Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - De dimineata...

Bookmark and Share

De dimineata...

De dimineata...
...cand pe Pamant majoritatea oamenilor sunt cufundati in visare iar o ceata deasa pluteste implacabil deasupra existentei lor, un OM priveste creasta inrosita de soarele de noiembrie.......eheiiii.....soarele de noiembrie...mai ieri era soarele de ianuarie, mai, august...cum a mai zburat soarele asta si cate lucruri s-au intamplat intre cateva cercuri complete pe care le-a facut in jurul meu; oamenii sunt niste fiinte binecuvantate: in fiecare zi primesc aura de lumina si sansa unica de a o adauga la cea de ieri, de alaltaieri...de dintotdeauna de cand au inceput calatoria magica; si cu fiecare zi aura asta devine din ce in ce mai puternica si mai frumoasa...

Privesc la semnul din fata mea; arata poteca, vara, caci acum e iarna si totul e acoperit de zapada iar poteca tot noi am batut-o ieri; am urcat in Crai ieri noapte la lumina frontalelor prin padure iar cand am ajuns pe creasta, deasupra noastra luna ne calauzea pasii si ne proiecta pe zapada imaginea aplecata sub povara rucsacilor; da...ca sa pleci in calatoria lunga iti trebuie si rucsac si coltari si pioleti; da...la inceput pot sa te incomodeze dar pe parcurs ajungi pur si simplu sa le iubesti tovarasia; alaturi de colegii de echipa, ele sunt o parte din elementele de baza care iti asigura succesul; si cum mai scracneste zapada care se crapa sub greutatea bocancilor mei...strasnica muzica...si ce mai noapte!
Dar gandul imi revine din nou la semn; are o sageata care arata clar directia: aia e poteca, poteca batuta, asa cum spuneam vara, caci iarna, chiar si poteca batuta si stiuta e altfel; poteca care in cateva ore bune de mers te duce de unde ai venit. Langa semn, in directia opusa e creasta. Nici tipenie de om, darmite picior. Zapada inghetata. Lunga si colturoasa, pe alocuri esti cu un picior pe o parte a ei si cu celalalt atarnand pe cealalta parte. Varfuri, sei, cornise si ahhhh....vantul asta taios pe care intotdeauna l-am intalnit cand am ajuns sus pe creasta si care oriunde mi-as intoarce fata nu se abtine sa nu-mi tranteasca rafale piscatoare de ace de zapada. E greu sa ajungi pe creasta; sa si mergi pe ea si sa ajungi si pe varf e si mai si; plus ca-ti trebuie mult mai multe. La inceput nu te simti confortabil, esti nesigur, daca s-ar intampla "x" sau "y"; mai apoi, in timp, dupa ce-i intelegi regulile, si ii asculti soaptele si iti urmezi chemarea care vine de undeva din cele mai curate si mai tainice colturi ale tale, mersul pe creasta devine o a doua ta natura. Iar varful...acolo viata capata alte intelesuri. Drumul e extenuant...si cand simti ca nu mai poti si nici un pas inainte nu mai e posibil, atunci se intampla ceva miraculos....simti...efectiv simti cum orice e rau si negativ in tine se scurge si-ti paraseste sufletul, mintea si corpul si ramai TU. Da, da, doar tu. Asa cum esti tu cu adevarat. Si un flux nou si puternic de energie intra in tine si viziuni noi care fac sa-ti tresalte sufletul de bucurie te napadesc. Si atunci simti/stii clar ca esti pe drumul cel bun si ca asta trebuie sa faci. Si asta e calea de urmat.

Calatoria te provoaca, te contrariaza, te enerveaza, te incearca, te extenueaza, te caleste, dar mai presus de toate te ilumineaza.

Imi sterg nasul cu maneca de la polar si imi aduc aminte iarasi de soarele de noiembrie. Si de aura pe care am primit-o si astazi cu atata generozitate de la EL. Si de sentimentul adanc ca trebuie sa o folosesc asa cum trebuie.

Cu drag,
Alex

PS: azi e si 1 decembrie 2004; sunt MANDRU ca sunt ROMAN, european si traitor pe aceasta planeta extraordinara.

Climbing mountains Outside is climbing mountains Inside
Autor: Alex GĂVAN
Înscris de: Alex GĂVAN
Vizualizări: 6099, Ultima actualizare: Vineri, 1 Iul 2005Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii