Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Prin cotloanele Parcului National Piatra Craiului

Bookmark and Share

Pagina 1


Prin cotloanele Parcului National Piatra Craiului


   Ce faci atunci cind meteorologii te ameninta cu temperaturi urcate spre 40 de grade si instinctul de conservare, atit cit a mai ramas, te impinge spre locuri cu racoare? Cauti scaparea in padure (daca mai gasesti!), prin cele stincarii (multe obstacole pina acolo!) sau poate intr-o poiana (daca poti suporta excesul de... liniste!).
   O alta solutie? Iti bagi picioarele-n apa. Apa rece.


Extremitatile:

masina de spalat
Intrarea: pe linga "masina de spalat"

prin finete
Iesirea: atentie la iarba necosita!

Informatii "tehnice":

- locul (sau "locatia", dupa cum spun "expertii" de pe la... televizor): Valea Dâmbovitei, portiunea inclusa in perimetrul Parcului National Piatra Craiului; Cheile Mari
- timpul: august 2007 (recomandat: o zi cit mai calduroasa si perioada zilei in care caldura este maxima)
- sensul de parcurs: impotriva curentului (de aceasta data)
- echipament minim: o pereche de incaltari vechi (pantofi de sport sau "adidasi") de care sa nu ne para rau daca ii vom uda bine in riu, pantaloni scurti, picioare (talpi, glezne) rezistente la... racoare
- caracteristici: nu exista poteca, se merge in mare parte direct prin apa riului; in cazul in care debitul riului este mare... se renunta
- alte observatii: iesirea de urgenta din chei nu este intotdeauna la indemina; atentie mare la schimbarile de debit ale apei!


Limita de Parc national
Prin ape reci si limpezi:
prin ape reci
prin ape reci
prin ape reci
prin ape reci
prin ape reci
Ne incalzim putin gleznele la soare...
prin ape reci
si mergem mai departe

Autor: Grigore Sârbu
Înscris de: Grigore Sârbu
Vizualizări: 10592, Ultima actualizare: Duminică, 16 Sep 2007Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Comentariu
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Duminică, 16 Sep 2007, 22:43

Interesant articol. Mi-a placut!

Viorel Borteş Viorel Borteş, Luni, 17 Sep 2007, 14:54

Interesant, poze frumoase şi o prezentare deosebită!!!

Constantin Asandei Constantin Asandei, Miercuri, 19 Sep 2007, 19:23

Frumos, incitant...final trist.

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Marţi, 25 Sep 2007, 23:02

Domnule Sarbu, sa ne iertati pe noi, astia mai mici si mai..., fostii colegi de facultate, dar nu ne-a prins exact pe une vine "locatia" (bai frate, cand ii aud pe pretiosii inculti care spun asa in loc de "loc", imi vine sa dau cu tv-ul de pamant, cu ei cu tot!). Va rugam deci frumos sa ne spuneti cum si pe unde se ajunge la "locatie". In penultima fotografie sunteti dvs.? Ca nu va observ barba! Oi fi imbatranit eu si nu mai vad bine? Si Camelia unde e?
Multumim!

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Marţi, 25 Sep 2007, 23:08

Da, am imbatranit! Am vrut sa scriu "...ne-am prins...", dar...roza...

Fără foto Grigore Sârbu, Miercuri, 26 Sep 2007, 21:24

Domnule Negulescu (c-asa ma obligati sa spun!),

"locatia" sau, academic ortografiind, "lăucheishân"-ul este un virus care se raspindeste repede daca terenul e prielnic. Deci, care este.

In ceea ce priveste locul unde se afla cheile cu pricina, informatiile exista in text, atit cele necesare cit si cele suficiente. Din respect pentru cititorii acestui site am eliminat tot ce mi s-a parut redundant (de exemplu numarul de pasi).
Este adevarat ca tot acolo se ascunde si o capcana dar aceea nu imi apartine. Desi parcul se numeste "Piatra Craiului" (e si un link ascuns sub text), cheile se afla putin catre Leaota. Doar putin. Totusi, desi putin, un cunoscator nu va putea fi niciodata pacalit.

In penultima fotografie (oricare ar fi ea) nu sint eu. Aparatul de fotografiat pe care il folosesc este un model mai vechi, cu obiectivul pe o singura parte. Din acest motiv nici barba nu se vede.

Ar mai fi de spus ca scopul principal al acestui articol a fost scoaterea la lumina a problemelor descrise in partea finala (care apare cu rosu). Nu stiu daca ideea a fost foarte buna si nici daca ochiul care trebuie se va rataci pe aici. Poate.

Daca te atrage zona, mai Cornele (ti-am spus o data "domnul Negulescu", ajunge!), te invit sa te racoresti si tu pe-acolo. Trebuie doar sa rezisti la apa rece si... sa gasim impreuna momentul prielnic pentru toata lumea :-)

---
(acelasi) Grig

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Joi, 27 Sep 2007, 17:33

Grig,(ti-am zis destul "domnule", ajunge!) informatiile referitoare la loc sunt doar necesare! Nu m-am prins. Parcul ala e mare. La fel si Valea Dambovitei! Pe ce drum o iau cu masina (localitati), unde ma opresc, cum ajung de acolo in chei, etc. Numarul de pasi ti-l comunic eu. Penultima fotografie a fost considerata socotind un mod normal de parcurgere a unei pagini:stanga-dreapata, sus-jos.
La ideea ca unul, doua, sapte, noua articole pot face curatenie, zic sa te mai gandesti. E nevoie de 1279 ani de educatie pe acasa, prin scoala, pe munti, pe vai si, binenteles, pe lunci... Cu conditia ca astea sa nu fie in Balcani! Altfel se mai adauga
10%!

Fără foto Grigore Sârbu, Joi, 27 Sep 2007, 19:27

Parcul nu este atit de mare. Am scris pe undeva "portiunea inclusa in perimetrul parcului". "Inclusa", nu "in vecinatatea" sau "la marginea..." Daca adaugi ca "nu exista poteca" (si, evident, nu exista nici drum) atunci mai ramine doar sa te uiti pe o harta. Nu ai harta, folosesti link-ul. Ma obligi sa insir cuvinte.
Despre partea cu referire la curatenia de acolo... povestea este ceva mai lunga. Poate vom avea ocazia sa vorbim despre ea, daca vom merge impreuna prin chei. :-)
(poti folosi cu incredere adresa-mi personala de e-mail, exista si niste detalii care nu au ce cauta aici)

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii