Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Revelion 2007 - Cabana Cozia

Bookmark and Share

Revelion 2007 - Cabana Cozia

 

   Ce poate fi mai frumos, decât ca, acel moment al cumpenei dintre ani să te găsească în inima muntelui la o cabană, înconjurat de prieteni adevăraţi.

   După ce în anii trecuţi am savurat clipe de neuitat la cabanele Văleanu, Prejba, Fântânele, Plaiul Poienii, acum a venit rândul Coziei.

   Aşadar, vorba cântecului,, printre văi şi printre creste, ne-am adunat ca într-o poveste", ne-am strâns aproximativ 60 de persoane din toate zonele ţării. Timp de 3, 4 sau 5 zile am fost împreună la bine şi la rău. Am avut parte de un timp excelent cu mult soare şi un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri. Apusurile de soare de deasupra Builei le-am savurat cu nesaţ iar priveliştile munţilor din depărtare ne-au fascinat privirea prin măreţia lor. Au existat şi momente mai tensionate, dar care au fost aplanate cu înţelepciune înainte de a degenera. Doamna Anişoara soţia cabanierului, a dovedit o amabilitate şi serviabilitate desăvârşită, chiar dacă nea Vasile cabanierul, nu ne­a deranjat prea tare prin prezenţa sa.

   Momentul dintre ani l-am întâmpinat plini de bucurie şi speranţă, iar spectacolul focurilor de artificii la care am fost martori a fost de-a dreptul miraculos. Sub un cer plin de stele, atât oraşele Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Curtea de Argeş, Călimăneşti cât şi localităţile din împrejurimi, ne-au introdus într-o feerie magică. Rar poţi să ai parte de aşa ceva şi numai Cozia îţi poate oferii astfel de momente.

   Muzica, dansul şi voia bună ne-au fost călăuze până dimineaţa, iar primul răsărit de soare al anului 2007, sau din UE dacă vreţi, aşteptat şi urmărit de către o parte dintre noi s-a dovedit mult peste aşteptările noastre.

   Plini de visare şi cu privirile îndreptate spre viitor, putem spune că aici la cabana Cozia am petrecut momente minunate ce nu se pot uita uşor. Armonia cântecului ne-a însoţit mai tot timpul în aceste zile şi asta mai ales datorită chitaristului clubului nostru Dani Belgun, care s-a dovedit inepuizabil.

   Trebuie de asemenea să-i remarcăm şi să le aducem mulţumiri acelor membrii ai C. T. A. Vânturariţa care s-au implicat în organizarea acestui revelion şi mai ales preşedintelui actual Firmilian Vâlcan, care s-a dăruit foarte mult ca totul să iasă bine.

   Totul a fost frumos, totul a trecut, mărturie sunt pozele de grup, îmbrăţişările de la despărţire şi acel şir indian de la plecare care nu se poate uita. Am părăsit din nou cabana, dar cu siguranţă vom reveni. Până atunci, doar, un bun rămas.

 

 

 

 

 

 

 Ionuţ Cocoloş - membru C. T. A. Vânturariţa Rm. Vâlcea

Autor: Ionut Cocolos
Înscris de: Ionut Cocolos
Vizualizări: 10341, Ultima actualizare: Sâmbătă, 13 Ian 2007



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii COZIA  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Pausa-Saua La Troita-Manastirea Stinisoara-Stinca Coltul Lui Damaschin-Curmatura Vladesei-Saua Durduc-Sub Varful Ciuha Mica-Cabana Cozia-Stina Rotunda-Catunul Varateca-C.F.R Lotru

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii