Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Scoala Curajului 2009

Bookmark and Share

Scoala Curajului 2009

În perioada 3-9 august 2009, Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa, a organizat şi finanţat Tabăra Naţională "Şcoala Curajului - Aventura 2009", având locaţia de cazare la Centrul de Vacanţă "Cerbul" Brătei. Asociaţia de Turism Chindia a asigurat programul de desfăşurare al taberei care a constat în activităţi diverse, cu un puternic caracter aplicativ, teoretice şi practice, în masivele Bucegi şi Leaota. 

 

1. parcurgere traseu turistic marcat: Cerbul - Vânătorul - Muntele Orzea - Cabana Scropoasa - Cheile Zănoagei Mari - Cabana Bolboci - Cantonul Brătei - Cheile Brăteiului - Cerbul;

 

2. parcurgere traseu turistic nemarcat - Cerbul - Valea Răteiului - Vârful Rătei - Culmea Lungă - Cerbul;

 

3. escaladă şi rapel - traseu alpin, escaladă, coborâre pe coardă;

 

4. Parc Aventură şi proba surpriză - parcurgere Parc Aventură, proba surpriză montare cort, ecologizare, probă culturală;

 

5. orientare în teren - traseul I - Cheile Răteiului - traseul II - Cheile Orzei; 

 

La tabără au participat 100 de tineri din 17 judeţe împărţiţi în 20 de echipe de câte cinci persoane

 

1.     Echipa Cercetaşilor – Dâmboviţa

 

2.     Buclucaşii – Argeş

 

3.     Crăişorii – Braşov

 

4.     Alunele Trubate – Brăila

 

5.     Tinerii Naturalişti – Brăila

 

6.     Marii Anonimi – Galaţi

 

7.     Oltenii – Olt

 

8.     Ecotur – Bucureşti

 

9.     Carpica – Bacău

 

10.Eco Hoinarii – Iaşi

 

11.ScouTeam – Iaşi

 

12.Geto Dacii – Botoşani

 

13.K5 – Cluj

 

14.Temerarii – Timiş

 

15.Together – Mehedinţi

 

16.Ceata de Amici – Mehedinţi

 

17.Cutezătorii – Constanţa

 

18.Cocoşii de Munte – Harghita

 

19.Rangerii Reşiţei – Caraş-Severin

 

20.Aconcagua – Neamţ

 

După cinci zile pline de aventură, în care tinerii, împărţiţi în tot atâea grupe, au trecut alternativ toate probele, s-au cernut şi premianţii: 

 

Locul I - Carpica - Bacău

 

Locul II - Crăişorii - Braşov

 

Locul III - Buclucaşii - Argeş 

 

Aceştia au fost câştigătorii la puncte, dar câştigătoii adevăraţi au fost toţi cei 100 de participanţi, care au petrecut o vacanţă minunată şi au trăit momente de neuitat.

 

Aceasta reiese şi din impresiile lăsate de ei în jurnalul taberei:

 

 

 

„Muntele n-a înşelat niciodată inima ce l-a iubit, sigur nu vom fi înşelaţi nici noi în decursul acestei săptămâni. Vreme să fie cu noi şi ne vom simţi excelent alături de toţi cei care participă.”

 

Mariana Beneş – ATC

 

 

 

„Viaţa nu poate fi posedată. Nimeni nu poate ţine viaţa într-un pumn încleştat. Dacă vrei să te bucuri de ea, trebuie să ţii palmele deschise”

 

Luxu – ATC

 

 

 

„Aşteptam de mult timp să ajung aici, de prima probă am trecut uşor, nu am nici o teamă, sunt pregătit şi vreau să aâştig.”

 

Vlad – Dr. Tr. Severin

 

 

 

„Mă bucur extrem de mult că am fost selectat împreună cu echipa mea „Together” şi am ajuns în această tabără. Prima probă a fost foarte uşoară, deşi mi-a fost teamă la început, dar totul a fost bine. Sunt pregătit 100% şi pentru următoarele probe şi chiar să „mănânc ursul”… Together 4 ever.”

 

Răzvan – Dr. Tr. Severin

 

 

 

„Înainte: O SĂ MOR!

 

După: Drace!! Buşteanul e cea mai maladivă parte a parcului. Scriu urât că-mi tremură mâinile. Dar e superb în acelaşi timp (de fapt nu buşteanul se mişca, tremuram eu din toate încheieturile).”

 

Sabina – „Marii Anonimi”

 

 

 

„A fost simplu, mai simplu decât mă aşteptam. Doar la coborâtul de-a lungul copacului, m-am prins de ideea că trebuia să mă împing cu piciorul în copac. Aştept drumeţiile!”

 

Andrei – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Pot să spun că la început mi-a fost un pic frică. Dar odată cu trecerea primului obstacol, am realizat că dracul nu e chiar atât de negru. A fost prima dată când am fost părtaş la o experienţă de asemenea anvergură. Ştiam că trebuie să sparg gheaţa şi apoi toate vor veni de la sine şi desigur ştiam că totul se va termina cu bine, dor sunt un învingător. A fost o experienţă de neuitat pe care vreau să o repet cât mai curând posibil. Aş putea să mai scriu câteva rânduri, dar timpul mă presează pentru că mai am numeroase probe de trecut, la care desigur sper să ies învingător ca întotdeauna! În concluzie totul a fost FABULOS! Vă pup şi Ciao!

 

„Alex – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Mâinile tremurânde, faţa transpirată… MAMĂĂĂ! Asta da ŞCOALA CURAJULUI! Bun nume. Clar! Mi-a fost frică. Foarte frică aş putea spune. Dar în final a fost frumos, amuzant, înfricoşător, genial.”

 

Alina M. – „Marii Anonimi” Galaţi

 

 

 

„Buşteanul ala e mortal. Dar merită toată frica. Trebuie să înţelegem valoarea adrenalinei şi din prima zi noi am primit-o din plin.”

 

Andra J. – „Marii Anonimi” – Galaţi

 

 

 

„Mă bucur forte mult că am avut ocazia să vin în tabără. E super să pluteşti în aer. Aş repete de mii de ori experienţa aceasta.”

 

Alin M. – „Together” – Mehedinţi

 

 

 

„Mă bucur că am putut ajunge aici. Probele sunt forte faine. Sper că în viitor voi ajunge să practic mult mai mult şi mai bine mersul pe corzi. Succes tuturor!”

 

Laura

 

 

 

„Cred că proba asta este cea mai bestială şi mă bucur că sunt aici. La început a fost o oarecare teamă dar a trecut. Mi-a plăcut foarte mult. Sper ca şi celelalte probe să fie la fel de interesante. Buşteanul acela a fost de groază, cred că pentru toţi. Succes tuturor!”

 

Gabitzu – „Tinerii Naturalişti” – Brăila

 

 

 

„În primul rând waw! Parcul de aventură este distractiv, în special şi o experienţă din care am învăţat. Tabăra de corturi a fost o experienţă unică pentru mine având ca rezultat faptul că a m învăţat să ridic un cort de opt persoane. Abia aştept traseul marcat, nemarcat şi restul activităţilor.”

 

Mădălin – Tânăr naturalist şi întotdeauna brăilean

 

 

 

„A fost ceva unic, greu de explicat, dacă nu simţi pe piele ta. Îmi pare bine că am avut şansa de a participa. Succes mult la toată lumea.”

 

Ioana – „Carpica”

 

 

 

„La început a apărut o senzaţie de nesiguranţă, dar s-a transformat repede în plăcerea de a ştii că poţi escalada.”

 

Ana – „Carpica”

 

 

 

„Degeaba miţa fost frică la început, odată în ham m-am simţit în siguranţă. A fost foarte frumos!”

 

Vlad – „Carpica”

 

 

 

„La naiba, că am rămas blocat la 2 m de sol. În rest a fost foarte tare.”

 

Alex – „Geto Dacii”

 

 

 

„Foarte fain. Preferam poate o înălţime mai mare. Superb ce faceţi voi, ţineţi-o tot aşa.”

 

Suliman – „Carpica”

 

 

 

„O experienţă inedită având în vedere că nu am mai făcut aşa ceva. La început mi-a fost puţin teamă, dar în final s-a dovedit a fi chiar foarte fain. Sunt prea palpitante aceste aventuri, î-i stârnesc nişte senzaţii de neuitat.”

 

Mădălina – „Geto Dacii” – Botoşani

 

 

 

„Senzaţii tari. Experienţă nouă, un început în alpinism.”

 

Paul – „Geto Dacii”

 

 

 

„A fost o senzaţie unică ce nu poate fi exprimată în cuvinte. Recunosc că am avut emoţii dar s-au dovedit a fi constructive. Super! Mai vreau!

 

Denisa – „Geto Dacii”

 

 

 

”Cea mai tare senzaţie. A fost pentru prima dată când am făcut aşa ceva. Am avut ceva emoţii iniţial, dar au trecut repede când am văzut că nu e aşa complicat precum credeam. Abia aştept să mai am ocazia să mai practic acest sport. Îl recomand tuturor celor care vor puţină adrenalină.”

 

Mara – „Ecotur”

 

 

 

„bine că mu am probleme cu inima, că aveam pulsul pe la 160. acum mi-am mai învins parţial unele din temerile de înălţime. Poate o să sar şi cu paraşuta după cum spune un amic de aici din tabără. O să continui aceste căţărări şi în următorii ani. HAVE FUN!”

 

Vali B. – „Ecotur”

 

 

 

„O experienţă de neuitat. De departe cel mai atractiv lucru din programul taberei, o amintire de povestit nepoţilor, o adevărată aventură. Mă bucur că am fost sprijiniţi şi încurajaţi de profesionişti şi aş mai încerca oricând rapel şi căţărat. Mulţumim organizatorilor pentru ocazia oferită de a trăi astfel de momente cu adrenalină.”

 

Mirela – „Ecotur”

 

 

 

„A fost senzaţional!!! Sper să mai pot repeta experienţa.”

 

Diana – „Cercetaşii”

 

 

 

„Ţinând cont că a fost prima oară când am participat la o asemene acţiune, pot spune că a fost o experienţă unică. Foarte tare frate!”

 

Olaru Dragoş

 

 

 

„Mi-a plăcut foarte mult ţinând cont că este prima dată când vin şi mi s-au părut probele faine, chiar dacă, recunosc că nu mai puteam de frică. Dacă mă vede mama ce fac, leşină! Mulţumesc mult că am putut să particip la această experienţă.”

 

Benguşi Cosmina

 

 

 

„Super tare senzaţia! Sigur mai încerc.”

 

Andra Mihăilă

 

 

 

„Prima şi nu ultima experienţă super din viaţa mea.”

 

Militaru Dragoş

 

 

 

„Este prima dată când am făcut rapel, aşa că (duş). A fost într-adevăr o experienţă care merită trăită. Sigur aş mai încerca. Îmi place muntele şi tot ce înseamnă o tabără (noi cunoştinţe, schimb de idei, prieteni, coadă la duş, discuţii la masă şi ajutor din partea colegilor la traseul montan). O experienţă frumoasă. Să vedem ce ne rezervă următoarele zile. Aşteptăm cu nerăbdare.”

 

Cristina – „Ecotur

 

 

„Astăzi am avut una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţa mea. Traseul a fost destul de greu, însă nu imposibil. Peisajele au fost superbe (este pentru prima oară când vin în această zonă). Aştept cu nerăbdare celelalte zile, care sper să fie la fel de interesante. Echipa a lucrat excelent.”

 

Potrivitu George-Cristian – „Aconcagua”

 

 

 

„O zi cu adevărat foarte interesantă. Una dintre cele mai frumoase experienţe pe care cred eu că le voi avea în viaţa mea. A fost destul de greu dar cu perseverenţă şi spirit de echipă am reuşit să ducem misiunea la bun sfârşit. Sper că va fi la fel şi în zilele următoare.”

 

Vasiliu Elena – „Aconcagua”

 

 

 

„Această zi a fost una dintre cele mai deosebite zile din viaţa mea. Sper că o să fie frumos şi în restul zilelor.”

 

Vasiliu Ana – „Aconcagua”

 

 

 

„Păi nici nu ştiu cum aş putea să încep să povestesc, pentru că ar fi foarte multe de spus. Ziua a început destul de bine, cu un traseu mai simplu, dar a doua jumătate a zilei a fost un pic mai greu, cu toate că ne-am descurcat. Locurile sunt extraordinare, de neimaginat. Abia aştept ziua de mâine să vedem ce surprize o să mai avem.”

 

Sandu Lucian – „Aconcagua”

 

 

 

„O zi din cele mai frumoase din multe puncte de vedere. Unul dintre ele este traseul montan, care m-a încântat datorită peisajului şi nenumăratelor tipuri de roci. Un alt motiv ar fi vremea care se pare că aţinut cu noi. O zi splendidă şi sper să mai repetăm experienţa şi în zilele următoare.”

 

Cristi Filioreanu – „Aconcagua”

 

 

 

„Oaaaai! Păi fu lung drumul şi am mers încet, dar a meritat. Frumoasă zonă. Am cântat, am râs foarte tare şi nu ştiu ce să mai zic, abia aştept cântarea din seara asta.”

 

Oxi – „Crăişorii”

 

 

 

„Foarte frumoasă zonă şi mi-a părut bine să te cunosc. În rest aştept duşul cu nerăbdare.”

 

Mariana – „Temerarii”

 

 

 

„Mi s-a părut minunată zona, traseul a fost deosebit de interesant şi mi-au plăcut în mod special Cheile Zănoagei.”

 

Bogdan – „Temerarii”

 

 

 

„Aici am făcut un traseu foarte frumos cu multe peisaje extraordinare. Vremea a ţinut cu noi, caldă, cu toate că au fost ceva nori şi au căzut câţiva stropi răcoritori. Zona este într-adevăr minunată. Abia aştept traseele următoare.”

 

Pantea Adrian – „Temerarii”

 

 

 

Wow! Foarte fain traseul. Mi-a plăcut la maxim. Am avut noroc şi de vreme bună. A fost perfect. Aproape, numai de mergeam mai repede. De-abia aştept următoarea drumeţie.”

 

Mădă Pelin – „Crăişorii”

 

 

 

„Astăzi a fost o zi foarte frumoasă. Peisajele au fost superbe, zona foarte mişto şi sper ca zilele urătoare să fie ca aceasta.”

 

Stefan – „ScouTeam”

 

 

 

„Într-un singur cuvânt, frumos! Un traseu ce te îndeamnă să-l parcurgi şi un peisaj minunat.”

 

Joana – „ScouTeam”

 

 

 

„O tură de orientare uşoară dar frumoasă, datorită peisajului din chei. Am avut ocazia să descoperim singuri un traseu demna de plimbare.”

 

Claudia – „ScouTeam”

 

 

 

„Prima zi de aventură a fost cât se poate de spectaculoasă. Traseu uşurel şi peisaj magnific.”

 

Ana – „ScouTeam”

 

 

 

„Traseul nemarcat, obositor dar superb. Am făcut un schimb de la aerul poluat de oraş, la aer curat, apă limpede şi o zonă superbă. Azi mă simt VERDE din cauza muntelui. Genial!”

 

Arina – „Cutezătorii”

 

 

 

„după un drum lung cu noroi, pietre, apă, am reuşit să egalez două vârfuri de munte. Cu bocancii uzi, plini de tot felul de chestii, transpirat, cu tricoul plin de ace de brad, ne-am întors voioşi, după o excursie pe creastă, A fost frumos! E o zonă minunată! Am să mai vin şi data viitoare!”

 

Traian – „Cutezătorii” – Constanţa

 

 

 

„traseul parcurs azi ne-a recompensat oboseala cu peisaje superbe. Aştept cu entuziasm şi nerăbdare următoarele activităţi.

 

Andreea – „Cutezătorii” – Constanţa

 

 

 

„Din nou aici în jurnalul magic. Dintâi copaci înalţi apoi gunoaie joase. Oribil! Am găsit ambalaj de JUCĂRIE, pe lângă sticle şi pungi. Adică un copil  adus o jucărie nou nouţă ţi a runcat ambalajul în pădure. Oribil! Nu erau destul de încăpătoare pungile. Peste tot gunoaie mici, gunoaie mari, inclusiv pungi mari de plastic, chiar mai mari decât sacii noştri. Frustrant.”

 

Andrei – „Marii Anonimi” – Galaţi

 

 

 

„A fost un drum foarte lung prin apă şi pădure dar într-un final am ieşit cu bine.”

 

Narcy – „Oltenii”

 

 

 

„Hmmm… munte! Astăzi am avut parte de prima probă, traseu nemarcat. Noi zicem că am început în forţă, terminând cu bine această probă. Am admirat peisaje superbe, am făcut şi multe poze şi am ajuns în echipă completă în vârful minunat Rătei. Nu ne-au păpat câinii şi nici ciobănaşii. Avem o ţară superbă şi noi nu ştim să o valorificăm. Voi… voi sunteţi cei mai tari! Mulţumim!”

 

„Buclucaşii” – Argeş

 

 

 

„9 ore şi 45 de minute… Traseu sălbatic! Sălbatic şi atât! Nişte neiniţiaţi porniţi pe munte! Picioarele noastre nu sunt fericite, dar noi, da! Umerii noştri nu sunt fericiţi, dar noi, da! Nici măcar rucsacul lui Bogdan nu este fericit, dar noi, da! Suntem nişte neiniţiaţi fericiţi şi cu creierul oxigenat de aer de munte!

 

„Ceata de Amici” – Mehedinţi

 

 

 

„Un început de zi minunat, ce să zic, a fost o senzaţie nouă am simţit cum îmi tremură picioarele, inima a luat-o razna, mi-a crescut temperatura corpului, senzaţii frumoase pe care nu le simţi zi de zi. Merită încercat!”

 

„Carpica” – Ioana

 

 

 

„Tiroliana a fost frumoasă şi rapelul. O zi lejeră.”

 

Suliman – „Carpica”

 

„Spre fericirea mea, astăzi nu am mai rămas blocat la rapel, fiind o experienţă frumoasă în rest.”

 

Alex – „Gero Dacii”

 

 

 

„Trebuia să ne plimbăm o ţâră mai mult pe tiroliană. În ciuda ploii, o fo tare fain!”

 

Ana – „Carpica”

 

 

 

„Foarte palpitant! M-am blocat puţin pe buşteanul suspendat dar a fost foarte interesant în ciuda acestui fapt.”

 

Mădă – „Geto Dacii”

 

 

 

„A fost grozav! Chiar dacă mi-a fost puţin teamă iniţial dar mi-am dat seama că nu am de ce să mă tem. S-a dovedit a fi foarte uşor.”

 

Mara – „Ecotur”

 

 

 

„Tiroliana, o împlinire a visului de a zbura! Aştept cu nerăbdare să repet experienţa!”

 

Mirela – „Ecotur”

 

 

 

„A fost frumos. Mi-au cam tremurat picioarele la bârnă dar am trecut cu bine. Sper să am ocazia să repet această experienţă. Mă bucur că am reuşit să-mi înving frica de înălţime.”

 

Denisa – „Geto Dacii”

 

 

 

„Foare frumos, chiar deosebit. Senzaţie, în deplină siguranţă!”

 

Felix

 

 

 

„Super aici, mai vin şi la anul.”

 

Cami – Brăila

 

 

 

„Rapel… măi, măi! Pentru prima dată. Grozav! Ce să mai! Te face să mai vrei şi iar să mai vrei! Nu o să te saturi!”

 

Oana – Argeş

 

 

 

„e prima oară când cobor în rapel. Super sentiment. O altă zi foarte reuşită în care învăţ să lupt cu temerile mele şi mă uimesc şi pe mine cu lucruri noi care mă încântă. Sunt fericită!”

 

Arina – „Cutezătorii” Constanţa

 

 

 

„Până acum câteva zile nu ştiam ce înseamnă rapel. Acum însă am trecut prin această experienţă, care a fost totodată cea mai înfricoşătoare dar şi cea mai inedită. A fost fascinant, aş vrea să se mai repete.”

 

Denisa – „Buclucaşii”

 

 

 

„Ce însemnă rapel? Ei bine, o experienţă de neuitat ce necesită atenţie şi puţin curaj. Primii doi paşi sunt cei mai grei, după care simţi că pluteşti.”

 

Emil – „Cutezătorii” – Constanţa

 

 

 

„Am făcut-o şi pe asta! Chiar este frumos să cobori pe două sfori, încet, încet, să vezi natura ce te înconjoară, colegii de jos care îţi fac cu mâna şi să simţi cum îţi bate inima.”

 

Traian – „Cutezătorii”

 

 

 

„Zi după zi, traseele devin din ce în ce mai interesante, mai plăcute. Zi după zi, avem confruntări din ce în ce mai plăcute cu muntele.”

 

Andreea – „Cutezătorii” – Constanţa

 

 

 

„Zi frumoasă, zi în care mi-am dorit mult să ating vârful stâncii aceleia, dar nici gând se pare. Rămân însă cu amintirea unei ape curgând printre pietre, dezlănţuită…”

 

Adina – „Ceata de Amici”

 

 

 

„În prima clipă am crezut că o să fie o tabără plictisitoare. Dar după câteva zile m-am convins că m-am înşelat.”

 

Dany – „Oltenii”

 

 

 

„A fost… într-un fel! M-am aproape căţărat, dar chiar am făcut rapel. Dacă mi-a fost teamă? O Doamne…”

 

Andra – „Ceata de Amici”

 

 

 

„Suntem cam obosiţi dar în fiecare zi facem ceva nou şi uităm de oboseală… E super!”

 

„Oltenii”

 

 

 

„Doamne! Au început să-mi tremure picioarele încă de la primul buştean şi am zis: „E de rău!” Dar a fost super! Foarte frumos, uşor la un moment dat. Ce să zic, tot mai tremur… nu mai zic nimic!”

 

Andra – „Ceata de Amici”

 

 

 

„Nu credeam că parcul de aventură poate fi atât de interesant, însă mi-a depăşit aşteptările. Încă o zi foarte reuşită şi plină de experienţe noi.”

 

Denisa – „Buclcaşii”

 

 

 

„Abia aşteptam şi acest moment. Pe cât a fost de plăcut pe atât a fost de scurt. Dar important este că sunt foarte fericită că am trăit acest minunat moment.”

 

Adriana – „Buclucaşii”

 

 

 

„Mai vreau o dată! Iar trăiesc momentul în care nu-mi vine să cred că pot să fac aşa ceva. În plus am învăţat să pun un cort de multe persoane. Minunat şi astăzi!”

 

Arina – „Cutezătorii”

 

 

 

„Se vede super tabăra noastră de sus. A fost o experienţă unică şi foarte distractivă. Plus că am învăţat să montez un cort mare în echipă.”

 

Traian – „Cutezătorii”

 

 

 

„Dacă mă lăsaţi, vin clar şi la anul. Super tare frate! Totul ţine de primul pas, după aia aventură.”

 

Emil – „Cutezătorii”

 

 

 

„Salut cu tot respectul iniţiativa voastră. Sper ca în următorii ani cât mai mulţi tineri să aibă parte de aventura pe care am trăit-o noi în aceste zile de august. Mii de mulţumiri şi îmbrăţişări pentru toată echipa.”

 

Robert – „K5”

 

 

 

„Iniţierea mea în tainele muntelui a început de luni şi se datorează în mare parte doamnei Ileana, căreia îi mulţumesc pentru această ocazie.”                Oana – „K5”

 

„Este foarte greu să mai găsesc alte cuvinte frumoase pe care să le scriu despre această tabără. Le-au scris cei dinaintea mea, dar doresc şi eu să amintesc că este (a fost) o tabără fantastică cu o organizare atentă şi minuţioasă, cu oameni pregătiţi şi doritori să transmită experienţa lor montană tinerilor. În încheiere spun cu mândrie că a fost cea mai frumoasă tabără la care am participat, interactivă, plină de aventură, adrenalină şi distracţie, dar să nu uităm şi de bătături (fireşte dacă citeşti asta, ştii deja despre ce vorbesc), un sacrificiu atât de mic, pentru o distracţie pe cinste. Dacă citeşti asta, deoarece cineva vrea să te convingă să participi la această tabără, nu mai sta pe gânduri, chiar nu ştii ce pierzi, dar îţi port spune eu (scriitorul) că o să-ţi pară rău!”

 

Dan D. – „K5”

 

 

 

„Deşi puţin obositor, traseul nemarcat a meritat efortul pentru peisajele minunate pe care le oferă muntele şi m-a impresionat foarte mult Parcul de Aventură şi rapelul plus căţăratul şi coborâtul.”

 

Bogdan – „Temerarii”

 

 

 

„Parc aventura a fost genial! Mi-a crescut un pic adrenalina. A fost o senzaţie unică (nu am mai făcut aşa ceva). Sper din tot sufletul să mai particip la tabere asemănătoare, care deşi te obosesc un pic, te şi întăresc, te delectează.”

 

Vali – „Temerarii”

 

 

 

„O super experienţă pe Valea Răteiului. Grupul a fost unit, compact şi astfel toţi am trecut obstacolele traseului cu apă multă în bocanci.”

 

Claudia – „ScouTeam”

 

 

 

„Până acum trei zile de aventură (de la ultima relatare). La traseul marcat, la întoarcere a fost mult de mers şi simţeam la un moment dat că mi se dezlipesc gambele de picioare, dar acesta este farmecul muntelui. Lacurile şi peisajul de pe Vârful Rătei de la traseul nemarcat, precum şi brânza de la stână, au fost ceva de neuitat. Mereu am fost atrasă de traversatul apei, iar astăzi am profitat din plin. Am avut parte de apă peste tot, în bocanci, de la ploaie. Însă toate acestea au alcătuit o experienţă plăcută pe care aş repete-o ori de câte ori aş avea ocazia.”

 

Ioana – „ScouTeam”

 

 

 

„orientarea în teren, cea mai plăcută zi din tabără, pentru mine, până astăzi. Păcat că nu ne-a lăsat ploaia să continuăm şi jumătatea care urma după prânz.”

 

Lory – „Oltenii”

 

 

 

„Grea zi, frumoasă zi! Clar! Ne-am depăşit limitele. De unde o plimbare pe faleză era un efort incredibil, probabil acum va fi floare la ureche. A fost superb azi. Păcat că în vârful muntelui era ceaţă şi nu se vedeau împrejurimile. Şi ploaie, o ploaie… de neuitat! Cu şi mai multă apă în bocanci şi nu numai.”

 

Alina – „Marii Anonimi”

 

 

 

„A fost fain nemarcatul. Peisajul uimitor prin junglă şi apoi pe munte, unde aerul era puţin mai tare şi nu mai erau decât afine şi iarbă pe jos. Ceaţă, apoi ploaie şi ţine-o tot într-o ploaie, până ajungi jos (cât de pe la 13 până la 16 şi ceva – trei ore). Oricum, dacă nu ploua n-ar fi fost aşa de fain. Piesa de rezistenţă a fost trecerea râului ţinându-ne de mână. Ura! Doar Alin – Together – a trecut peste buşteanul ud. Apoi am mers separat, care cum putea, grupuleţe, grupuleţe şi eu am fost ultimul (dar am prins apă cadă). În rest, m-am opărit pe cap la duş, da inteligenţă artificială. Azi mă doare un tendon, dar n-aş da zilele care au trecut pe altceva. Prieteni noi, lume faină, natură curată (că doar eram pe nemarcat), un picuţ de ploaie şi oricum ne distrăm bine, slavă Domnului!”

 

Andrei – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Muntele ne învaţă cât 10 biblioteci la un loc – nu ştiu cine a zis dar important este că s-a reţinut afirmaţia. Într-o zi veselă, demarăm pe stâncile din chei. Ne-a plăcut la nebunie, pe lângă rapel şi căţărare… Astăzi un pic mai trist. Plouă, plouă, plouă. Însă orientarea ne-a adus neîntinaţi înapoi în tabără. Alături de prietenii noştri Cutezătorii.”

 

„Buclucaşii”

 

 

 

„Momentul se apropie. Inima îţi bate cu putere. Urci, iarăşi urci, traversezi, pulsul inimii creşte, uiţi de toate problemele, de tot ce e pământesc apoi te laşi purtat de tiroliană şi începe să-ţi placă. Vă întrebaţi, oare de ce tocmai acum începe să-ţi placă? Pentru că de abia acum realizezi! E frumos, La sfârşit te simţi cu adevărat fericit, împlinit. Este MINUNAT!

 

Ion – „Alunele Turbate”

 

 

 

„Îmi tremură toate oasele. Nu ştiu dacă mai vrea o dată sau nu…”

 

Corina – „Alunele Turbate”

 

 

 

„Foarte frumos parcul de aventură, păcat că este cam scurt. Instructorii sunt de treabă şi te ţin de vorbă ca să uiţi că eşti la 12m de sol. Super tiroliana, mai vreau!

 

Claudia – „ScouTeam”

 

 

 

„Sincer mi-aş fi dorit să dureze mai mult, dar mă mulţumesc şi cu atât. Mi-a plăcut totul, dar cel mai mult escalada, rapelul şi parcul aventura la care mi-au tremurat picioarele de emoţie şi sper să mai am şi alte experienţe de genul acesta. Aici în parc aproape mi-am împlinit visul de a zbura liber, adică să simt aerul pe la ureche pe tiroliană şi sper să o fac şi pe o distanţă mai lungă.”

 

„Eco Hoinarii”

 

 

 

„Mulţumesc bucătăreselor. Aici am mâncat de trei ori mai mult decât acasă (nu că n-aş avea) şi am slăbit în acelaşi ritm. Nu mă aşteptam să fie aşa cum a fost. Cu toate că suntem toţi Eco Hoinarii fani adidaşi avem câteva lanterne chioare şi mai cădem uneori în fund, sperăm să nu fim chiar ultimii. Poate într-adevăr era bine dacă am fi avut o zi de relaxare în care să facem un fotbal sau un remi să ni se mai odihnească membrele inferioare şi să ni se usuce papucii. Oricum mi-a plăcut mult şi pentru marea densitate de minţi şi picioare curate pe metru pătrat. Îi pup pe Temerari şi le urez cât mai multe meciuri ale Timişoarei în ligă.”

 

Eugen – „Eco Hoinarii”

 

 

 

„Nu pot să cred că deja e ultima zi. A fost incredibil de frumos. Mai vreau! Probabil de acum o să mă spăl îmbrăcată ca să retrăiesc zilele de aici. Şi acum zâmbiţi la poză. Toată lumea să zică SEEEX!”

 

Alina – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Azi a fost frumos / Am mers mult pe jos / Nea-m căţărat prin pietre, pe vale, prin chei şi prin apă mare / am făcut şi poze multe / fiindcă ne place pe munte!”

 

Alin – „Together”

 

 

 

„Azi a fost cea mai tare zi din toată tabăra. Nu aş vrea să plec, dar asta e. a fost o experienţă foarte distractivă, plăcută şi plină de adrenalină. Cea mai tare experienţă a vieţii şi nu regret nimic.”

 

Găbitzu – „Tinerii Naturalişti”

 

 

 

„Azi a fost super! Distracţie la maxim. Cea mai tare zi din viaţa mea. Nu mă aşteptam să fie atât de klumea. Am reuşit! Experienţă unică în viaţă. Nu rataţi!”

 

„Tinerii Naturalişti”

 

 

 

„Mi-am dus din nou limitele mai departe decât aş fi putut crede că mă ţine. Am avut adrenalină în sânge cât să îmi dau seama că muntele e cel care mă poate ajuta să îmi îmbunătăţesc circulaţia periferică, mă refer la faptul că mi se izbea sângele de vene şi capilare într-un asemenea hal încât am uitat de mâini şi picioare reci, de bocanci, bluze, ciorapi uzi şi mă făcea să îmi doresc din ce în ce mai multe provocări. Am rămas surprinsă să văd atât de mulţi oameni curajoşi, sportivi dar şi extrem de inteligenţi, într-un singur loc. Trebuie să subliniez că sunt mândră de gambele mele, după mai multe zile de muncă intensă. Dumnezeu să le dea sănătate, răbdare şi multă energie în continuare, tuturor celor care s-au „strofocat” pentru a ne fi nouă bine şi pentru a fi în siguranţă. Iertaţi scrisul dar am o poziţie foarte romantică şi comodă în timp ce scriu. În ciuda faptului că încerc să îl redresez, scriu tot mai urât. Bolovanul ud de sub fund e de vină! Cu stmă, febră musculară şi energie pe terminate, vă îmbrăţişează pe toţi Tedy.

 

Puicuţa de Munte – HR

 

 

 

„Doamne, ce tare a fost la căţărat! Bă, voi pe unde v-aţi urcat? Acum unde naiba pun piciorul? Stânca asta? Dreapta? Care e dreapta? Frumos, fu tare, ce-i drept! Acum toată lumea mai vrea încă o dată, de două ori, de zece ori. Punctele desigur au o importanţă considerabilă… cât ai luat bă? Ca la şcoală!”

 

Mochalina

 

 

 

„Au trecut cele cinci zile de curaj şi aventură. Eram convinsă că voi rămâne cu amintiri frumoase şi cu relaţii de prietenie, ceea ce s-a şi întâmplat.”

 

 

 

„8 august 2009 – ultima seară dintr-o tabără de vis. Conform unei zicale „ce e frumos trece repede” aş putea zice că sunt un pic cam trist că a trecut aşa de repede, poate prea repede. Am avut parte de numeroase aventuri de-a lungul acestor zile minunate, aş putea să zic fabuloase! Am avut parte de experienţe unice în viaţă ţi sunt bucuros că am fost parte la acest eveniment. Escaladarea muntelui mi-a plăcut foarte mult, adrenalină la maxim, fiind pentru prima oară când am trăit o asemenea experienţă. Viaţa e frumoasă şi trebuie trăită. Trebuie să încerci toate lucrurile. Mă bucur că am întâlnit o mulţime de persoane din toate colţurile ţării şi nu sunt deloc vesel că trebuie să mă despart de acest vis frumos. Aş putea să mai scriu o mulţime de rânduri, dar sunt presat de alţii, pentru că şi ei vor să-şi împărtăşească experienţele petrecute în această tabără minunată.”

 

Alex – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Cred că m-am îndrăgostit! Cred că da… Da, da … De munte!”

 

Andra – „Marii Anonimi”

 

 

 

„Se pare că s-a terminat cu distracţia. A fost foarte frumos, interesant, mult de mers şi nu în ultimul rând a fost un parcurs dificil, dar tot timpul m-am distrat. Pe traseul marcat, cât şi pe cel nemarcat, am fost supravegheaţi de o echipă formată din monitori foarte de treabă. A meritat tot efortul.”

 

 

 

„În primul rând vreau să mulţumesc organizatorilor pentru răbdarea pe care au avut-o cu noi şi să-i felicit pentru eforturile depuse. Din punctul meu de vedere a fost aşa cum mă aşteptam şi m-am simţit excelent. Colegii… ce să spun… au fost foarte de treabă şi m-am simţit tare bine în compania lor. A fost o experienţă unică, pentru că a fost prima oară când am participat la acest gen de activităţi. Distracţia a fost la înălţime şi asta a contat cel mai mult. Încă o dată felicitări organizatorilor şi ţineţi-o tot aşa. Sunteţi nişte persoane pe cinste şi poarte de treabă.”

 

Dragoş – „Cercetaşii” – Dâmboviţa

 

 

 

„Am ajuns la sfârşitul celor şase zile fantastice, de concurs, de bucurie, de oboseală, de veselie, de tristeţe uneori… A fost o experienţă foarte frumoasă pentru mine. Şcoala Curajului – Aventura 2009 a fost o tabără în care am învăţat cu adevărat o mulţime de lucruri frumoase şi utile despre munte. O tabără în care am făcut o mulţime de lucruri pentru prima dată (rapel, escaladă, trasee montane aşa de lungi), a fost superb! O atmosferă cu adevărat de tabără pentru tineri. Vă mulţumesc pentru oportunitatea pe care mi-aţi oferit-o, acceptându-mă la această tabără, mulţumesc monitorilor şi în special doamnei Ileana pentru implicarea totală în acest proiect.”

 

Potrivitu George-Cristian – „Aconcagua” – Neamţ

 

 

 

„După cele şase zile de concurs a sosit şi momentul în care va trebui să plecăm, acesta nefiind un moment prea aşteptat de mine, pentru că va trebui să mă despart de aceşti oameni deosebiţi: tineri participanţi, monitori şi organizatori. A fost cu adevărat o activitate complexă, care a reunit tineri din toată, dându-ne ocazia să cunoaştem alte echipe şi să interacţionăm cu ele. Va rămâne drept cea mai frumoasă amintire din viaţa mea şi sper că voi mai participa la astfel de activităţi. Mulţumim tuturor celor care au participat şi celor care ne-au sprijinit.”

 

Luminiţa Elena Vasiliu – „Aconcagua” – Neamţ

 

 

 

„Mai vrem! Dar vine el omul însă mai şi pleacă. În tot acest timp petrecut aici am descoperit o lume nouă, locuri magice, trăind experienţe deosebite şi aflând lucruri impresionante.”

 

„Buclucaşii” – Argeş

 

 

 

„Câteva vorbe, cu care sunt întru totul de acord: „Muntele farmecă total şi marea lui putere fascinează atrăgând în cele mai neverosimile ascensiuni pe aceia care l-au văzut şi l-au iubit. Nimeni nu va putea uita vreodată, lupta aspră care se dă şi cu puterile trupului dar şi cu forţele sufletului pe verticala pereţilor, deasupra abisului ameţitor, în fisuri suspendate sau albastre, în trecerea acrobatică şi spectaculoasă a surplombelor şi teraselor. Poate că nici o altă pagină a vieţii noastre nu va fi răsfoită mai des şi mai recitită decât aceea a unei ascensiuni, a cărei trăire ne-a umplut sufletul de o înaltă şi bărbătească mândrie” LIVE FAST, DIE PREETY”

 

Alex – „Temerarii”

 

 

Autor: Ileana Bocanciu
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 8170, Ultima actualizare: Miercuri, 12 Aug 2009



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Tabara Caprioara-Plaiul Priporului-Varful Brindusa-Cabana Scropoasa

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii