Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Despre Alpinet - Avenul din Lespezi

Bookmark and Share

Avenul din Lespezi

Data: 4 martie 2007

Participare: Lia Georgescu, Bogdan Georgescu, Diana Păun, Mihnea Prundaru, Andra Prundaru, Ileana Bocanciu

Descriere: Dumincă dimimeaţă, la învitaţia familiei Georgescu am plecat din nou spre munte. Reîntâlnirea cu Diana  m-a bucurat nespus, dar a fost şi un prilej de a rememora cumplite amintiri.

Copiii au preferat ca de obicei, să meargă "în dubă". Am urcat de la Moroieni pe Valea Ialomiţei şi lăsând în dreapta drumul ce duce la Centrele de Vacanţă "Cerbul" şi "Vânătorul" am continuat urcarea până la intrarea în Cariera Lespezi (carieră de calcar, care alimentează combinatul de la Fieni) am lăsat aici maşina şi am pornit pe jos. Am mers apoi pe drum, spre "Senin" dar uneori am folosit şi scurtăturile, pentru a găsi avenul. L-m nimerit din prima, cu toate că-l ştiam de acum vreo 1o-12 ani. Se află langă potecă, aproape de garaje având diametrul de circa 2, 5m, dar din păcte la vreo trei metri adâncime era colmatat cu pietre, crengi şi frunze, peste care era şi un strat de zăpadă. I-am făcut şi câteva fotografii. Poate vom reveni aici la vară, să încercăm o decolmatare.

Ajunşi sus în carieră, lângă bandă, am constatat că ni se făcuse foame, aşa că ne-am întors preţ de câteva sute de metri şi ne-am băgat într-un adăpost antidinamită, să mâncăm pentru că ningea şi bătea vântul.

La întoarcere copiii s-au căţărat pe uriaşele "Belaz-uri", au încercat să pornească un tractor,  iar apoi au cules ghiocei. A fost o tură frumoasă, care ne-a plăcut la toţi.

Ileana Bocanciu - Asociaţia de Turism "Chindia"

11 martie 2007

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 11040, Ultima actualizare: Vineri, 23 Mar 2007Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Tabara Caprioara-Plaiul Priporului-Varful Brindusa-Cabana Scropoasa

 

Comentariu
Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Miercuri, 28 Mar 2007, 15:49

Am fost acolo de multe ori, la cariera de la Lespezi, dar nu stiam de acest aven! La care garaje va referiti? CA SUNT UNELE PE UN DRUM CARE MERGE inainte intr-o curba cand drumul de urcare face la dreapta si sunt cele de sus unde stau BELAZURILE rusesti defecte. VA MULTUMESC!

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii