Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Legislaţie montană - Buletin informativ de mediu, nr. 20 / decembrie 2005 - februarie 2006

  • Alpinet
  • Articole
  • Buletin informativ de mediu, nr. 20 / decembrie 2005 - februarie 2006
Bookmark and Share

Buletin informativ de mediu, nr. 20 / decembrie 2005 - februarie 2006 - La Multi Ani Ecotur!

LA MULTI ANI ECOTUR!

Pe coridoarele Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, pe afise mai mari sau mai mici, mai mult sau mai putin policrome, dar întotdeauna referitoare la proiecte sau actiuni de protejare a unui colt de natura, apare sigla organizatiei de mediu Ecotur.
Multi le vad, mai putini si de cele mai multe ori anonimi sunt cei care fac blazonul uneia dintre cele mai tenace organizatii de protectia mediului din tara.
Aceasta are profil de mediu, profesional, stiintific si cultural, avand ca scop dezvoltarea durabila. Numarul membrilor activi ai oragnizatiei este de 80 (în marea lor majoritate studenti si absolventi ai Facultatii de Stiinte, specializarea Ecologie si Protectia Mediului). Obiectivele sunt: protectia si reabilitarea patrimoniului natural; cercetarea stiintifica în domeniul ecologiei si protectiei mediului; crearea de banci de date în domeniul ecologiei; educatie ecologica; promovarea ecologiei ca element principal al dezvoltarii durabile, etc.
Activitatile desfasurate cu caracter de permanenta de catre membrii Ecotur sunt: reabilitarea parcurilor si ariilor naturale; asistenta si consultanta în domeniul ecologiei si protectiei mediului; evaluarea biodiversitatii, starii ecologice si impactului antropic în cazul ecosistemelor acvatice si terestre; elaborarea de planuri de management ecologic pentru bazine hidrografice; monitorizarea calitatii mediului; training pentru membrii altor organizatii de mediu; educatie ecologica pentru cetateni (workshop-uri, simpozioane, conferinte, emisiuni de radio si televiziune, diaporame, filme); editarea de postere, brosuri, carti.
O. N. G. Ecotur a beneficiat pâna acum de suportul financiar al urmatorilor finantatori: USAID, The Environmental Partnership Consortium for Central Europe, Milieukontactoost-Europa, Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc; Environmental Partnership Foundation, REC România, Fundatia Adept, AIDROM, DTSJ, SOROS, Danish Environmental Protection Agency, Primaria Deventer/Olanda, etc.
Dincolo de aceasta succinta caseta tehnica, se afla visele generatiilor de studenti ecologi din promotia 1990 -1995, care în anul 1992, la Cabana Negoiu din Fagaras, au hotarât înfiintarea acestei organizatii, ca "vehicul" neconventional pentru acea perioada de proaspete schimbari politice, sociale si economice, de realizare a acestor vise.
Visele au fost realizate în buna masura pentru fostii studenti, astazi reputati specialisti în domeniul protectiei mediului, dar au si perpetuat în continuare vise si realizari si pentru urmatoarele generatii de studenti "ecoturisti" pâna în prezent.
Succesul abordarii si rezolvarii a numeroase probleme de mediu, prin instrumentele specifice ale organizatiilor neguvernamentale profesioniste a asigurat reîmprospatarea continua a membrilor studenti ai Ecotur si transmiterea idealurilor de mai bine si în acest domeniu al protectiei mediului, greu încercat în ultimii 60 de ani în România.
Buletinul Informativ de Mediu editat de Ecotur, cu aparitie trimestriala (http://www.alpinet.org/bin/colshow.php? lng=ro&idcol=1729&what=all) poate oferi o succinta imagine asupra numeroaselor activitati desfasurate de Ecotur de-a lungul anilor, doar în slujba naturii.
Daca în goana voastra pe coridoarele universitatii noastre spre accedere la un statut profesional performant, veti vedea un afis cu sigla Ecotur Sibiu, urmati-l, întâlniti-va cu inimosii membri ai acestei organizatii care are ca scop dezvoltarea durabila a societatii românesti, si transmiteti visul din creasta Muntilor Negoiu, devenit de atâtea ori onoranta realitate, mai departe!

Angela Curtean-Banaduc - Sibiu

Autor: ONG Ecotur Sibiu
Înscris de: Daniel Verniş
Vizualizări: 3408, Ultima actualizare: Luni, 30 Ian 2006


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii