Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Arhiva articolelor Alpinet - Sistemul RotiSup

Bookmark and Share

Sistemul RotiSup - Prezentare

Prezentarea sistemului

Ce este RotiSup?

RotiSup se doreşte a fi o alternativă la sistemele Primus atunci când există posibilitatea de a folosi lemne pentru foc, în primul rând pentru a economisi buteliile şi în al doilea rând pentru posibilitatea de a folosi o oală mai mare pentru prepararea mâncării.

Acest sistem a fost gândit să îndeplinească 4 mari deziderate pe care eu le-am reunit sub denumirea SELF. SELF reprezintă iniţialele celor 4 cuvinte din engleză: Small (mic), Easy (facil), Light (uşor) şi Fast (rapid).

Small (mic) se referă la dimensiunile cât mai reduse ale ansamblului pentru a putea încăpea  alături de alte echipamente în rucsac, Easy (facil) se referă la uşurinţa cu care poate fi instalat chiar de o singură persoană, Light (uşor) se referă la greutatea cât mai redusă a întregului sistem, în cazul de faţă e vorba de 1190 g (la care se mai poate „lucra” dacă există posibilitatea folosirii de materiale şi mai uşoare decât cele pe care eu am avut posibilitatea să le folosesc, cum ar fi să zicem aliajele super uşoare cu titan, etc.), iar Fast (rapid) se referă la rapiditatea cu cu care poate fi instalat şi dezasamblat chiar de o singură persoană în mai puţin de 5 minute.

Chiar dacă veţi vedea în continuare că unele din aceste deziderate nu au fost pe deplin atinse eu vă recomand totuşi să aruncaţi o privire asupra întregului ansamblu pentru simplul motiv că acest sistem poate fi construit de oricine folosind materiale care există pe tot locul şi al căror preţ nu este deloc mare!

De ce RotiSup?

RotiSup reprezintă prescurtarea de la Rotisor şi Suport pentru oală, pentru că după cum o să vedeţi mai încolo acest sistem poate fi folosit pentru ambele scopuri.

Autor: Daniel Paraschiv
Înscris de: Daniel Paraschiv
Vizualizări: 3767, Ultima actualizare: Joi, 21 Iul 2005


Comentariu
Fără foto Gio Stana, Miercuri, 21 Iun 2006, 21:43

e geniala treaba.

Fără foto Ionut Banica, Marţi, 17 Iun 2008, 8:44

si mie imi place sa gatesc la munte si sunt un pasionat al "bucatariilor de campanie", insa Daniel depaseste orice imaginatie:) Nota 10 pentru pasiune!

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii