Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - RT- Fagaras - Valea Arpasului

Bookmark and Share

RT- Fagaras - Valea Arpasului

Comisia de tineret CAR, prin Feri Teglas a organizat o tura in Fagaras pe Valea Arpasului in perioada 27-29 mai.
Eu am aflat pe 26 seara si nu eram decis daca sa merg sau nu...
Vineri dimineatza ei au plecat spre sibiu, iar eu ca un elev constiincios am mers la un seminar
Am terminat cu toate treburile in Cluj pe la 12 si am fugit la ocazie.
Am ajuns in Sibiu cu 2 minute inainte sa plece personalul spre Ucea.
Ceilalti, plecati de dimineata erau deja in tren Feri, Agnes, Rares, Catalina si Calin. Pe tren buna dispozitie... doar mergeam in Fagaras!
Pe la 17: 30 am ajuns in Ucea de unde am luat un microbuz pana in Victoria (25.000 /pers.) Mi s-a parut cam mult pt 8-9 km cat sunt pana in Victoria.
De aici am facut ultimele aprovizionari si am pornit pe la 18: 30.
Cea mai mare parte din traseu este comuna cu traseul ce duce spre Cabana Turnuri. Nu ne-am grabit deloc cu toate ca stiam ca o sa ne prinda noaptea pe drum. Ultimele 3 ore le-am facut pe intuneric. Aveam 2 lanterne cam ametite.
Din locul de unde drumul se imparte spre Cabana Turnuri si Valea Arpasului mai este cam o ora de mers. Rares ne-a convins ca are un simt al orientarii demn de invidiat mai ales pe timp de noapte. L-au indus putin in eroare copacii cazuti pe drum dar am reusit sa ajungem cu bine la 1: 00 noaptea la casuta din valea arpasului care apartine clubului Dianthus din Medias
Casuta arata destul de rau, mai ales acoperisul, gunoaie lasate probabil de cei din Arpas...
Nu am putut dormi pe priciuri pt ca patruns apa prin acoperis si erau ude.
Am dormit pe jos in sacii de dormit si nu am avut niciunul probleme cu frigul. Inainte sa adormim ne-a incantat Feri cu cateva melodii la chitara.

Eram atat de fericit sa stau in casuta cu ei la lumina lumanarii si ascult chitara!!! ciudat sentiment... radeam pur si simplude fericire (ma ascundeam in sacul de dormit sa nu ma intrebe ceilalti de ce rad).
Dimineata m-am trezit cam racit pe la 8. am fost sa iau apa, am facut poze si m-am tot invartit pe langa cabana asteptand sa se trezeascasi restul. Cand am vazut ca nu au de gand sa se trezeasca m-am bagat si eu la somn la loc.abia la 11: 00 ne-am trezit cu totii.
Afara vreme superba... Au mai aparut 4 din sibiu (2 fete si 2 baieti) care erau in fata cabanei asteptand probabil sa ne trezim. Am mancat si am lenevit si abia pe la 12: 30 am pornit spre creasta.
Vremea superba, zapada nu prea multa...
Feri tocmai striga la noi sa mergem pe iarba si nu pe zapada cand Catalina a avut un mic accident din care s-a ales din
fericire doar cu o mica julitura. S-a rupt cu ea un pod de zapada care era peste un paraias si a cazut si a alunecat printr-un tunel format sub podul de gheata vreo 2-3 m. Eu eram chiar langa ea si am sarit sa vad daca e bine... Nu patise nimic in afara ca in incercarea mea de a fi de folos o umplusem de zapada
Cand am ajuns la 200 de m de creasta a venit si ceata. Ne gandeam ca nu are rost sa mai urcam ca oricum nu vedem nimic.am coborat vreo 50 de m si am mai stat sa ne odihnim si s-a dus si ceata asa ca am ajuns si pana in creasta. Fereastra Zmeilor era toata sub zapada.
La coborare 4 din noi am ales o varianta nu tocmai buna. Coborarea cu pelerina de ploaie pe zapada. Am prins ceva viteza si ne-am imprastiat toti 4 de pe pelerina, ne-am rostogolit si am tot alunecat inca vreo 100-150 m pana ne-am putut opri fiecare...cu mainile... cu coatele cum a reusit fiecare. Recunosc ca am fost tare incostienti si ca ne puteam opri cu capul in vreo piatra sau in cazuri mai fericite ne puteam rupe doar cate ceva.
Am ajuns cu bine jos si mi-am promis sa nu mai fac asa ceva, mai ales ca m-am udat tot ceea ce nu mi-a facut deloc bine la raceala ce incepuse de dimineata. Seara la cabana dupa un paracetamol si un ceai eu eram deja in sacul de dormit pt ca aveam frisoane. Ceilalti au stat la foc si au cantat la chitara. Duminica dimineata am pornit la 6: 30. Vremea era superba si nici un nor pe cer. Tare mult mi-as fi dorit sa fim in creasta atunci.
Pe la 11: 00 am reusit sa ajungem in Victoria in autogara dar la acea ora nu circulau microbuzele.
Am avut insa noroc si ne-a dus cineva cu masina pana in Ucea de unde am luat trenul spre Sibiu.
Pe tren m-am tot jucat la aparatu' digital pana am reusit sa sterg toate pozele facute in Fagaras. Imi venea sa ma arunc din tren de ciuda
Noroc ca a facut si Feri poze si le puteti vedea la http://dianthus.alpinet.org/arpas/
Ture faine tuturor!
Marian

Autor: Marian Dandarila ( Teddy)
Înscris de: Comisia de Tineret a Clubului Alpin Roman
Vizualizări: 12197, Ultima actualizare: Luni, 30 Mai 2005



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii