Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Valea Costilei, 17 august 2007

Bookmark and Share

Valea Costilei, 17 august 2007

Prima parte -     O vale care mi-e draga in ultima vreme. Si unde am intreprins o tura solitara la sfirsit de vara al lui 2007.         17 august 2007:: Valea Costilei     La omul sarac, nici boii nu trag...     Trenul personal avu doua ore si ceva intirziere. Un copac cazut peste linie, aproape de Brazi. Se duce naiba planul. Maret altminteri. Valea Costilei, apoi platou, traversat Scorusi, Malin, Briu de sus. Daca eram in forma si timp, poate chiar Briul de Mijloc, cu trecere la vest de Vale Urzicii. Asa, precum in bancuri cu Sir si John, trec la refacut planuri. Si trag cum pot de ceraceaful de timp scurtat. Caci la 7 seara si un pic trebuie sa fiu iar la tren, spre     Bucurestiul de resedinta.     Echipa puternica: eu si cu mine.     Dar e cald si frumos. Senin sticla, dar lipsit de canicula lui iulie recent. Pe parcurs, pitesc pe undeva,... [toată pagina]
A doua parte -      Una bucata montaniard asudat dar fericit - vezi poza 7.      Traversarea este la un moment dat un pic mai ingusta, dar pasabil. Sub mine tocmai a luat sfirsit o portiune mai inclinata a vaii, ce ma sperie binisor cindva, am cercetat ca prostul ocoliri in jur (cind am facut cunostinta cu grota de pe malul opus, din poza 8, urmat de rapel...), pentru a indrazi si descoperi ca se merge minunat prin talveg.      De la nivelul atins azi, se merge tare placut (9). Tancul Mic a ramas sub mine. Incerc sa localizez varianta Dimitriu, pe unde vine ea spre vale, dar unghiul si soarele in ochi ma impiedica sa localizez... Stiu doar ca de la nivelul briului cu fereastra din Vilcelul Hornului Negru (Vilcelul Pietros, apud Kargel), cam unde iesi, incepi traversarea la dreapta, cu un punct mai ciugulit pe parcurs. Iesi curind pe ceea ce am... [toată pagina]

Autor: Mircea Ordean
Înscris de: Mircea Ordean
Vizualizări: 4769, Ultima actualizare: Duminică, 19 Aug 2007Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Busteni-Cabana Caminul Alpin-Valea Cerbului-Plaiul Finului-Sub Varful Gilma Mare-Poiana Vaii Cerbului-Valea Cerbului-Varful si Cabana Omu-Saua Sugarilor-Sub Varful Baba Mare-Cabana Babele-Mt. Jepii Mici-Varful Ciocirlia-Cabana Piatra Arsa-Saua Calugarul-Cabana Varful Cu Dor-Cabana Miorita (Cota 2000)

 

Comentariu
Viorel Borteş Viorel Borteş, Marţi, 21 Aug 2007, 9:34

Saut! Mişto articolu'! Mai cu seamă că mi-a amintit de plimbările lungi de toamnă, când, sătui de căţărare, căutam senzaţii tari în ture nesfârşite. Spălătura aia de după trecerea în V. Gălbenelelor are într-adevăr vreo 20 de ani, urmare a unui potop la care am "participat" cu toate temerile aferente. Iadului Văii Albe nu-i spune degeaba aşa, cândva nişte amici au oftat rău de tot încercând parcurgerea chiar pe fir. Nu ştiu dacă ai făcut ceva din Albişoare, dar ele nu sunt chiar atât de banale. Mie mi-au plăcut ca ture de iarnă, vara sunt cam mâzgoase şi ierboase.
Păcat că nu ţi-a ieşit tura propusă, aşa e cu capriciile astea ale vremii. Săptămâna trecută eram în Crai şi am auzit pe la radio de copacul căzut pa calea ferată. De, ai fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit:-?
Toată stima, Vio

Fără foto Mircea Ordean, Luni, 17 Aug 2009, 23:24

"Nu ştiu dacă ai făcut ceva din Albişoare, dar ele nu sunt chiar atât de banale"
Am facut. Ba si imi plac.
De vreo sapte ani am si publicat ceva despre ele - pe cit m-a dus priceperea...
Mircea

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii