Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Legislaţie montană - Buletin informativ de mediu, nr. 20 / decembrie 2005 - februarie 2006

  • Alpinet
  • Articole
  • Buletin informativ de mediu, nr. 20 / decembrie 2005 - februarie 2006
Bookmark and Share

Buletin informativ de mediu, nr. 20 / decembrie 2005 - februarie 2006 - De la barbarie la civilizatie in Defileul Jiului

DE LA BARBARIE LA CIVILIZATIE ÎN DEFILEUL JIULUI

Defileul Jiului este o zona pe cât de nefericita ca amprenta sociala si economica, pe atât de bine cunoscuta în toata lumea ca loc al manipularii politice grosolane, a instinctelor primare, ale unei întregi si triste categorii sociale, minerii.
Iata, însa, ca si din aceasta fosta zona de manevra sociala a celor câteva fantome comuniste care ne mai bântuie societatea, pot veni vesti ale prezentei suflului european real democratic.
Defileul Jiului este pe cale sa devina Parc National ca urmare a instituirii aici a regimului de arie naturala protejata.
În zona de conservare speciala se interzice orice forma de exploatare sau utilizare a resurselor naturale si, de asemenea, orice forma de folosire a terenurilor, incompatibila cu protectia si conservarea naturii.
În zonele de conservare speciala, în afara perimetrelor rezervatiilor stiintifice cu regim strict de protectie, pot continua activitatile de natura stiintifica si educativa, turismul civilizat si controlat, utilizarea rationala a pajistilor pentru cosit si/sau pasunat numai cu animalele domestice proprietate a membrilor comunitatilor ce detin pasuni în interiorul parcului etc.
În vederea dezvoltarii ecoturismului, administratorii drumurilor publice sunt obligati sa amplaseze indicatoare rutiere pe drumurile pe care le administreaza, pentru semnalizarea adecvata a rutelor catre parcul national.
Prin includerea acestei zone în reteaua nationala de arii protejate, suprafata acestora va creste cu 11.320 ha.

Doru Banaduc - Sibiu

Autor: ONG Ecotur Sibiu
Înscris de: Daniel Verniş
Vizualizări: 3424, Ultima actualizare: Luni, 30 Ian 2006


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii