Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diverse - LA ŞCOALA MĂGURA

Bookmark and Share

LA ŞCOALA MĂGURA

"TINERI PENTRU MILENIUL III"

 

 

       Cu ocazia "ZILELOR CHINDIA", prilejuite de împlinirea a 20 de ani de activitate neîntreruptă, Asociaţia de Turism "Chindia" a organizat o serie de manifestări în perioada 1-20 decembrie 2003.  Unul dintre proiecte, intitulat sugestiv "Tineri pentru mileniul III" a avut ca scop, informarea unui număr de cel puţin 500 de tineri din zece şcoli dâmboviţene, în domeniul turismului montan specializat (drumeţie montană şi orientare turistică, alpinism, speologie, ecologie etc).

 

  

 

        Prin intermediul diapozitivelor, filmelor şi fotografiilor, tinerii din Şcoala Măgura au avut ocazia să cunoască lumea fascinantă a munţilor, dar şi mirifica lume a gheţurilor veşnice, prezentată în direct  de invitatul special al acestei întâlniri, domnul Teodor Negoiţă, membru de onoare al A. T. "Chindia", vestit explorator, Directorul Centrului Român de Cercetări Polare, Preşedintele Fundaţiei "Antarctica"  România şi nu în ultimul rând, primul român care a ajuns la Polul Nord.

 

         

       Cu ocazia acestei vizite, domnul Teodor Negoiţă a semnat în cartea de onoare a şcolii şi a luat la cunoştinţă despre dorinţa elevilor acestei şcoli de a înfiinţa "Cercul Tinerilor Ecologişti" şi ne-a oferit pentru biblioteca şcolii lucrarea sa: "Antarctic and Arctic research" editată de Institutul Român de Cercetări Polare sub egida Academiei Romane.

 

 

 

      Cu convingerea că invitaţii noştri s-au simţit minunat la Şcoala Măgura, în cadrul unui colectiv cu sufletul tânăr, sperăm într-o viitoare colaborare, atât cu Asociaţia de Turism "Chindia", cât şi cu domnul Teodor Negoiţă.

   

                                      

 

                                                       Cătălina Posta

                                      Coordonator activitate - Şcoala Măgura

 

 

      << Fiecare dintre cele zece şcoli vizitate a primit la sfârşitul acţiunii câte un calificativ din partea organizatorilor şi a invitaţilor ("cea mai bine organizată", "cea mai interesată", "cu cea mai numeroasă participare" etc). Şcoala Măgura a fost cu siguranţă "cea mai caldă"...>>

 

 

                                                        Ileana Bocanciu - A. T. "Chindia"

 

Autor: Cătălina Posta
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 12519, Ultima actualizare: Joi, 18 Mar 2004Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Teste la frig - lucrarea I, înscris de Ileana Bocanciu -
PRIMUL EXPERIMENT ROMÂNESC DE EVALUARE A MODIFICĂRILOR METABOLICE ŞI IMUNE ALE ORGANISMULUI UMAN LA TEMPERATURI SCĂZUTE Înfiinţarea în anul 2004 a primei baze româneşti de cercetări ştiinţifice, Law-Racoviţă, în Antarctica a însoţit derularea, în cadrul Programului Naţional VISAN, a proiectului coordonat de Institutul Român de Cercetări Polare, ce are ca obiectiv evaluarea modificărilor metabolice şi imune induse de stresul expunerii organismului uman la frig. Cinci adulţi (2 bărbaţi - Teodor Negoiţă, Marius Prundaru şi trei femei - Ileana Bocanciu, Elena Toma şi Cătălina Posta, între 25, 5 - 58, 4 ani) s-au expus continuu în perioada 17-28 februarie 2005, la temperaturi de până la - 25 O C şi viscole frecvente cu viteza vântului de până la 23 m/s, condiţii similare cu cele ale verii pe coasta Antarcticii. Experimentul s-a desfăşurat în Munţii Bucegi, la altitudinea de 2257m, cu cazare în corturi. Perioadele de repaus din timpul zilei au   alternat cu 1-2 intervale...

Un traseu:
Busteni-La Vinclu-Cantonul Jepi-Cabana Piatra Arsa

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii