Bolboci).

5.  S-a propus ţinerea unui "Memorial Costică Avramescu" în anul 2004, cu specific de orientare turistică şi salvamont.

6.  La final, s-au acordat diplome, plachete omagiale şi mici cadouri cu tentă montană, atât "veteranilor", cât şi ucenicilor în ale salvamontului. Nu au fost uitaţi nici cei care sprijină constant, din umbră, activitatea Salvamont: societăţile "Caron" şi "Dimi" din Pucioasa.

Acest ultim gest, de acordare a unor simboluri montane a fost făcut prin generozitatea d-lui Vasile Mocanu, cel care vrea sa dea un "nou suflu" activităţii Salvamont, inclusiv prin lansarea acesteia "în eter", pe internet.

 

       

 

    Nicolae Posta - Preşedinte A. T."Chindia"

 

Autor: Nicu Posta
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 12386, Ultima actualizare: Marţi, 9 Sep 2003Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Bran-Podul Oprisului-Valea Poarta-Mt. Pintecele-Stina Gaura-Valea Gaura-Curmatura Hornurilor-Varful si Cabana Omu

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii